|  | 

Κουζίνα

Φιλέτο κοτόπουλο σε μαρινάδα γιαουρτιού

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο χωρίς την πέτσα
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • 2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες

 

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο κάθετα σε φέτες πάχους 1 εκ.
  2. Ρίχνουμε τις φέτες σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο να μαριναριστεί για δύο ώρες.
  3. Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα και σκουπίζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας.
  4. Ψήνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Παράλληλα ψήνουμε και ροδέλες κρεμμυδιών.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα ψημένα κρεμμύδια. Μπορούμε να ψήσουμε και χοντρές ροδέλες ντομάτας και να τα σερβίρουμε όλα μαζί, συνοδεύοντας με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.

 

Δείτε ακόμη