CES 2020: Η Samsung παρουσίασε τις bezel-less QLED τηλεοράσεις της με 8K ανάλυση

Η τάση που ακολουθεί η αγορά σχετικά με τις τηλεοράσεις είναι ξεκάθαρη: τα 8K δείχνουν να αποτελούν μονόδρομο για τη βιομηχανία. Ακόμη κι αν η έλλειψη native περιεχομένου στην ανάλυση αυτή βάζει σε σκέψεις τους περισσότερους σχετικά με πιθανή αγορά τους, οι κατασκευαστές δεν δείχνουν να πτοούνται.

Η Samsung έκλεψε τις εντυπώσεις στη CES 2020, παρουσιάζοντας τις νέες σειρές 8K QLED τηλεοράσεων. Εκμεταλλευόμενα πλήρως την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης (machine learning), τα εν λόγω μοντέλα Quantum Dot προσφέρουν μία κορυφαία εμπειρία θέασης, αναβαθμίζοντας την εικόνα χαμηλότερης ανάλυσης μέσω μίας προηγμένης λειτουργίας upscaling.

Οι νέες σειρές της Samsung είναι οι Q800 (με προτάσεις στις 55, 65, 75 και 85 ίντσες), Q900 (στις 65, 75, 85 και 98 ίντσες) και Q950 (διατίθεται σε εκδόσεις των 65, 75 και 85 ιντσών) με την τελευταία να αποτελεί τη ναυαρχίδα και παράλληλα την εντυπωσιακότερη, τόσο από πλευράς δυνατοτήτων, όσο και από αισθητικής πλευράς.

 

 

Ειδικότερα λοιπόν, η Q950 υιοθετεί σχεδιασμό Infinity Screen είναι πρακτικά frame-less, αφού η οθόνη καταλαμβάνει περίπου το 99% (!) της συνολικής επιφάνειας της πρόσοψής της, προσφέροντας έτσι μία εκπληκτική εμπειρία θέασης. Το προφίλ των 15 χιλιοστών, της χαρίζει εκπληκτική εμφάνιση δίχως όμως να αποτελεί τροχοπέδη στη δημιουργία επιβλητικής ατμόσφαιρας, καθώς η Samsung έχει τοποθετήσει ηχεία σε κάθε της πλευρά που σε συνδυασμό με τα woofers στο πίσω τμήμα της, προσφέρουν 5.1 surround ήχο.

Στο εσωτερικό της Q950 κρύβεται ένας τελευταίας γενιάς Quantum Processor 8K που ενισχύει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία upscaling. Εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα από την τεχνολογία AI ScaleNet η οποία συμπιέζει τα δεδομένα κατά το streaming περιεχομένου, προκειμένου να μειωθεί το bandwidth που απαιτείται γι’ αυτό. Ένας συνδυασμός αισθητήρων και αλγορίθμων, τέλος, βελτιστοποιεί την εικόνα και τον ήχο. Η τεχνολογία Active Voice Amplifier μάλιστα προσαρμόζει τον τελευταίο βάσει των ήχων του περιβάλλοντος χώρου.

 

Πέρα από την εμπειρία θέασης όμως, η Samsung έδωσε βάρος και στην εμπειρία χρήσης με την Q950. Η τεχνητή νοημοσύνη διαθέτει πλέον ενεργό ρόλο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον θεατή, προτείνοντάς του περιεχόμενο με βάση τις προτιμήσεις και τις επιλογές του. Αρκετά χρήσιμο και συνάμα βολικό βρήκαμε το Multi-View με το οποίο κάναμε mirror την οθόνη του κινητού σε αυτή της τηλεόρασης, επιλέγοντας μάλιστα το πώς θα εμφανίζεται αυτή. Το Tap View κάνει την όλη διαδικασία ευκολότερη από ποτέ με ένα άγγιγμα των δύο συσκευών αλά NFC.

Επιπρόσθετα, η δωρεάν υπηρεσία Samsung TV Plus έρχεται με 100 κανάλια για ακόμα περισσότερο περιεχόμενο –μένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η διάθεσή τους ανάλογα την αγορά. Το Samsung Health, τέλος, βάζει έναν γυμναστή σε κάθε σαλόνι, δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να γυμναστούν μπροστά στην τηλεόρασή τους.

Οι νέες QLED τηλεοράσεις της Samsung θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι τιμές τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη