Back-to-Office: Healthy Transition από τις διακοπές στη νέα εργασιακή σεζόν

by Aggeliki Tsoukana

Μόλις γύρισες από τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Νιώθεις ακόμα τον ήλιο να ζεσταίνει την επιδερμίδα σου, την κρυμμένη άμμο που κάνει κριτς κριτς στα παπούτσια σου και στο μυαλό σου παίζει χωρίς σταματημό το soundtrack των ανέμελων ημερών δίπλα στη θάλασσα. Αλλά ξαφνικά, τσουπ! Σου χτυπάει την πόρτα η σκληρή πραγματικότητα: το γραφείο, τα emails, οι υποχρεώσεις και… η νέα εργασιακή σεζόν.

Μην ανησυχείς! Σου έχουμε φτιάξει έναν οδηγό για να σε βοηθήσουμε να κάνεις αυτή τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή, υγιή και χωρίς… ιδιαίτερες τραυματικές εμπειρίες. Ξεκινάμε!

 

 

Βάλε πρόγραμμα

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι για να επανέλθεις στην καθημερινότητα είναι να βάλεις πρόγραμμα. Όχι, δεν εννοούμε να βγάλεις τα μπλοκάκια ή να φτιάξεις πίνακες στο excel. Απλά ξεκίνα από το βασικό: Πότε θα σηκώνεσαι; Πώς θα κατανείμεις τη μέρα σου; Ένα πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να μπεις σε ρυθμό χωρίς να νιώθεις ότι ξαφνικά σε πήραν από τα μούτρα και σε έριξαν στη φωτιά!

Για να βάλεις πρόγραμμα και να οργανώσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο, θα σου προτείναμε να εξετάσεις την αγορά ενός έξυπνου ξυπνητηριού. Το Sony ICFC1 είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ξυπνητήρι. Είναι μια στυλάτη προσθήκη στο κομοδίνο σου με φωτεινές ενδείξεις ώρας και τη δυνατότητα να σε ξυπνάει παίζοντας μουσική από τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό. Τί άλλο χρειάζεσαι για ένα όμορφο πρωινό ξύπνημα;

 

 

Δημιούργησε ένα παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον

Το γραφείο σου πρέπει να είναι ο χώρος που θα σε εμπνέει να είσαι δημιουργικός και παραγωγικός. Αν έλειπες καιρό, μπορεί να έχει γίνει λίγο… χάλια. Κάνε έναν καθαρισμό και ανανέωσε τον χώρο σου. Άλλαξε θέση στα έπιπλα, βάλε λίγα φυτά, και γιατί όχι, πρόσθεσε κάποιο νέο gadget.

Ένα wireless charging pad είναι αυτό που χρειάζεσαι για να φορτίζεις τις συσκευές σου εύκολα και γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα διατηρείς το γραφείο σου καθαρό και τακτοποιημένο. Επίσης, ένα νέο εργονομικό γραφείο και μια αναπαυτική καρέκλα θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις σωστή στάση σώματος και να αποφύγεις τους πόνους από την επαναφορά στην εργασία.

 

 

Βάλε λίγη άσκηση στην καθημερινότητά σου

Το τελευταίο πράγμα που θες να ακούσεις μετά από διακοπές είναι η λέξη «άσκηση». Όμως, λίγη κίνηση θα σε βοηθήσει να επανέλθεις πιο γρήγορα στους ρυθμούς σου και να κρατήσεις την ενέργειά σου ψηλά.

Περπάτησε για να πας στη δουλειά σου ή κάνε έναν γρήγορο περίπατο μετά το σχόλασμα. Ή ακόμα καλύτερα, αν δουλεύεις από το σπίτι, ενσωμάτωσε μικρά διαλείμματα για άσκηση μέσα στην ημέρα σου.

Ένα activity tracker θα σου δώσει την απαραίτητη ώθηση να παρακολουθείς την πρόοδό σου και να παραμένεις κινητοποιημένος. Μπορείς επίσης να επενδύσεις σε έναν διάδρομο γυμναστικής για να κάνεις το περπάτημά σου στο σπίτι, ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι σύμμαχός σου.

 

 

 

Φρόντισε τη διατροφή σου

Μετά από τις διακοπές, είναι φυσικό να έχεις ξεφύγει λίγο από τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Τώρα είναι η ευκαιρία να επιστρέψεις στη σωστή διατροφή που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι.

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα θρεπτικό πρωινό και φρόντισε να καταναλώνεις αρκετά φρούτα και λαχανικά. Ένα ισορροπημένο γεύμα μπορεί να κάνει θαύματα για τη συγκέντρωσή σου.

Ένας πολυμάγειρας θα σου λύσει τα χέρια για να ετοιμάζεις υγιεινά γεύματα με ελάχιστο κόπο. Για το πρωινό, ένας αποχυμωτής μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος, προσφέροντας φρέσκους χυμούς γεμάτους βιταμίνες.

 

 

 

Οργανώσου και εξοπλίσου

Η νέα εργασιακή σεζόν είναι ιδανική ευκαιρία για να ξαναδείς τα εργαλεία και τις συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά. Μήπως ο υπολογιστής σου έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του; Ή ίσως το πληκτρολόγιό σου είναι λίγο πιο θορυβώδες απ’ όσο θα έπρεπε; Τώρα είναι η στιγμή για αναβάθμιση!

