CES 2021: Η LG παρουσιάζει την απόλυτη τεχνολογία τηλεοράσεων

by K-Admin 1

 

Η LG Electronics προχώρησε σε σημαντική αναβάθμιση των premium τηλεοράσεών της, με νέο OLED panel, προηγμένη δομή panel LCD, αναβαθμισμένο επεξεργαστή και UX για ακόμη μεγαλύτερες ίντσες. Έτσι, η εταιρεία θέτει πρότυπα στην αγορά τηλεοράσεων, με την εντυπωσιακή premium σειρά της που περιλαμβάνει τις OLED, QNED Mini LED και NanoCell TVs.

Για το 2021 η premium σειρά τηλεοράσεων της LG, με ένα μοντέλο που διακρίθηκε ως Best of Innovation CES 2021 (μοντέλο 48C1) καθώς και με άλλα μοντέλα που έχουν λάβει τιμητικά βραβεία καινοτομίας, έχει αναβαθμιστεί εσωτερικά και εξωτερικά με νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά όπως το νέο OLED panel αλλά και μια νέα προηγμένη δομή panel LCD που συνδυάζει την τεχνολογία χρωμάτων Quantum NanoCell με οπίσθιο φωτισμό mini LED για βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος και μεγαλύτερη αντίθεση. Επιπλέον, η νέα σειρά διαθέτει αναβαθμισμένο επεξεργαστή AI, το επανασχεδιασμένο webOS, καθώς και μια νέα εμφάνιση για το 2021 που θα σε συναρπάσει.

 

Premium μοντέλα στην αιχμή της τεχνολογίας

Η LG φέρνει τη νέα σειρά G1, η οποία διαθέτει OLED evo, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας OLED TV. Με τη χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας θα έχεις μια οθόνη με βελτιωμένη φωτεινότητα για δυναμικές εικόνες, αλλά και εκπληκτική λεπτομέρεια και ρεαλισμό. Η εξαιρετική και αγαπημένη από τους gamers σειρά LG C1 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών μεγέθους, από την έκδοση 48 ιντσών έως το νέο μοντέλο 83 ιντσών, που θα μετατρέψει το σπίτι σου στην κινηματογραφική αίθουσα που πάντα ήθελες, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει τη βέλτιστη εικόνα, χωρίς lag και εκπτώσεις, καθώς παίζεις τα παιχνίδια σου.

 

 

Επεξεργασία δεδομένων για τέλεια εικόνα

Με τη χρήση του πιο πρόσφατου έξυπνου επεξεργαστή της LG, του α (Alpha) 9 Gen 4 AI, η απόδοση στα νεότερα μοντέλα της σειράς ΟLED όπως τα Z1, G1 και C1, στα μοντέλα LG QNED Mini LED TV QNED99 και QNED95, αλλά και στα μοντέλα LG NanoCell NANO99 και NANO95 αναβαθμίζεται μέσω της τεχνολογίας deep learning. Με τον τρόπο αυτό οποιαδήποτε εικόνα, οποιοδήποτε περιεχόμενο και αν προβάλλεται στην τηλεόρασή σου, θα γνωρίσει σημαντική βελτίωση και αναβάθμιση και θα προβάλλεται υπέροχα στις μεγάλες αυτοφωτιζόμενες οθόνες.

Με τη χρήση του επεξεργαστή a 9 Gen 4 είναι εφικτή η αναγνώριση διαφόρων αντικειμένων που εμφανίζονται στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα. Έτσι, ο επεξεργαστής ξεχωρίζει το προσκήνιο από το φόντο, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο χωριστά, με αποτέλεσμα οι εικόνες να είναι πιο ζωντανές, πιο καθαρές, με τη σωστή ποσότητα φωτός που απαιτείται κάθε φορά ανάλογα τις συνθήκες του περιβάλλοντός σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχεις εικόνες άριστης ποιότητας, σχεδόν τρισδιάστατες.

Αλλά ο ο επεξεργαστής μπορεί να βελτιώσει και την ηχητική εμπειρία σου κάνοντας χρήση μιας νέας έκδοσης του AI Sound Pro της LG, το οποίο έρχεται στα νέα μοντέλα με δύο σημαντικές προσθήκες. To virtual surround 5.1.2 προσφέρει μια απίστευτα καθηλωτική ηχητική εμπειρία μέσω των ενσωματωμένων ηχείων της τηλεόρασης, ενώ η Αυτόματη Ένταση ήχου θα σου διασφαλίσει ένα σταθερό επίπεδο έντασης κατά την εναλλαγή μεταξύ καναλιών ή streaming εφαρμογών, δίνοντάς σου έτσι λύση σε ένα πρόβλημα που ίσως σε απασχολούσε για καιρό.

 

Το webOs εξελίσσεται

Δεν είναι μυστικό ότι το λειτουργικό σύστημα webOS της LG είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα, κάτι που οφείλεται στην εξαιρετική λειτουργικότητά του, την ευκολία χρήσης και την αισθητική του. Οι νέες τηλεοράσεις OLED της LG θα συνεχίσουν να σου προσφέρουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία χρήσης χάρη στο ενημερωμένο λειτουργικό webOS 6.0. Με μια πλήρως ανασχεδιασμένη αρχική οθόνη, καθώς και βελτιώσεις απόδοσης και λειτουργιών, το webOS 6.0 παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές και απλούστερη εύρεση περιεχομένου με ακόμη πιο εξατομικευμένες προτάσεις για εσένα. Σε συνδυασμό με το βελτιωμένο χειριστήριο Magic Remote, που περιλαμβάνει πλήκτρα πρόσβασης για δημοφιλείς παρόχους streaming περιεχομένου, το νέο webOS της εταιρείας θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο της τηλεόρασής σου.

