Αρχές του 2024 κλείνει το Store του Xbox 360: τι πρέπει να γνωρίζεις για τις online αγορές σου

by Aggeliki Tsoukana

Στα μέσα Αυγούστου η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ότι το store (ψηφιακό μαγαζί) του Xbox 360 θα κλείσει στις 29 Ιουλίου του 2024 και μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα μπορείς να αγοράσεις νέο περιεχόμενο (δηλαδή videogames, συνοδευτικά DLC και μερικά apps).

Πρόκειται για μία μάλλον αναμενόμενη, αλλά αρκετά δυσάρεστη είδηση που επαναφέρει το κλασικό debate μεταξύ των gamers για τη διαθεσιμότητα σε βάθος χρόνου των ψηφιακών προϊόντων και αγορών, αλλά και για την ανάγκη να μην σταματήσει η έκδοση παιχνιδιών σε φυσική μορφή.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι το Xbox 360 παραμένει η πιο επιτυχημένη κονσόλα της Microsoft, αλλά και μία από τις πιο πετυχημένες και πιο δημοφιλείς όλων των εποχών. Από το 2005 που κυκλοφόρησε, υποστήριξε χιλιάδες games (πολλά αποκλειστικά τότε), ενώ ήταν μία εξαιρετική value for money επιλογή με πρωτοποριακές online υπηρεσίες για την εποχή της, με το περίφημο Xbox Live.

Επιπρόσθετα, η Microsoft ως εταιρεία φέρεται να έχει κάνει την καλύτερη δουλειά στην υποστήριξη παλαιότερων legacy τίτλων μέσω ενός εξαιρετικού backwards compatibility προγράμματος. Είναι αυτό που σου επιτρέπει να τρέχεις παλιότερα Xbox games, ακόμα και στις πιο καινούργιες κονσόλες της εταιρείας, όπως είναι τα Xbox Series X και S. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις αυτό το κάνει ενισχύοντας αυτόματα την απόδοση, όπως για παράδειγμα με το FPS Boost ή το Auto HDR feature.

Οπότε, για αυτούς ακριβώς τους λόγους προκαλεί ανησυχία το κλείσιμο του online store και πρέπει να ξέρεις πώς αυτό σε επηρεάζει.

Έτσι, ύστερα από διευκρινήσεις που έδωσε η Microsoft το κλείσιμο τελικά θα σε επηρεάσει μόνο στις αγορές. Απλά δεν θα μπορείς πλέον να αγοράσεις νέο περιεχόμενο από αυτό το συγκεκριμένο store.

Όμως, ότι videogame και συνοδευτικό DLC έχεις ήδη αγορασμένο και ανήκει στη βιβλιοθήκη σου θα μπορείς να το κατεβάζεις ξανά ανά πάσα στιγμή και θα είναι playable, ενώ οι τίτλοι που είναι backwards compatible θα παραμείνουν διαθέσιμοι και στο πιο σύγχρονο store του Xbox για αγορά. Επίσης, το online multiplayer και το cloud save δεν επηρεάζονται και συνεχίζουν να υποστηρίζονται κανονικά.

Φαίνεται λοιπόν ότι παρόλο που η είδηση δεν είναι και η καλύτερη, τουλάχιστον η πλειονότητα των παιχτών δεν θα επηρεαστεί έντονα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλή ευκαιρία να κάνεις τα τελευταία σου ψηφιακά ψώνια για το ιστορικό Xbox 360, ενώ αν θες να μάθεις περισσότερα μπορείς να επισκεφτείς το επίσημο FAQ webpage της Microsoft.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη