CES 2020: Η κρυστάλλινη εικόνα των νέων OLED τηλεοράσεων της Sony

Η Sony ήταν ένας εκ των κατασκευαστών που έδωσαν βάρος στις τηλεοράσεις. Ανακοίνωσε αρκετές νέες σειρές μοντέλων κατάλληλες για κάθε γούστο, ανάγκη και τσέπη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η A9 στις 48 ίντσες. Με αυτήν η Sony γίνεται μία ακόμα εταιρεία που κατεβαίνει κάτω από τις 55 ίντσες στις OLED. Όπως είναι φυσικό τις εντυπώσεις κλέβει και η 8K Full Array LED ZH8 στις 75 και 85 ίντσες.

Οι νέες τηλεοράσεις της Sony χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate της εταιρείας, χαρίζοντας σπουδαία ποιότητα εικόνας με ζωηρά χρώματα, εντυπωσιακή αντίθεση και φυσικούς τόνους. Η τεχνολογία Ambient Optimization βελτιστοποιεί ήχο και εικόνα βάσει του περιβάλλοντος χώρου, ρυθμίζοντας τη φωτεινότητα σύμφωνα με τον φωτισμό και τα εφέ ανάλογα με αντικείμενα που ενδέχεται να επηρεάζουν την ακουστική. Παράλληλα, η λειτουργία Sound-from-Picture Reality κάνει τον ήχο να μοιάζει να προέρχεται από την οθόνη για ακόμα πιο ρεαλιστικές εμπειρίες.

Σχετικά με τα μοντέλα και τις σειρές που έφερε μαζί της η Sony στη CES, δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε από τη ZH8 στις 75 και 85 ίντσες, την 8K Full Array LED που όλα συνηγορούν πως θα αποτελέσει μία τίμια εναλλακτική της απλησίαστης 8K ZG9. Με υπέροχη αντίθεση εικόνας, απόρροια της συνεργασίας X1 Ultimate και 8K X-Reality PRO, είναι σε θέση να αναβαθμίσει με εντυπωσιακό τρόπο την εικόνα, φέρνοντάς την πολύ κοντά στο πολυπόθητο 8K. Η οθόνη Triluminos αποτυπώνει με ακρίβεια κάθε απόχρωση ενώ η συμβατότητα με Dolby Atmos και Dolby Vision εγγυάται κινηματογραφικές εμπειρίες.

Συνέχεια με την A9. Πρόκειται για μία OLED στις 48 ίντσες που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών με περιορισμένο χώρο. Η εικόνα της είναι απίθανη, με την τεχνολογία X-Motion Clarity που πλέον διατίθεται και στις OLED, να κάνει τη δράση συναρπαστικότερη από ποτέ. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε επιλεγμένο περιεχόμενο και αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι πως η παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων αποκτά άλλη αίσθηση. Η A9 είναι εξοπλισμένη με Triluminos Display, τεχνολογίες Dolby Vision και Dolby Atmos, ενώ διαθέτει μικρή και στιβαρή βάση αλουμινίου.

Η A8 είναι μία ακόμα OLED TV που έρχεται σε δύο διαστάσεις –τις 55 και τις 65 ίντσες. Όπως και οι προαναφερθείσες, μέσα της κρύβει τον επεξεργαστή X1 Ultimate ενώ παράλληλα διαθέτει τεχνολογίες Super Bit Mapping 4K HDR, Object-based Super Resolution, Object-based HDR Remaster και Pixel Contrast Booster με οκτώ εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels για απίθανη ποιότητα εικόνας με μοναδική φωτεινότητα και αντίθεση χρωμάτων. Το X-Motion Clarity είναι και αυτό παρόν, ενώ το Acoustic Surface Audio ενισχύεται περαιτέρω από την παρουσία δύο subwoofers.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι νέες τηλεοράσεις της Sony βασίζονται στο Android TV διαθέτοντας παράλληλα google Assistant, Play Store και Chromecast. Παράλληλα είναι συμβατές με smart speakers και συσκευές που υποστηρίζουν Google Assistant και Amazon Alexa ενώ προσφέρουν και συνδεσιμότητα με Apple AirPlay 2. Συνοδεύονται επίσης από χειριστήριο με οπίσθιο φωτισμό που πράγματι κάνει τον χειρισμό τους παιχνίδι, ακόμα και σε απόλυτο σκοτάδι.

Πέραν αυτών, η Sony ανακοίνωσε ακόμα τις 4K Full Array LED TV XH95 (στις 49, 55, 65, 75 και 85 ίντσες) και XH90 (στις 55, 65, 75 και 85 ίντσες), τις 4K TV XH85 (στις 43 και 49 ίντσες), ΧΗ81 (στις 43, 49, 55 και 65 ίντσες), XH80 (στις 43, 49, 55, 65, 75 και 85 ίντσες) και X70 (στις 43, 49, 55 και 65 ίντσες).

Η διαθεσιμότητα των τηλεοράσεων που ανακοίνωσε στη CES η Sony θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη