CES 2018: Το Neo Smartpen M1 ψηφιοποιεί τα χειρόγραφά σας σε πραγματικό χρόνο

by K Admin

 

Αν και η κατηγορία των έξυπνων πενών δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα μεγάλη, φαίνεται πως έχει κοινό και χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξέλιξης αυτής αποτελεί το Neo smartpen M1, της NeoLAB Convergence. Αυτό που διαφοροποιεί την τελευταία δημιουργία της εταιρείας είναι το γεγονός ότι είναι σημαντικά λεπτότερη από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού, διατηρώντας παρόλα αυτά περισσότερες λειτουργίες που κάνουν την ψηφιοποίηση των σημειώσεων και των σκίτσων σας ευκολότερη.

Μάλιστα, οι δημιουργοί του Neo smartpen M1 θεωρούν πως η πένα τους μοιάζει περισσότερο με συμβατικό στυλό, σε αντίθεση με άλλες έξυπνες πένες που είναι παχύτερες και πιο βαριές. Χρησιμοποιώντας το με τα σημειωματάρια N Notebook και την εφαρμογή Neo Notes, το Neo smartpen μπορεί να αναγνωρίσει χειρόγραφες σημειώσεις και σκίτσα και να ψηφιοποιήσει το περιεχόμενό τους, αποθηκεύοντάς το αυτόματα στο Google Drive. Επίσης, υποστηρίζει τη σύνδεση με άλλες εφαρμογές όπως το Evernote και το Adobe Creative Cloud.

Σε συνδυασμό με την εφαρμογή Neo Notes το smartpen επιτρέπει την αναγνώριση του χειρόγραφου κειμένου, μια λειτουργία που, ωστόσο, δεν υποστηρίζει τα ελληνικά. Επιπλέον, υποστηρίζει την ηχογράφηση και αναπαραγωγή ήχου που συγχρονίζει με την κύλιση της πένας στο χαρτί. Όσο για τα σκίτσα, μπορούν να εξαχθούν σε γραφικά SVG ή σε εικόνες PNG ή JPEG.

Μπορείς να δεις ακόμη