CES 2018: Η Dell ανανεώνει το XPS 13

by K Admin

 

Την ανανέωση ίσως του πιο γνωστού υπολογιστή της περιλάμβανε το «μενού» της Dell στη φετινή CES 2018. Αυτός δεν είναι άλλος από το XPS 13, έναν από τους δημοφιλέστερους και σίγουρα εντυπωσιακότερους φορητούς υπολογιστές της αγοράς.

Με διαστάσεις ακόμα μικρότερες από την προηγούμενη γενιά, το νέο XPS 13 είναι πιο λεπτό ενώ και τα ελάχιστα περιθώρια που υπήρχαν στην InfinityEdge οθόνη των 13 ιντσών, γίνονται ακόμα μικρότερα. Πλέον η Dell κυκλοφορεί το XPS 13 και σε λευκό χρώμα, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει το πρόβλημα του αποχρωματισμού που υπάρχει σε άλλα ultrabooks, με τη χρήση υαλοβάμβακα, ενός υλικού που δείχνει την αντοχή του στο χρόνο χωρίς να λερώνει εύκολα.

Κατά τα άλλα, η θέση της web κάμερας μεταφέρεται πλέον ακριβώς στη μέση, κάτω από την οθόνη. Αυτή τη φορά μάλιστα συνοδεύεται από δεύτερη υπέρυθρη κάμερα για τη λειτουργία Windows Hello προκειμένου ο κάτοχος του XPS 13 να έχει άμεση και ασφαλή πρόσβαση στον υπολογιστή με αναγνώριση του προσώπου του. Παράλληλα η Dell ενσωματώνει και ένα δεύτερο βιομετρικό τρόπο κλειδώματος του υπολογιστή, με το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης να χρησιμοποιείται και για την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος.

Στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών, η εντυπωσιακή οθόνη των 13 ιντσών καλύπτει το 100% του χρωματικού προτύπου sRGB και έχει ανάλυση 4K UHD. Στο εσωτερικό υπάρχει επεξεργαστής Intel Core 8ης γενιάς ανάλογα με το μοντέλο, κάτι που ισχύει και για τη μνήμη προκειμένου ο υποψήφιος αγοραστής να φτιάξει το μοντέλο που επιθυμεί. Η τιμή του αρχικού μοντέλου ξεκινά πάντως από τα $950 και το περιμένουμε στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Μπορείς να δεις ακόμη