CES 2020: H Samsung Sero είναι η τηλεόραση της mobile εποχής

Είναι αλήθεια πως ζούμε πλέον στην εποχή του portrait. Όλοι κρατάμε και χρησιμοποιούμε τα smartphones μας κατακόρυφα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα tablets. Οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση έχουν αρχίσει και προσαρμόζονται στη νέα τάξη πραγμάτων: τα sites είναι πλέον responsive, τα apps βελτιστοποιημένα, μέχρι και οι online διαφημίσεις και τα βίντεο στο YouTube έρχονται πλέον σε portrait φόρμα.

Αν είναι όμως έτσι τα πράγματα, η τηλεόραση γιατί επιμένει στο 16:9;

Κάπως έτσι σκέφτηκαν στη Samsung και δημιούργησαν τη Sero, την τηλεόραση που είναι σχεδιασμένη προκειμένου να αντικατοπτρίζει ακριβώς την οθόνη του κινητού τηλεφώνου. Σκέψου πόσες φορές έχεις κάνει mirror το smartphone στην τηλεόραση για να αντικρίσεις αυτή την αντιαισθητική εικόνα της κατακόρυφης οθόνης με τα μαύρα πλαίσια δεξιά και αριστερά, σπαταλώντας έτσι τα 2/3 της επιφάνειάς της.

H Samsung Sero έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα λοιπόν. Πρόκειται για ένα 4K QLED μοντέλο στις 43 ίντσες που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά για την κορεατική αγορά αλλά όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Samsung στο πλαίσιο της CES, θα έρθει και στη δύση εντός του 2020. Το χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει είναι πως περιστρέφεται, έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργήσει τόσο οριζόντια, όσο και κατακόρυφα. Αξίζει να σημειωθεί πως θα κυκλοφορήσει ολόκληρη σειρά.

«Πατάει» σε μία ειδική –και αρκετά στιβαρή- βάση που έρχεται εξοπλισμένη με σύστημα ηχείων 4.1 συνολικής ισχύος 60 W και επιτρέπει την περιστροφή της δίχως να ακουμπήσει στην επιφάνεια που βρίσκεται. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ο προσανατολισμός της ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με την πηγή της εικόνας. Κάνοντας mirror για παράδειγμα την οθόνη του κινητού ενώ αυτό το κρατούσαμε κατακόρυφα, η Sero άρχισε να περιστρέφεται και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ήταν σε θέση να απεικονίσει άριστη εικόνα εκμεταλλευόμενη το 100% της επιφάνειάς της.

Δοκιμάσαμε τη Sero με διάφορες εφαρμογές και η αλήθεια είναι πως η εμπειρία που προσφέρει είναι απλά εκπληκτική. Το browsing, το chatting και η αλληλεπίδραση στο Instagram, το TikTok και το Facebook αποκτούν άλλη χάρη καθώς πλέον στη διάθεση του θεατή βρίσκονται 43 ολόκληρες ίντσες, τη στιγμή που η άριστη ποιότητα εικόνας ενισχύει την όλη εμπειρία κάνοντάς την παράλληλα ξεκούραστη για τα μάτια.

 

Με τη Sero, η Samsung στοχεύει στο νεανικό κοινό, αυτό που έχει μεγαλώσει χρησιμοποιώντας apps στο κινητό του και σίγουρα θα είναι περισσότερο εξοικειωμένο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως είναι “ακατάλληλη” για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό QLED μοντέλο. Απλά ο εν δυνάμει κάτοχός της προτού κάνει αυτήν την επιλογή θα πρέπει να αξιολογήσει την κατακόρυφη προβολή περιεχομένου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη