Back to School: Τα Απαραίτητα για τη Σχολική Τσάντα που Θα Κάνουν τη Διαφορά

by Zikou Stella

Η επάνοδος των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες πλησιάζει. Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι θα καλωσορίσει μικρούς και μεγάλους στις σχολικές τάξεις.

Μετά τις θερινές διακοπές και τις οικογενειακές αποδράσεις, το παιδί σου επιστρέφει στα θρανία γεμάτο όνειρα και χαρά για την επανένωση με τους φίλους του κατά τη νέα σχολική περίοδο.

Κι αν φαντάζει δύσκολη η προσαρμογή και η επιστροφή στην τάξη, μετά από μία περίοδο χαλάρωσης, είτε πρωτοεισέρχεται στο Νηπιαγωγείο, ή στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο ή το Λύκειο, η σωστή προετοιμασία και οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός για τη νέα του σχολική χρονιά.

Ως γονιός μην περιμένεις να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι προκειμένου να τρέχεις με άγχος και αγωνία για να προμηθευτείς τα απαραίτητα είδη που θα χρειαστεί το παιδί σου εν όψει του νέου εκπαιδευτικού έτους. Των φρονίμων τα παιδιά… δεν λέει ο θυμόσοφος λαός; Ε, έχει ένα δίκιο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σωστός προγραμματισμός, ψυχραιμία και μία επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ή στο www.kotsovolos.gr. Σε συνεννόηση, πάντα, με το παιδί σου θα βρεις τα must σχολικά είδη που θα του χρειαστούν και θα αποτελέσουν τα βασικά υλικά εφόδια για το σχολείο.

 

 

 

Η τσάντα

Φυσικά δεν νοείται σχολική χρονιά, χωρίς νέα σχολική τσάντα. Οι ανάγκες του κάθε παιδιού είναι διαφορετικές και συνδέονται άμεσα με την ηλικία και την τάξη που πηγαίνει, αλλά και με το γούστο, την προσωπικότητα και την αισθητική του. Οι επιλογές είναι πολλές κι εσύ, ως καλός και στοργικός γονιός πρέπει να ακούσεις το παιδί σου και να του αγοράσεις την τσάντα που επιθυμεί, αρκεί να είναι και πρακτική.

Κάποιες από τις επιλογές περιλαμβάνουν πολύχρωμες ή μονόχρωμες τσάντες, μεγάλες για μαθητές γυμνασίου και λυκείου ή μικρότερες για τα νήπια ή τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, με φιγούρες, όπως σούπερ ήρωες ή ζωάκια, με πολλαπλές θήκες και χώρους αποθήκευσης για το φαγητό, το laptop του παιδιού, το παγουρίνο κλπ. Καλό είναι να φροντίσεις προκειμένου η λαβή του σακιδίου να είναι ενισχυμένη και εργονομική, έτσι ώστε ο μικρός (ή ο μεγαλύτερος) μαθητής να μπορεί εύκολα να το μεταφέρει.

Για ένα νήπιο, μια εξαιρετική επιλογή τσάντας είναι η ελαφριά και πρακτική Τσάντα Πλάτης Νηπίου Meow ενώ θα λατρέψει και τις λούτρινες, όπως η Λούτρινη Tiger , μια τσάντα για πολλές… αγκαλιές!

Ειδικά για το νήπιο και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού θα πρέπει να φροντίσεις ώστε το παιδί να τρώει νόστιμα και υγιεινά γεύματα, φτιαγμένα από τον μπαμπά ή τη μαμά, και αποθηκευμένα σε ένα χαριτωμένο φαγητοδοχείο, απαλλαγμένο από χημικά, όπως το Gim 680ML Frozen, που θα παίρνει κάθε μέρα μαζί του στο σχολείο. Καλή είναι και η λύση της τσάντας φαγητού  με ισοθερμικό εσωτερικό που θα διατηρήσει αναλλοίωτο το περιεχόμενό της για πολλές ώρες.

Συνεχίζοντας με τις τσάντες, οι μαθητές του δημοτικού, συχνά κοπιάζουν να κουβαλήσουν το μεγάλο βάρος που περιέχεται σε αυτές και για τον λόγο αυτό συνίσταται μια τσάντα trolley, παρόμοια με βαλιτσάκι ταξιδιού, που προσφέρει σταθερότητα και ισορροπία, κάνοντας τη ζωή του παιδιού ευκολότερη. Μια τέτοια είναι η Gim Super Mario, εξαιρετικά πρακτική και βολική, με διπλό μηχανισμό μεταφοράς.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες, τα παιδιά επιλέγουν κάτι πιο απλό, όπως οι μονόχρωμες polo τσάντες ή και κάποιες με σχέδια. Οι περισσότερες έχουν ενισχυμένο χερούλι για πιο σταθερό κράτημα και ξεκούραστη μεταφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Polo Original Double Scarf είναι τo μοναδικό σακίδιο στην ελληνική αγορά που διαθέτει επίσημη κατοχύρωση σχήματος στο αρμόδιο Υπουργείο.

 

Και κάποια έξτρα στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψη σου:

 

-Τα παιδιά του νηπιαγωγείου αλλά και του δημοτικού θα πρέπει να κουβαλούν σίγουρα μαζί τους ένα παγουρίνο, προκειμένου να έχουν πάντα στη διάθεσή τους άφθονο νερό. Στον Κωτσόβολο θα βρεις μια μεγάλη γκάμα για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του παιδιού σου.

-Μαθητές που φοιτούν σε μεγαλύτερες τάξεις απαιτούν κυρίως αντοχή και πρακτικότητα όταν αναζητούν την νέα τους τσάντα. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις είναι εάν το σακίδιο που επιλέγει είναι ανθεκτικό και εάν έχει χαρακτηριστικά όπως ανατομική πλάτη που θα βοηθήσουν στο κουβάλημα.

 

 

Ήρθε η ώρα για οργάνωση

Ένα απαραίτητο αξεσουάρ σε μια σχολική τσάντα είναι η κασετίνα. Υπάρχουν διάφορες, σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα, που αναλόγως με την ηλικία και την τάξη του παιδιού μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του. Χωρίς την κασετίνα, ο μαθητής θα αποδιοργανωθεί καθώς μια σειρά σχολικών ειδών όπως στιλό, μολύβια, χάρακες, γόμες κλπ. θα βρίσκονται παντού διασκορπισμένα μέσα στην τσάντα. Κι επειδή η οργάνωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος του μαθητή, αναζήτησε στον Κωτσόβολο ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα, την ιδανική κασετίνα για το παιδί σου.

Δεύτερο και σημαντικό βήμα για την οργάνωση της σχολικής τσάντας είναι η συλλογή μιας σειράς χαρτικών όπως κλασέρ, διαφάνειες, φάκελοι και ντοσιέ. Με αυτά τα υλικά, όλα θα είναι… τακτοποιημένα και ο μαθητής δεν θα χάνει ποτέ τις πολύτιμες σημειώσεις του.

Σημαντικό και απαραίτητο αξεσουάρ είναι φυσικά και τα τετράδια. Στον Κωτσόβολο θα βρεις από κλασικά, με φιγούρες ή με σπιράλ, έως και θεματικά/πολυθεματικά τετράδια, ακόμη και ημερολόγια, σημειωματάρια και ατζέντες, για να μην ξεχνά τίποτα!

Φρόντισε επίσης να αποκτήσεις όσο νωρίτερα γίνεται τα απαραίτητα βιβλία για το σχολείο, σε ένα βολικό πακέτο ώστε το παιδί να είναι έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά.

 

 

Γραφική ύλη

Εξίσου σημαντική για την πλήρη οργάνωση μιας σχολικής τσάντας είναι η γραφική ύλη: μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, μαρκαδόροι, αυτοκόλλητα είναι όλα απαραίτητα αντικείμενα, για να μη λείψει τίποτα από τον μαθητή.

Τα μολύβια έρχονται σε μια ευρεία γκάμα και είναι είτε κλασικά είτε μηχανικά. Υπάρχουν μολύβια με αντιολισθητική λαβή, με μεταλλική μύτη, άλλα είναι σκληρά, άλλα πιο μαλακά, άλλα γράφουν σκούρα και άλλα πιο “αχνά”. “Κλασική αξία” αποτελούν τα Faber Castell που διακρίνονται για την εξαιρετική ποιότητα γραφής τους και ανθεκτικότητά τους στα σπασίματα. Πολλά είναι φτιαγμένα με εργονομική λαβή, για μεγαλύτερη άνεση στο γράψιμο.

