Back to School – Back to Home – Back to Reality. Πώς θα επιστρέψεις πιο ομαλά στην καθημερινότητα.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το φθινόπωρο βρίσκεται προ των πυλών και οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν. Και ενώ το μυαλό σου βρίσκεται ακόμα στα κρυστάλλινα νερά και στις αμμουδερές ακρογιαλιές που απόλαυσες τους θερινούς μήνες, ο ερχομός του Σεπτεμβρίου σε προσγειώνει στην καθημερινότητα.

Τα σχολεία ανοίγουν και είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις κάποιες βασικές προετοιμασίες ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις και τα παιδιά σου να προσαρμοστούν σταδιακά στην πραγματικότητα.

Μην ξεχνάς ότι και το σπίτι σου χρειάζεται ανανέωση και φροντίδα, ώστε να είναι έτοιμο για τον χειμώνα που ακολουθεί.

Μην προβληματίζεσαι και μη μελαγχολείς. Κάθε εποχή έχει την ομορφιά της. Εμείς με τις συμβουλές που θα βρεις παρακάτω, θα σε βοηθήσουμε να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και να προσαρμοστείς γρήγορα και αποτελεσματικά στην πραγματικότητα.

 

Ξεκίνησε σταδιακά να μπαίνεις σε πρόγραμμα

Θα είναι πολύ πιο εύκολη η προσαρμογή όλης της οικογένειας στην καθημερινότητα αν ξεκινήσετε από νωρίς να αναδιοργανώνετε την καθημερινή ρουτίνα. Ξεκινήστε να ξυπνάτε ολοένα και νωρίτερα για να μην σας κακοφανεί η απότομη αλλαγή όταν αρχίσουν τα σχολεία. Συζητήστε για τους στόχους της επόμενης σχολικής χρονιάς, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας.

 

 

Εφοδιάσου με όλα τα απαραίτητα σχολικά

Προτού ξεκινήσουν τα σχολεία και γεμίσουν με κόσμο τα μαγαζιά, δες τι αποθέματα από σχολικά είδη έχεις από τη χρονιά που πέρασε και οργάνωσε τις αγορές σου. Τσάντες, κασετίνες, τετράδια, υλικά γραφής και ζωγραφικής, πάνω κάτω ξέρεις τι χρειάζεται το παιδί σου. Ωστόσο, αν αργότερα από το σχολείο ζητηθεί και κάτι περισσότερο μπορείς να το προμηθευτείς αφού θα έχει περάσει το μεγάλο κύμα πολυκοσμίας στα καταστήματα.

Έλεγξε επίσης, αν ο υπολογιστής σου, desktop ή laptop, τα tablet και τα περιφερειακά τους, χρειάζονται επισκευή, αναβάθμιση ή αντικατάσταση. Αν ο υπολογιστής σου έχει ξεπεράσει την επταετία ίσως ήρθε η στιγμή να τον αντικαταστήσεις με κάποιο νέο που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου για εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Άλλωστε οι μέρες μικραίνουν και θα περνάς περισσότερες ώρες στο σπίτι παρακολουθώντας τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες ή παίζοντας videogames.

 

 

Γίνε πιο digital

Η τεχνολογία είναι δίπλα σου και σου προσφέρει μια καλύτερη, πιο ξεκούραστη και πιο άνετη ζωή. Οι έξυπνες συσκευές, σου έχουν λύσει τα χέρια, για αυτό και θέλεις το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi να καλύπτει όλο σου το σπίτι. Ίσως λοιπόν να χρειάζεσαι έναν Wi-Fi Extender, ένα gadget που λειτουργεί σαν αναμεταδότης σήματος και τοποθετείται σε μια πρίζα ανάμεσα στο router και τις «νεκρές» περιοχές ώστε να διευρύνει το σήμα και να ενισχυθεί η κάλυψη. Έτσι θα υπάρχει σήμα σε όλο το σπίτι ώστε να μπορεί να διεξάγεται χωρίς διακοπές τόσο η τηλεργασία όσο και η τηλεκπαίδευση.

Αν θες να πας την καθημερινή digital εμπειρία σου ένα βήμα παραπέρα, ήρθε η στιγμή να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα smartwatch. Θα καταγράφει πόσα βήματα έκανες με τα καθημερινά τρεχάματα στο σχολείο και στις δραστηριότητες των παιδιών, θα λαμβάνεις πληροφορίες για χρήσιμους δείκτες υγείας, ειδοποιήσεις και sms και θα διενεργείς πληρωμές σε καταστήματα ανέπαφα, χωρίς τη χρήση κάρτας.

 

 

Οργάνωσε το σπίτι σου

Είναι προτιμότερο να ασχοληθείς με την οργάνωση του σπιτιού σου τώρα, παρά να τρέχεις για όλα μαζί όταν ξεκινήσουν τα σχολεία. Τακτοποίησε λοιπόν τις ντουλάπες, ξεκαθάρισε τα ρούχα που δεν χρειάζονται πια τα παιδιά και πρόσφερέ τα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Οργάνωσε τα γραφεία και τη γραφική ύλη και γενικά κάνε τις λεγόμενες «χοντρές δουλειές» για τις οποίες μπορεί να μη διαθέτεις τον απαιτούμενο χρόνο αργότερα. Και όσο εσύ θα οργανώνεσαι άσε μια σκούπα iRobot να σκουπίζει και να σφουγγαρίζει για σένα.

 

 

Ασφάλισε το περιεχόμενο του σπιτιού σου

Για να απολαύσεις το φθινόπωρο ήρεμα και χωρίς άγχος είναι απαραίτητο να νιώθεις ασφαλής στο σπίτι σου. Κάνε λοιπόν την καλύτερη επιλογή και ασφάλισε το περιεχόμενό του. Η Κωτσόβολος σε συνεργασία με την Anytime σου προσφέρουν την πιο προσιτή ασφάλιση για το περιεχόμενο του σπιτιού σου, ώστε να προστατεύεις με τον καλύτερο τρόπο τις συσκευές, τα έπιπλα, τα ρούχα και τα αγαπημένα σου αντικείμενα από φωτιά, πλημμύρα, κλοπή, έκρηξη και άλλες καλύψεις!

Μπορείς να δεις ακόμη