CES 2019: To Royole Flexpai είναι το πρώτο foldable smartphone στον κόσμο!

by K-Admin 1

 

 

Ένα ακόμα τεχνολογικό «κάστρο» έπεσε στη CES 2019 με το Royole Flexpai, το πρώτο foldable smartphone στον κόσμο να παρουσιάζεται με κάθε επισημότητα. Με τον όρο “foldable” εννοούμε μια συσκευή που «διπλώνει» στη μέση, όπως έκαναν στο παρελθόν τα κινητά τηλέφωνα. Απλά στην περίπτωση του Flexpai, αυτό που διπλώνει δεν είναι το σώμα αλλά η οθόνη του!

Η συσκευή της Royole μοιάζει να αποτελείται στην ουσία από δύο… smartphones, ενωμένα στη μέση με έναν περιστροφικό μηχανισμό. Η οθόνη της, που άλλωστε αποτελεί και την ατραξιόν της, είναι μία AMOLED συνολικής διαγωνίου 7,8 ιντσών, ανάλυσης 1920 x 1440 (αναλογία διαστάσεων 4:3 σαν να λέμε) στα 308 PPI. Όταν το Flexpai διπλώνει στη μέση, το ίδιο κάνει και η οθόνη του, διαγράφοντας ωστόσο καμπύλη και χωρίς να διακόπτεται κάπου, μπορείς να τη δείς κανονικά δηλαδή στη «ράχη» της συσκευής.

 

 

 

 

Το Royole Flexpai είναι dual Sim, με την κάθε κάρτα να μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα καταλαμβάνοντας από μία «πλευρά» της οθόνης. Όσο για το χειρισμό του, η αλήθεια είναι ότι μας ξένισε αρκετά (το να βγάλει κανείς μια φωτογραφία, ας πούμε, έχει τη δυσκολία του), όμως το πιθανότερο είναι πως αυτό συνέβη απλά διότι δεν είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν foldable smartphone!

 

 

 

 

Το Flexpai διατίθεται πάντως ήδη στην κινεζική αγορά και μολονότι δύσκολα θα το δούμε στα μέρη μας –τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής του- αναγνωρίζουμε πως πρόκειται στην ουσία για την πρώτη υλοποίηση ενός κόνσεπτ που δεν μπορεί παρά να αποτελέσει τη νόρμα του μέλλοντος.

Μπορείς να δεις ακόμη