ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ INTEL CORE ULTRA

by Manos Kavvalos

Οι επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra ήρθαν για να προσφέρουν νέες εμπειρίες βασισμένες σε AI, καθηλωτικά γραφικά και βελτίωση της ζωής της μπαταρίας με καλύτερες επιδόσεις. Σύμφωνα με την Intel, οι επεξεργαστές Core Ultra υπόσχονται αύξηση των επιδόσεων έως και 70% για διαδικασίες που σχετίζονται με δημιουργικό AI, διπλασιασμό των επιδόσεων στα γραφικά χάρη στις ενσωματωμένες Intel® Arc™ GPUs και έως 25% μείωση στην κατανάλωση ισχύος. Η σειρά Ultra αποτελείται από τα εξής μοντέλα:

 

Επεξεργαστής Αριθμός Πυρήνων Μέγιστη Ταχύτητα Cache GPU
Intel® Core™ Ultra 7 processor 155H (24M Cache, up to 4.80 GHz) 16 4.8 GHz 24 MB Intel® Smart Cache Intel® Arc™ graphics
Intel® Core™ Ultra 5 processor 125H (18M Cache, up to 4.50 GHz) 14 4.5 GHz 18 MB Intel® Smart Cache Intel® Arc™ graphics
Intel® Core™ Ultra 9 processor 185H (24M Cache, up to 5.10 GHz) 16 5.1 GHz 24 MB Intel® Smart Cache Intel® Arc™ graphics
Intel® Core™ Ultra 5 processor 135H (18M Cache, up to 4.60 GHz) 14 4.6 GHz 18 MB Intel® Smart Cache Intel® Arc™ graphics
Intel® Core™ Ultra 7 processor 165H (24M Cache, up to 5.00 GHz) 16 5.0 GHz 24 MB Intel® Smart Cache Intel® Arc™ graphics
Intel® Core™ Ultra 7 processor 155U (12M Cache, up to 4.80 GHz) 12 4.8 GHz 12 MB Intel® Smart Cache Intel® Graphics
Intel® Core™ Ultra 5 processor 135U (12M Cache, up to 4.40 GHz) 12 4.4 GHz 12 MB Intel® Smart Cache Intel® Graphics
Intel® Core™ Ultra 7 processor 165U (12M Cache, up to 4.90 GHz) 12 4.9 GHz 12 MB Intel® Smart Cache Intel® Graphics
Intel® Core™ Ultra 5 processor 125U (12M Cache, up to 4.30 GHz) 12 4.3 GHz 12 MB Intel® Smart Cache Intel® Graphics
Intel® Core™ Ultra 5 processor 134U (12M Cache, up to 4.40 GHz) 12 4.4 GHz 12 MB Intel® Smart Cache Intel® Graphics
Intel® Core™ Ultra 7 processor 164U (12M Cache, up to 4.80 GHz) 12 4.8 GHz 12 MB Intel® Smart Cache Intel® Graphics

 

Intel AI Boost

Οι επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra είναι ειδικά σχεδιασμένοι για premium laptops και ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, για την αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζονται η προστασία των δεδομένων και η ευελιξία. Σου δίνεται η ευκαιρία να βιώσεις νέες εμπειρίες όσον αφορά τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα μέσα από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου.

Η νέα, τρισδιάστατη υβριδική αρχιτεκτονική που υπάρχει ενσωματωμένη σε κάθε επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra, περιλαμβάνει CPU, GPU και NPU σε ένα ενιαίο πακέτο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μπορείς να απολαμβάνεις τις εκπληκτικές και μοναδικές εμπειρίες που μόνο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σου προσφέρει, όπως η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, οι αυτοματισμοί και ένα βελτιωμένο περιβάλλον για gaming. Το σίγουρο είναι ότι με περισσότερες από 300 διαφορετικές λειτουργίες, κάθε λογισμικό που βασίζεται σε AI θα τρέχει καλύτερα με έναν επεξεργαστή της Intel.