 

 

Κινηματογραφική ποιότητα εικόνας στο σαλόνι σου

Με υποστήριξη Dolby Vision IQ και Dolby Atmos, οι τηλεοράσεις OLED της LG συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη στην ποιότητα εικόνας και να βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησης. Με την τεχνολογία αυτοφωτιζόμενων pixel της εταιρείας, τα πάνελ που περιλαμβάνονται στη σειρά 2021 θα σου προσφέρουν τέλειο μαύρο, ενώ έχουν λάβει και πιστοποίηση από τον παγκόσμιο οργανισμό δοκιμών προϊόντων Intertek4 ότι έχουν 100% πιστότητα χρώματος.

 

Οθόνες ιδανικές για gaming

Μετά την τεράστια επιτυχία της σειράς CX, που αποτελεί την κορυφαία επιλογή για gaming σε μεγάλες τηλεοράσεις, η LG συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικές οθόνες για αυτή τη μορφή διασκέδασης. Τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με νέες δυνατότητες, όπως το Game Optimizer, καθώς και χρόνο απόκρισης 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν τις τελευταίες προδιαγραφές HDMI5. Επιπλέον, θα σου επιτρέπουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις ρυθμίσεις σχετικά με το gaming σε ένα εύχρηστο περιβάλλον, ενώ το Game Optimizer, που διατίθεται σε όλες τις τηλεοράσεις με το λειτουργικό  webΟS, όπως είναι οι QNED Mini Led και NanoCell, εφαρμόζει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για FPS, είτε για παιχνίδι ρόλων ή στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο όπου και αν παίζεις, σε κονσόλα ή PC. To gaming στις τηλεοράσεις LG γίνεται ακόμα καλύτερο, με εικόνες χωρίς τρεμόπαιγμα, χάρη στην υποστήριξη G-SYNC, FreeSync και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR), χαρακτηριστικά που μπορείς να διαχειριστείς μέσα από το Game Optimizer.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που καθιστούν τις τηλεοράσεις της LG ως την κορυφαία επιλογή για το gaming. Η εταιρεία επέκτεινε για το 2021 τον αριθμό των τηλεοπτικών μοντέλων που θα υποστηρίζουν δυνατότητες HDMI 2.1, ενισχυμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) και αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου (ALLM) σε ολόκληρη τη σειρά. Οι τηλεοράσεις QNED90 Mini LED, NANO90 και NANO85 της LG θα υποστηρίζουν, επίσης, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) για να σου προσφέρουν την κορυφαία εμπειρία gaming.

 

 

Υψηλή τεχνολογία με οικολογική συνείδηση

Με σεβασμό στο περιβάλλον και “πράσινο” προσανατολισμό, τα panels που χρησιμοποιούνται στη σειρά TV OLED του 2021 έχουν πιστοποιηθεί από την Societe Generale de Surveillance (SGS) με έδρα την Ελβετία, η οποία εγγυάται ότι έχουν ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εκπέμπουν αμελητέους ατμοσφαιρικούς ρύπους, χρησιμοποιούν λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και είναι εξαιρετικά ανακυκλώσιμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης της SGS, τα LG OLED panels μειώνουν την εκπομπή ασταθών/πτητικών οργανικών ενώσεων (volatile organic compounds – VOC) περισσότερο από 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τα LCD TV panels του ίδιου μεγέθους.

Επιπροσθέτως, oι τηλεοράσεις OLED της LG είναι ξεκούραστες για τα μάτια σου, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της εικόνας. Εκτός από την αναγνώριση για χαμηλή μπλε ακτινοβολία από την TÜV Rheinland και την πιστοποίηση για λειτουργία χωρίς τρεμόπαιγμα από τα Underwriters Laboratories, οι τηλεοράσεις OLED της LG αξιοποιούν τα πρώτα παγκοσμίως τηλεοπτικά πάνελ με πιστοποίηση Eyesafe, τα οποία πληρούν τα κριτήρια για χαμηλή εκπομπή μπλε ακτινοβολίας της Eyesafe, μιας υπηρεσίας προτύπων υγείας με έδρα τις ΗΠΑ. Οι δοκιμές απέδειξαν ότι οι τηλεοράσεις LG OLED εκπέμπουν περίπου 50% λιγότερη μπλε ακτινοβολία από παρόμοιου μεγέθους LCD οθόνη υψηλής ποιότητας. Η περιβαλλοντική συνείδηση της LG φαίνεται και από τον τρόπο κατασκευής των πιο πρόσφατων ηχεία της. Το εξωτερικό των soundbars είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό, ενώ η συσκευασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύει το προϊόν χωρίς τη χρήση φελιζόλ.

 

Η σειρά τηλεοράσεων LG για το 2021, που περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις LG OLED με αυτόνομο φωτισμό, τις νέες premium τηλεοράσεις LG QNED Mini LED και τις συναρπαστικές τηλεοράσεις NanoCell με πολλές επιλογές για μεγάλες ίντσες θα βρίσκονται στο LG virtual exhibition booth κατά τη διάρκεια της CES 2021.

 

Μπορείς να δεις ακόμη