CES 2021: «Έξυπνη» πόρτα σκύλου myQ Pet Portal

by K-Admin 1

Γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρο ότι το smart home του μέλλοντος θα περιλαμβάνει πολλές ευκολίες για ακόμα καλύτερη ζωή, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους τετράποδους φίλους μας.

Η αμερικανική εταιρεία Chamberlain, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή συστημάτων κίνησης γκαραζοπορτών, επίλεξε τη φετινή CES να μας παρουσιάσει μία υψηλής τεχνολογίας πόρτα σκύλου που επιτρέπει στο κατοικίδιο μας να εξέρχεται και να εισέρχεται στο σπίτι κατά βούληση!

Η νέα καινοτομία της Chamberlain ονομάζεται myQ Pet Portal. Σε αντίθεση με μια τυπική θύρα κατοικίδιων, το Pet Portal δεν μπορεί απλά να εφαρμοστεί σε υπάρχουσα πόρτα. Αντ’ αυτού, πρόκειται για μια ολόκληρη πόρτα εισόδου με ενσωματωμένο το Pet Portal.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το myQ Pet Portal είναι ένας ασφαλής και βολικός τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι ο σκύλος μας μπορεί να βγει έξω όταν και όποτε το χρειάζεται, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τον τετράποδο φίλο μας ανά πάσα στιγμή μέσω του smartphone μας.

 

 

Ειδικότερα, η πόρτα myQ Pet Portal έρχεται με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του αγαπημένου τους τετράποδου σχεδόν από οπουδήποτε. Το σύστημα αποτελείται από ένα μηχανοκίνητο πλαίσιο, δύο κάμερες full HD, αισθητήρες Bluetooth, μικρόφωνα αλλά και ηχεία για αμφίδρομη επικοινωνία.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να χειριστούν την πόρτα μέσω της εφαρμογής myQ Pet Portal για smartphone, αλλά και να λαμβάνουν ροή βίντεο απευθείας στη συσκευή τους. Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα λουρί με αισθητήρα Bluetooth. Έτσι, ακόμα και στην αυτόματη λειτουργία, η θύρα ανοίγει μόνο αν το κατοικίδιο παραμείνει στάσιμο για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από αυτή, εξασφαλίζοντας έτσι ότι πράγματι θέλει να βγει έξω. Στη συνέχεια, με το που απομακρυνθεί το κατοικίδιο, η θύρα θα κλείσει αυτόματα. Αυτό εμποδίζει την είσοδο ανεπιθύμητων ζώων και παράλληλα αποτρέπει την έξοδο άλλων κατοικίδιων όπως π.χ. μιας γάτας.

Η πόρτα myQ Pet Portal απαιτεί εγκατάσταση από εξειδικευμένο τεχνικό, ενώ μπορεί άνετα να «εξυπηρετήσει» μικρά έως μεσαίου μεγέθους σκυλιά βάρους μεταξύ 10 και 90 κιλών. Τέλος, αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη με τιμή κοντά στα 3.000 δολάρια.

 

Μπορείς να δεις ακόμη