Ένας γρήγορος και ποιοτικός φορητός υπολογιστής είναι απαραίτητος για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της δουλειάς. Επίσης, ένα αξιόπιστο πληκτρολόγιο και ποντίκι θα κάνουν την καθημερινή σου εργασία πιο άνετη και ευχάριστη.

 

 

Μην ξεχνάς τα διαλείμματα

Όσο σημαντικό είναι να δουλεύεις σκληρά, άλλο τόσο σημαντικό είναι να κάνεις διαλείμματα. Μην περιμένεις να φτάσεις στο σημείο της εξουθένωσης για να πάρεις μια ανάσα. Οργάνωσε μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ανακτήσεις δυνάμεις.

Ένα διάλειμμα μπορεί να είναι μια μικρή βόλτα έξω, ένας γρήγορος καφές ή ακόμα και μερικά λεπτά διαλογισμού. Το μυαλό σου χρειάζεται στιγμές ανάπαυσης για να μπορεί να λειτουργεί στο μέγιστο.

Μια καφετιέρα με κάψουλες θα σου προσφέρει γρήγορα και αρωματικά καφεδάκια για τα διαλείμματά σου. Επίσης, ένα bluetooth ηχείο μπορεί να σου κρατήσει συντροφιά με μουσική ή podcasts ενώ χαλαρώνεις.

 

Διατήρησε την καλοκαιρινή σου διάθεση

Ποιος είπε ότι η καλοκαιρινή διάθεση πρέπει να τελειώσει μόλις γυρίσεις στο γραφείο; Κράτησε ένα κομμάτι από το καλοκαίρι μαζί σου. Ένα μικρό φυτό, μια φωτογραφία από τις διακοπές σου ή ακόμα και μια playlist με τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά τραγούδια μπορούν να συντηρούν λίγο από το καλοκαίρι σου κάθε μέρα.

Ένα ψηφιακό κορνιζάκι για το γραφείο μπορεί να προβάλλει εναλλασσόμενες φωτογραφίες από τις διακοπές σου, κρατώντας ζωντανές τις αναμνήσεις. Επίσης, ένα ηχοσύστημα για το σπίτι θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με τα αγαπημένα σου τραγούδια.

 

 

Θυμήσου να χαμογελάς

Η νέα σεζόν μπορεί να φέρνει μαζί της πολλές ευθύνες, αλλά επίσης φέρνει και νέες ευκαιρίες. Θυμήσου να χαμογελάς και να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Το χαμόγελο είναι το καλύτερο αντίδοτο για το στρες και μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα, ακόμα και αν αυτή ξεκίνησε στραβά. Μην ξεχνάς ότι η διάθεση με την οποία αντιμετωπίζεις τα πράγματα μπορεί να επηρεάσει όλη σου την ημέρα. Ένα χαμόγελο μπορεί να γίνει η ασπίδα σου απέναντι στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που φέρνει η επιστροφή στην καθημερινότητα.

Ένας καθρέφτης με ενσωματωμένο φωτισμό θα σου δώσει ένα θετικό ξεκίνημα στην ημέρα. Κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη θα θυμάσαι να χαμογελάς και να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

 

Θέσε νέους στόχους

Η νέα εργασιακή σεζόν είναι η ιδανική στιγμή για να αναθεωρήσεις και να θέσεις νέους στόχους. Είτε πρόκειται για την καριέρα σου, είτε για την προσωπική σου ανάπτυξη, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνεις έναν απολογισμό και να αποφασίσεις τι θέλεις να πετύχεις τους επόμενους μήνες.

Αντί να βλέπεις την επιστροφή στη δουλειά ως ένα αναγκαίο κακό, δες την ως μια ευκαιρία να κάνεις κάτι νέο και συναρπαστικό. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους και σπάσε τους σε μικρότερα στάδια για να παραμείνεις σε εγρήγορση.

 

 

Μην ξεχνάς τον εαυτό σου

Τέλος, όσο σημαντική κι αν είναι η δουλειά σου, μην ξεχνάς να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου. Οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσεις την προσωπική σου ζωή και τα ενδιαφέροντά σου. Βρες χρόνο για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και σε γεμίζουν, είτε πρόκειται για ένα χόμπι, είτε για λίγο χρόνο με φίλους ή την οικογένεια.

Μια νέα τηλεόραση για τον ελεύθερο χρόνο σου μπορεί να γίνει η αφορμή για να απολαύσεις ταινίες και σειρές με αγαπημένα πρόσωπα. Επίσης, μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να σου προσφέρει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης με την παρέα ή και όχι.

 

Η Μετάβαση Είναι στο Χέρι Σου

Η επιστροφή στην εργασία μετά από διακοπές μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με λίγη οργάνωση, καλή διάθεση και τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείς να κάνεις αυτή τη μετάβαση ομαλή και ευχάριστη. Βάλε στόχους, φρόντισε την υγεία και την ευεξία σου και να θυμάσαι να χαμογελάς!

Και φυσικά, μην ξεχνάς ότι ο Κωτσόβολος είναι εδώ για να σε υποστηρίξει με όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να κάνεις αυτή τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο άνετη και αποδοτική. Επισκέψου ένα κατάστημα ή μπες στο eshop και βρες ό,τι χρειάζεσαι!

Καλή αρχή στη νέα σου εργασιακή σεζόν!

Μπορείς να δεις ακόμη