Αξιοποίησε όλα τα αξεσουάρ της ηλεκτρικής σου σκούπας

H ηλεκτρική σκούπα μπορεί να γίνει ο πιο πολύτιμος «σύμμαχος» στην καθαριότητα του σπιτιού. Αρκεί να γνωρίζεις πώς να αξιοποιήσεις όλα τα αξεσουάρ που τη συνοδεύουν. Παρόλο που είναι σχεδιασμένα για να σε διευκολύνουν, ανάλογα με την επιφάνεια που θέλεις να σκουπίσεις, πολλές φορές δεν χρησιμοποιούνται σωστά, ή καθόλου.

Κάθε ένα αξεσουάρ υπάρχει για συγκεκριμένο λόγο και σκοπό. Διάβασε παρακάτω για όλα τα διαθέσιμα αξεσουάρ, ώστε να μπορείς να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα σου.

 

Ακροφύσιο δαπέδου

Είναι το πιο κοινό αξεσουάρ και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των χαλιών ή των λείων επιφανειών. Συνήθως έρχεται με ενσωματωμένο βουρτσάκι, που τραβιέται προς τα έξω μέσω ενός ειδικού διακόπτη και είναι ιδανικό για λείες επιφάνειες.

 

Ακροφύσιο για γωνίες (ή ακροφύσιο ρωγμών / χαραμάδων)

Το ακροφύσιο ρωγμών είναι το πιο λεπτό αξεσουάρ. Διαθέτει γωνιακή άκρη, ώστε να χωράει ακόμα και στα πιο στενά σημεία, όπως σε γωνίες, σε ανοίγματα ή χαραμάδες (όπως π.χ. στα κενά στο σώμα του καλοριφέρ), ανάμεσα σε μαξιλάρια καναπέδων, στα αυλάκια των συρόμενων πορτών και πολλά άλλα. Γενικά, θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρους και σημεία που είναι δύσκολο να προσπελαστούν με το ακροφύσιο δαπέδου. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για τον καθαρισμό των πηνίων στο πίσω μέρους του ψυγείου ή για να καθαρίσεις τα χνούδια από το εσωτερικό του στεγνωτηρίου σου.

 

Βούρτσα για χνούδια και σκόνη

Εξάρτημα με μακριές, μαλακές τρίχες, που βοηθά στον καθαρισμό των παραθύρων, βιβλιοθηκών, πινάκων, των αμπαζούρ και των περσίδων. Το πλεονέκτημα με τη χρήση αυτού του ειδικού εξαρτήματος είναι ότι η σκούπα απορροφά όλη τη σκόνη που «εγκλωβίζεται» στις τρίχες της βούρτσας. Έτσι, η σκόνη δεν σκορπίζεται και πάλι στο περιβάλλον, για να καταλήξει στα υπόλοιπα αντικείμενα και έπιπλα που υπάρχουν στον χώρο, όπως συμβαίνει με τις κοινές βούρτσες ξεσκονίσματος. Επίσης, εάν η ηλεκτρική σκούπα διαθέτει ρυθμιζόμενη ένταση απορρόφησης, μπορείς να το αξιοποιήσεις για πιο λεπτεπίλεπτες εργασίες όπως ο καθαρισμός γύρω από κομψοτεχνήματα, όπως μπιμπελό, διακοσμητικά, συλλεκτικές φιγούρες, κ.ά.

 

 

Ακροφύσιο ταπετσαρίας

Διαθέτει πιο φαρδύ πέλμα και σε μερικές περιπτώσεις φέρει ειδικό ύφασμα μικροϊνών που «τραβάει» αποτελεσματικά τα χνούδια και τη σκόνη. Θα απομακρύνει αποτελεσματικά τη σκόνη από καναπέδες, καρέκλες, στρώματα και μαξιλάρια.

 

Επέκταση σωλήνα

Αυτό το εξάρτημα έρχεται να σου δώσει μεγαλύτερη εμβέλεια στο καθάρισμα. Τοποθετείται ως προέκταση στο σωλήνα απορρόφησης και είναι ιδανικό για να απομακρύνεις τη σκόνη από φωτιστικά οροφής και γωνίες σε ταβάνια, ή πίσω από συσκευές και έπιπλα που δεν μετακινούνται. Έτσι δεν χρειάζεται να καταπονείς κάθε φορά τη μέση σου ή τα γόνατά σου για να καθαρίσεις πίσω από τον καναπέ, το ψυγείο, το πλυντήριο, ή για να σκουπίσεις κάτω από το κρεβάτι.

 

Βούρτσα Turbo

Πρόκειται για μια περιστρεφόμενη βούρτσα που αποκολλάει δυναμικά τους ρύπους από χαλιά, καθαρίζοντας σε βάθος. Έχει συμπαγή σχεδιασμό, χαρακτηριστικό που την καθιστά επίσης χρήσιμη για σκάλες ή τον βαθύ καθαρισμό ταπετσαριών, στρωμάτων, ή για τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου. Ορισμένα μοντέλα, έρχονται με περιστρεφόμενη βούρτσα που φέρει λαστιχένιες επιφάνειες για ακόμα πιο γρήγορη κι αποτελεσματική αφαίρεση ινών αλλά και του τριχώματος κατοικίδιων ζώων από το χαλί ή από υφάσματα. Προσοχή, όμως, καθώς δεν ενδείκνυται για χρήση σε λεπτό μετάξι.

Τα αξεσουάρ κάνουν πιο εύχρηστη τη συσκευή σου. Τώρα που γνωρίζεις τι μπορεί να προσφέρει το καθένα, μην τα «προσπερνάς» χρησιμοποιώντας για όλες τις επιφάνειες το κλασικό ακροφύσιο δαπέδου. Άλλαζέ τα όποτε είναι απαραίτητο, για να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο, ενώ θα γλιτώσεις κόπο και πολλά χρήματα από την αγορά προϊόντων καθαρισμού, όπως ξεσκονόπανα και βούρτσες.

 

Μπορείς να δεις ακόμη