CES 2018- Το Square Off είναι μια σκακιέρα με πιόνια που μετακινούνται μόνα τους

by K Admin

 

Εκ πρώτης όψεως το Square Off μοιάζει με μια κλασική σκακιέρα. Η διαφορά της, όμως, είναι ότι επιτρέπει στον κάτοχό της να προκαλέσει σε παρτίδα άλλους κατόχους μέσω της mobile εφαρμογής που τη συνοδεύει ή να επιλέξει αντίπαλο από τους online παίκτες του chess.com. Εναλλακτικά, μπορεί να παίξει απέναντι στον ίδιο τον επεξεργαστή της συσκευής, που περιλαμβάνει 20 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Για να επιτευχθεί το εντυπωσιακό αποτέλεσμα το Square Off αξιοποιεί ένα ρομποτικό χέρι που τοποθετείται στο εσωτερικό της σκακιέρας και στην άκρη του διαθέτει ηλεκτρομαγνήτη. Τα πιόνια, με τη σειρά τους, έχουν κι αυτά στη βάση τους ηλεκτρομαγνήτες. Όταν γίνεται κίνηση στην εφαρμογή, το smartphone στέλνει το σήμα μέσω Bluetooth στο ρομποτικό χέρι και αυτό μετακινείται κάτω από την σκακιέρα, μεταφέροντας μαζί του το κατάλληλο πιόνι.

Το Square Off έρχεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: την κλασική, Kingdom Set, και την Grand Kindom Set.  Η διαφορά της δεύτερης είναι ότι διαθέτει διαφορετικά πιόνια, χώρο «παρκαρίσματος» των πιονιών που βγαίνουν εκτός παιχνιδιού, καθώς και δυνατότητα αυτόματης τακτοποίησής τους στις σωστές θέσεις όταν μια νέα παρτίδα ξεκινά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη