Αξεσουάρ και Gadgets για να απογειώσεις την εμπειρία θέασης

by Aggeliki Tsoukana

 

Στις μέρες μας υπάρχουν αξεσουάρ και μικροσυσκευές για την τηλεόραση που μας επιτρέπουν να επεκτείνουμε τις δυνατότητες της και να βελτιώσουμε θεαματικά  την εμπειρία θέασης, τόσο στις αθλητικές ζωντανές μεταδόσεις, όσο και στο οικιακό σινεμά.

 

Πληκτρολόγιο για πιο άνετη πλοήγηση

Οι Smart TV μας επιτρέπουν να εγκαταστήσουμε πολλές εφαρμογές, αλλά όταν τις τρέξουμε και χρειαστεί  να πληκτρολογήσουμε κάποιο κείμενο, ιδίως στην αναζήτηση, η μετάβαση από γράμμα σε γράμμα με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης είναι κουραστική.

Όμως, μπορεί να γίνει εύκολη και διασκεδαστική αν έχουμε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο. Είναι οικονομικά και κάποια από αυτά διαθέτουν ακόμη και Touchpad και οπίσθιο φωτισμό.

 

HDMI Switcher

Το HDMI Switcher είναι μια οικονομική μικροσυσκευή που θα μας βοηθήσει να συνδέσουμε ακόμη περισσότερες συσκευές με την τηλεόρασή μας, καθώς ενδέχεται να μην διαθέτει τόσες θύρες HDMI.

Η εναλλαγή μεταξύ των συσκευών γίνεται διαμέσου ενός βολικού τηλεχειριστηριου που συνήθως συνοδεύει τη μικροσυσκευή. Οι νεότεροι HDMI Switcher προσφέρουν επίσης την αυτόματη εναλλαγή, επιλέγοντας ευθύς εξαρχής τη συσκευή που ενεργοποιήθηκε πιο πρόσφατα.

 

 

Κρυφός φωτισμός

Η παρακολούθηση τηλεόρασης στο σκοτάδι δεν είναι καλή για τα μάτια μας. Από την άλλη, η ενεργοποίηση κάποιων φωτιστικών του σπιτιού μπορεί να αλλοιώσει την ατμόσφαιρα.  Για να λύσουμε και τα δύο αυτα ζητήματα μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα ουδέτερο φωτισμό που λειτουργεί ως απόχρωση γύρω από την τηλεόραση.

Στην αγορά μπορούμε να βρούμε οικονομικές ταινίες LED που είναι αυτοκόλλητες και τοποθετούνται στο πίσω τμήμα της τηλεόρασης και συνδέονται απλά με τη θύρα USB. Ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανοίγουμε την TV και απενεργοποιούνται αντίστοιχα μόλις την κλείσουμε.

 

 

Chromecast

Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να παλιξεις κάποιο game του κινητού σου στην τηλεόραση. Αυτό θα μας το κάνει με τον καλύτερο τρόπο το Google Chromecast που συνδέεται στη θύρα HDMI της τηλεόρασης και μας επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση παιχνιδιών, πολυμέσων, και γενικά όλου του περιεχομένου που έχουμε στο smartphone ή το PC.

Η νέα γενιά του Chromecast μπορεί να υποστηρίξει αναπαραγωγή 4K περιεχομένου και για να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η αναπαραγωγή βίντεο σε αυτή την ανάλυση, το Chromecast Ultra διαθέτει ενσωματωμένη θύρα για καλώδιο Ethernet.

 

Android TV Box

Το Android TV Box έχει σχεδιαστεί ειδικά για μεγαλύτερες οθόνες, και ιδίως για την τηλεόραση. Όλη η ιδέα αποσκοπεί στη βελτίωση του θεάματος με το πάτημα ενός κουμπιού από τον καναπέ μας, με τη συνδρομή βέβαια του ίντερνετ.

Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα της περιήγησης στο διαδίκτυο, να διαβάσουμε τις ειδήσεις, να ψωνίσουμε online, να στείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να παίξουμε παιχνίδια, ή να χαθούμε στον κόσμο των online ταινιών και σπορ από τον καναπέ.

 

 

Ασύρματα ακουστικά τηλεόρασης

Η παρακολούθηση ταινιών αλλα και ποδοσφαίρου το βράδυ στην τηλεόραση μπορεί να ενοχλήσει τους άλλους, ιδίως αν θέλουμε το θέαμα με την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα Bluetooth ακουστικά που είναι ιδανικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Εάν η τηλεόρασή μας δεν διαθέτει Bluetooth, τότε μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά που συνοδεύονται από έναν δέκτη στην τηλεόραση.

 

 

Στήριγμα τοίχου

Η πλειονότητα των νέων τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη έχουν σχεδιαστεί για επιτοίχια τοποθέτηση, με προεπιλεγμένες οπές στο πίσω μέρος για σύνδεση σε βάσεις και βραχίονες. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με ένα πρότυπο – που ονομάζεται VESA Mounting Interface Standard.

Έτσι, αν θέλουμε να προσαρμόσουμε με ιδανικό τρόπο το ύψος, τη γωνία και τη θέση της τηλεόρασής σας, μπορούμε να επενδύσουμε σε μια καλή εύκαμπτη βάση τοίχου, και έτσι δεν χρειάζεται να δεσμεύσουμε χώρο στο πάτωμα με τραπέζι ή βάση.

 

 

Αξεσουαρ καθαρισμού

Είναι το πιο προφανές αξεσουάρ από όλα και ίσως το πιο παραμελημένο, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην δίνουμε και τόσο σημασία στον συχνό καθαρισμό της οθόνης.

Μπορούμε, ωστόσο, να επενδύσουμε σε ένα απλό και οικονομικό Κιτ καθαρισμού οθόνης, αποτελούμενο από πανάκι με μικροΐνες, βουρτσάκι, και υγρό καθαρισμού χωρίς αλκοόλ, έτσι θα διασφαλίσουμε ότι η οθόνη της τηλεόρασής μας δεν θα έχει  σκόνη και διάφορους λεκέδες που ενδεχομένως αλλοιώνουν την ποιότητα της εικόνας.

Δεν χωρά αμφιβολία πως είναι ωραίο πράγμα να έχουμε μια λαμπερή τηλεόραση στο καθιστικό μας και επενδύοντας στα σωστά αξεσουάρ μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο, χωρίς να ξοδευτούμε.

Μπορείς να δεις ακόμη