Η υβριδική αρχιτεκτονική των Core Ultra είναι τέτοια που καταρχάς επιτρέπει στον κεντρικό επεξεργαστή να αναλαμβάνει εργασίες χαμηλότερου φόρτου και να τις ολοκληρώνει δίχως καθυστερήσεις. Στη συνέχεια, η μονάδα επεξεργασίας γραφικών είναι ιδανική για εργασίες που απαιτούν παράλληλη διακίνηση δεδομένων. Τέλος, η NPU είναι ειδικά μελετημένη για απαιτητικές εργασίες που απαιτούν τη χρήση AI και εκτελούνται με χαμηλή κατανάλωση ισχύος για ακόμα πιο υψηλή αποδοτικότητα.

Πανίσχυρες Intel® Arc™ GPUs για κάθε εργασία

Με τις GPU Intel® Arc™ θα ξεκλειδώσεις όλες τις δυνατότητες της AI, είτε επικεντρώνεσαι στη δημιουργικότητα, είτε στο gaming. Αποτελούν την πύλη για να αξιοποιήσεις το μοντέρνο λογισμικό, όπως αυτό της μετατροπής κειμένου σε εικόνες και την επεξεργασία video που επιταχύνεται με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Αν είσαι gamer θα απολαύσεις γραφικά υψηλής ανάλυσης και XeSS upscaling με AI. Η υποστήριξη του DirectX 12 Ultimate αποτελεί εγγύηση για υψηλού επιπέδου gaming, με τεχνολογίες όπως ray tracing, variable rate shading, mesh shading και sampler feedback.

 

Intel® Arc™ Control

Με την εφαρμογή Intel® Arc™ Control θα έχεις στη διάθεσή σου όλες τις επιλογές και ένα διαισθητικό περιβάλλον διεπαφής, για να φέρεις στα μέτρα σου την εμπειρία του gaming. Θα έχεις άμεση πρόσβαση στους νεότερους drivers για τη βελτιστοποίηση των αγαπημένων σου παιχνιδιών και αν θέλεις θα κάνεις stream online το gameplay σου δίχως την οποιαδήποτε διακοπή.

 

Intel® Arc Control – Studio

Με το Intel Arc Control – Studio θα μετατρέψεις τον προσωπικό σου χώρο σε ένα ολοκληρωμένο studio για streaming, με ειδικά εφέ και επιλογές μετάδοσης, χάρη σε ένα απλό στη χρήση λογισμικό.

 

Μεγαλύτερη αυτονομία

Οι επεξεργαστές Intel Ultra Core εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις και κατανάλωση ισχύος, οπότε θα παραμένεις παραγωγικός και συνδεδεμένος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν η συσκευή σου είναι εκτός πρίζας.

 

Έλα στον Κωτσόβολο για εμπειρίες Intel® Core™ Ultra

Τα καταστήματα της αλυσίδας Κωτσόβολος είναι ο κορυφαίος προορισμός για προϊόντα τεχνολογίας και ασφαλώς σου προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας των επεξεργαστών Intel® Core™ Ultra.

Με μια επίσκεψη στο site ή σε ένα κατάστημα, θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις το κορυφαίων επιδόσεων laptop ASUS UX3405MA-PP731X iUltra 7/16/1T, που απογειώνει τις επιδόσεις σε νέο επίπεδο, χάρη στην αρχιτεκτονική του και την οθόνη ASUS Lumina OLED. Σε συνδυασμό με τον μοντέρνο σχεδιασμό του και την αφοσίωση της ASUS σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την οικολογική συνείδηση, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο που θα απογειώσει την παραγωγικότητά σου σε ότι και να κάνεις.