Μαζί με τα μολύβια, συμπληρώνουν το σετ οι γόμες και οι ξύστρες, αξεσουάρ που κάνουν πιο εύκολη τη διαδικασία του γραψίματος. Οι μικροί μαθητές θα λατρέψουν τις γόμες σε σχέδια όπως οι Boom Dinosaurs Σετ 5 Τεμαχίων που κάνουν το σβήσιμο… παιχνιδάκι. Οι μεγαλύτεροι θα ενθουσιαστούν με κάτι πιο μοντέρνο, όπως η Brunnen σε σχήμα Earpods.

Τι θα ήταν μια σχολική τσάντα χωρίς στυλό; Μάλλον κάτι θα έλειπε. Στον Κωτσόβολο θα βρεις ό,τι στυλό θα χρειαστεί ο μαθητής, σε οποιοδήποτε στιλ και χρώμα. Tα Schneider 152 Slider Edge κυκλοφορούν σε φλούο, χαρούμενα χρώματα. Πρόκειται για ballpoint στυλό με εξαιρετικά εύκολη και ολισθαίνουσα γραφή, ενώ το μελάνι τους στεγνώνει εξαιρετικά γρήγορα. Από την άλλη, το Jetstream 1.0MM SX-210 Μαύρο Στυλό συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του νερού και του λαδιού. Διεισδύει εύκολα στο χαρτί και στεγνώνει γρήγορα. Αποτελεί τον ιδανικό στυλό για όσους γράφουν με το αριστερό χέρι.

Το μπλάνκο/διορθωτικό για το στυλό είναι ό,τι ακριβώς η γόμα για το μολύβι. Αποτελεί μια απαραίτητη προσθήκη στην κασετίνα των μαθητών που θέλουν να έχουν ένα καθαρό γραπτό, χωρίς μουτζούρες και λάθη. Και για άμεσα αποτελέσματα, συστήνουμε ένα διορθωτικό σε μορφή “ταινίας” όπως το Pelikan Blanco Roller Maxi, ένα ιδανικό διαλυτικό για να επαναφέρει την ρευστότητα του διορθωτικού σου!

Για τους καλά οργανωμένους, συνίσταται να έχουν μαζί τους έναν πολύτιμο σύμμαχο, έναν μαρκαδόρο υπογράμμισης που θα τους βοηθήσει να σημειώνουν τα πιο σημαντικά σημεία κατά τη διάρκεια της παράδοσης ενός μαθήματος, για είναι όλα στοιχειοθετημένα.

Last but not least… τα σετ γραφικής ύλης είναι ιδανικά για όσους θέλουν γρήγορες και ποιοτικές λύσεις, χωρίς να ψάχνουν επί ώρες όλα τα είδη γραφικής ύλης, ένα-ένα. Για τα νήπια και το δημοτικό υπάρχουν σετ όπως το χαριτωμένο Graffiti Little Tikes 5 Τεμάχια ή Boom Ξυλομπογιές 12 Χρωμάτων. Πολύ όμορφο είναι επίσης το βαλιτσάκι ζωγραφικής Maped του Harry Potter που περιέχει μαρκαδοράκια, μολύβια με γόμα, ψαλίδι με εργονομικές λαβές, ξύστρα και πολλά άλλα!

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα περάσουν και πάλι τις πύλες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Όχι μόνο θα ξαναδούν τους συμμαθητές τους μετά από τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θα μιλήσουν μαζί τους για τις πολλές ξέγνοιαστες, θερινές, εμπειρίες και στη συνέχεια θα… στρωθούν για τη νέα χρονιά.

Αν και θα χρειαστεί μία μικρή περίοδο προσαρμογής, ανάλογα το κάθε παιδί, το σχολείο είναι ο πιο κομβικός χώρος γνώσης, δημιουργικότητας, για τα νέα παιδιά, οπότε θα πρέπει να έχουν εξοπλιστεί με τα καταλληλότερα είδη. Το μέλλον ανήκει σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

Μπες στο www.kotsovolos.gr ή επισκέψου ένα από τα πιο κοντινά καταστήματα της αλυσίδας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και βρες αυτό που ψάχνεις. Back to school λοιπόν με όλα είδη που σου προσφέρει η Κωτσόβολος για μία αξέχαστη σχολική χρονιά για την οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία…

Μπορείς να δεις ακόμη