Αυτοματισμοί στο σπίτι που ίσως να μην γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι

by Aggeliki Tsoukana

Το σπίτι σου είναι η βάση σου. Είναι το μέρος που στεγάζει εσένα και τους αγαπημένους σου, και χάρη στις καινοτομίες smart home μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες αυτές που θα παρέχουν ασφάλεια σε όλους όσοι κατοικούν στο σπίτι. Αλλά και να απολαμβάνετε περισσότερη άνεση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι «έξυπνη» οικιακοί αυτοματισμοί δεν είναι πλέον πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Είναι αυτές οι «μικρές ευκολίες» που μπορούν πράγματι να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σου.

 

Απόλαυσε την άνεση και ανακάλυψε το σπίτι σου από την αρχή

Φαντάσου να επιστρέφεις το βράδυ στο σπίτι και τα φώτα να ανάβουν αυτόματα, ενώ πατώντας ένα πλήκτρο στο smartphone σου να ελέγχεις όλον τον ηλεκτροκίνητο εξοπλισμό σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με μια ευρεία γκάμα από Smart Home συσκευές που θα βρεις στον Κωτσόβολο. Είναι σχεδιασμένες για να σου παρέχουν όλα όσα χρειάζεσαι για να βρεις τη γαλήνη και την άνεσή σου.

 

Ένα κέντρο ελέγχου στην παλάμη σου

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα των έξυπνων συσκευών είναι ότι σου επιτρέπουν να ελέγξεις κεντρικά όλο τον εγκατεστημένο εξοπλισμό στο σπίτι, να δημιουργήσεις διάφορα σενάρια με τις συσκευές σου και να τις προγραμματίζεις αυτόματα. Ενδεικτικά, το σύστημα αυτοματισμού Somfy Tahoma είναι μια ολιστική και αναβαθμίσιμη λύση για το σπίτι σου, το οποίο σου επιτρέπει να ελέγχεις οποιαδήποτε συσκευή θέλεις, απομακρυσμένα. Μπορείς να δημιουργήσεις σενάρια φωτισμού, θέρμανσης, κλιματισμού, ασφάλειας κ.ά., ώστε το περιβάλλον στο σπίτι να είναι πάντα άνετο. Έτσι, διατηρείται ο συνδυασμός άνεσης και οικονομίας σε υψηλό επίπεδο. Συνδύασέ το με ένα έξυπνο ηχείο με βοηθό φωνής όπως το Google Home Smart speaker ή Amazon Echo, για να διαχειρίζεσαι όλες τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι μέσω φωνής.

Με τα ολιστικά συστήματα όπως το Tahoma μπορείς να ξεκινήσεις συνδέοντας μια συσκευή και στη συνέχεια να συνδέσεις σταδιακά όλα τα ρολά, τις περσίδες, τη θέρμανση, τις αυλόπορτες, τις γκαραζόπορτες, την κάμερα, τον συναγερμό και πολλά άλλα. Κι αν δεν το έχεις πολύ με την τεχνολογία, μην ανησυχείς, καθώς τα έξυπνα οικιακά προϊόντα της Somfy είναι εύκολα τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη χρήση.

 

Πάρε τον έλεγχο της καθημερινότητάς σου

Ένα smart home hub ή ένα απλό smartphone αρκεί για να απολαύσεις πλήρως το σπίτι ή το διαμέρισμά σου. Ρύθμισε απομακρυσμένα τηλεχειριζόμενες πρίζες, φώτισε τα διακοσμητικά αντικείμενά σου ή δημιούργησε προσαρμοσμένες ατμόσφαιρες φωτισμού για να διαμορφώσεις το περιβάλλον του σπιτιού σου όπως το έχεις φανταστεί.

Ενίσχυσε την ασφάλεια του σπιτιού σου με μία έξυπνη κλειδαριά και διαχειρίσου εύκολα και από απόσταση την πρόσβαση στο σπίτι σου για σένα και τους αγαπημένους σου. Μέσα από μία διαισθητική εφαρμογή για το smartphone μπορείς να ρυθμίσεις διάφορες λειτουργίες όπως κωδικό, μαγνητική κάρτα, κλειδιά, ή να ορίσεις προσωρινές ή μόνιμες προσβάσεις. Οι έξυπνες κλειδαριές είναι ιδανικές και για τους οικοδεσπότες Airbnb. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ πρόσβασης για τον ενοικιαστή, το οποίο θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

 

 

Περισσότερη ελευθερία με έξυπνους ανιχνευτές και αισθητήρες

Στο κομμάτι της επίβλεψης στο σπίτι, θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τη βοήθεια που μπορούν να σου προσφέρουν οι έξυπνοι αισθητήρες και ανιχνευτές. Πέρα του ότι σε βοηθούν να προστατέψεις τους αγαπημένους σου και την περιουσία σου από επίδοξους εισβολείς, μπορούν να συμβάλουν και στην πρόληψη των ατυχημάτων. Τώρα μπορείς να λαμβάνεις προειδοποιήσεις στο κινητό για οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στο σπίτι και να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου.

Για παράδειγμα, τα παιδιά αρέσκονται στο να παίζουν με τις πόρτες και τα παράθυρα, μόνο και μόνο για να ακούνε τον θόρυβο που κάνουν όταν κλείνουν. Οι αντικραδασμικοί ανιχνευτές ανοίγματος On/Off τοποθετούνται σε πόρτα ή παράθυρο και είναι σχεδιασμένοι για να ανιχνεύουν οποιοδήποτε άνοιγμα. Παράλληλα, οι ανιχνευτές κίνησης τοποθετούνται στη γωνία ενός δωματίου και εντοπίζουν όλες τις ανθρώπινες κινήσεις. Είναι τόσοι έξυπνοι, που «αδιαφορούν» για τις κινήσεις των κατοικίδιων. Έτσι, ελαχιστοποιείς το ενδεχόμενο ψευδών συναγερμών.

Μπορείς να δεις ακόμη