 

Το Asus Zenbook 14 OLED έρχεται με επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 Processor 155H, που διαθέτει 16 πυρήνες και ταχύτητα που φτάνει τα 4,8 GHz.  Συνοδεύεται από ενσωματωμένη GPU Intel Arc Graphics, 16GB LPDDR5X RAM και SSD χωρητικότητας 1ΤΒ. Η οθόνη του έχει μέγεθος 14” ανάλυσης 3Κ (2880 x 1800) και στην κορυφή της θα βρεις Webcam ανάλυσης 1080p. Είναι κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, διαθέτει μία θύρα USB 3.2 Gen 1 Type-A και 2x Thunderbolt™ 4. Με βάρος μόλις 1.2 κιλά και πάχος 14,9 χιλιοστά το ASUS Zenbook 14 OLED θα αποτελέσει το σύντροφό σου όπου και να βρίσκεσαι καθώς με την μπαταρία 75WHrs θα μπορείς να έχεις έως και 15 ώρες αυτονομίας.

 

Ετοιμάσου για νέες εμπειρίες AI

Η τεχνολογία του Intel Core Ultra 7 Processor 155H με τον οποίο είναι εφοδιασμένο το ASUS Zenbook 14 OLED , θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να ολοκληρώνεις εύκολα κάθε εργασία σου, με βελτιωμένη χρήση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης. Ακόμα, χάρη στην ταχύτητα του SSD θα εργάζεσαι πολύ πιο γρήγορα όπου και να βρίσκεσαι.

 

Οθόνη OLED Asus Lumina

Η οθόνη ASUS Lumina OLED είναι κατασκευασμένη με τρόπο τέτοιο που κάνει κάθε στιγμή να μοιάζει με ζωντανή εικόνα, παρέχοντας μέγιστη φωτεινότητα έως 600 nits για το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα. Συγχρονίζεται αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης με βάση το περιεχόμενο που αναπαράγεται κάθε φορά και με αναλογία πλευρών 16:10 υπόσχεται μια ξεκούραστη εμπειρία που προστατεύει την πολύτιμη όρασή σου.

 

Αθόρυβο πληκτρολόγιο

Τη στιγμή που εργάζεσαι σίγουρα θέλεις να αποφεύγεις τους ανεπιθύμητους θορύβους που αποσπάνε την προσοχή σου. Αυτό επιτυγχάνεται με την επαναστατική τεχνολογία Quiet Keyboard, που εξασφαλίζει ησυχία όχι μόνο για εσένα, αλλά και για όσους βρίσκονται γύρω σου. Επίσης, με ένα άγγιγμα, θα αποκτήσεις πρόσβαση σε μια σειρά από emojis, για να δώσεις χρώμα σε κάθε σου επικοινωνία. Τέλος, για να αυξήσεις την ταχύτητα και την παραγωγικότητά σου, μπορείς να εμπιστευτείς το εικονικό αριθμητικό πληκτρολόγιο ASUS NumberPad 2.0.

 

Υψηλή Ανθεκτικότητα

Οι φορητοί υπολογιστές της ASUS μεταφέρονται παντού και με οποιοδήποτε μέσο. Πώς εξασφαλίζεται αυτό; Λόγω του ότι πληρούν το εξαιρετικά απαιτητικό στρατιωτικό πρότυπο MIL-STD 810H για αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι πριν έρθουν στα χέρια σου, υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές για λειτουργία σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Επιλέγοντας το ASUS Zenbook 14 OLED, επιλέγεις έναν συνεργάτη που θα βρίσκεται στο πλευρό σου για πολλά χρόνια.

 

Εξασφάλιση της ιδιωτικότητας

Με τα Windows 11, το λειτουργικό με το οποίο είναι εφοδιασμένο το Asus Zenbook 14 OLED, έχεις διαθέσιμες όλες τις επιλογές για να προστατεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα σε βοηθήσει η Webcam του laptop, που κάνει δυνατή τη σύνδεση μέσω αναγνώρισης προσώπου, δίχως την ανάγκη χρήσης κωδικού πρόσβασης.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη