CES 2018: Matrix PowerWatch X, το ρολόι που φορτίζει με τη θερμότητα του σώματος

by K Admin

 

Το Matrix PowerWatch Χ είναι ένα smartwatch από την εταιρεία Matrix Industries που αντί για μπαταρία τροφοδοτείται με ενέργεια από τη θερμότητα που παράγει ο ίδιος ο κάτοχός του. Πρόκειται για τη νέα, βελτιωμένη έκδοση του αρχικού PowerWatch που η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2016. Η υπόσχεση ήταν η ίδια και το ρολόι πράγματι χρησιμοποιούσε έναν μετατροπέα θερμοηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτείται με ενέργεια που παραγόταν αποκλειστικά από τη θερμότητα που εκλυόταν από το σώμα. Τα πράγματα που μπορούσε να κάνει το αρχικό μοντέλο, όμως, περιοριζόταν σε πολύ βασικές λειτουργίες.

Αντίθετα, φέτος το PowerWatch X προσθέτει υποστήριξη για προβολή ειδοποιήσεων από το κινητό μέσω Bluetooth. Εάν προσθέσουμε σε αυτά το ότι καταγράφει τις θερμίδες που καίτε, καθώς και την καταγραφή της άσκησης και του ύπνου, τότε μπορούμε άνετα να το θεωρήσουμε ως ένα σωστό smartwatch.

Το ρολόι είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες  και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μπορείς να δεις ακόμη