CES 2018: Razer Mamba & Firefly HyperFlux, ασύρματο gaming mouse που τροφοδοτείται από το mousepad

by K Admin

 

 

Στο πλαίσιο της CES 2018, η Razer αποκάλυψε το πρώτο της ασύρματο gaming mouse που αξιοποιεί την τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης HyperFlux για να τροφοδοτείται ασύρματα από το mousepad, χωρίς την ανάγκη ειδικών ασύρματων υποδοχών.

Ειδικότερα, το Razer Mamba HyperFlux gaming mouse είναι το πρώτο ασύρματο ποντίκι που λειτουργεί χωρίς την ανάγκη μπαταρίας καθώς τροφοδοτείται από το mousepad Firefly HyperFlux. Το mousepad δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που μεταφέρει ενέργεια στο Mamba χωρίς αυτό να διαθέτει καν μπαταρία. Το μόνο που απαιτείται είναι να υπάρχει ένα σταθερό ασύρματο σήμα μεταξύ του mouse και του υπολογιστή στη μπάντα των 2.4GHz. Όταν το Firefly είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή, τότε το mouse δεν χάνει ποτέ την λειτουργικότητά του.

Όπως σημειώνει ο συνιδρυτής και CEO της Razer, Min-Liang Tan, ο συνδυασμός θα ωφελήσει περισσότερο τους gamers, καθώς δεν θα εξαρτώνται πλέον από καλώδια και μπαταρίες. Αντιθέτως, θα έχουν πλήρη ασύρματη ελευθερία και την αίσθηση ενός gaming mouse με καλώδιο. Ωστόσο, το Razer Mamba HyperFlux προσφέρει και ενσύρματη σύνδεση μέσω καλώδιου USB (2.1m).

 

 

Πέρα από την επαγωγική φόρτιση, τα Razer Mamba & Firefly HyperFlux διαθέτουν και άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, το Razer Mamba διαθέτει οπτικό αισθητήρα ανάλυσης 16000 DPI 5G για μέγιστη ακρίβεια κίνησης και τον έλεγχο του κέρσορα, 9 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα για δημιουργία πολύπλοκων macros, καθώς και διακόπτες Razer Mechanical που παρέχουν καλύτερη αίσθηση και μεγαλύτερη αντοχή. Ακόμη, το νέο gaming mouse της Razer διαθέτει εργονομική κατασκευή για δεξιόχειρες και βάρος 96 γρ., αλλά και ενισχυμένα πλαϊνά grips για άνετο κράτημα ακόμα και μετά από ώρες gaming.

Το mousepad Firefly διαθέτει διπλή σκληρή και υφασμάτινη επιφάνεια με ειδική επικάλυψη για χαμηλή τριβή και υψηλή απόκριση, την ίδια στιγμή που αντιολισθητική επικάλυψη στο κάτω μέρος εξασφαλίζει σταθερότητα. Οι διαστάσεις του είναι 355 x 282.5 x 12.9mm, ενώ το βάρος του φτάνει τα 685 γρ. με καλώδιο (643 γρ. χωρίς καλώδιο). Επιπλέον, και οι δύο συσκευές είναι εξοπλισμένες με οπίσθιο φωτισμό Razer Chroma με δυνατότητα παραμετροποίησης από 16,8 εκατομμύρια χρώματα.

Το combo Mamba & Firefly HyperFlux θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη