CES 2022: PlayStation VR2

by Aggeliki Tsoukana

 

Η SONY ξεκίνησε πολύ δυναμικά το 2022 με ακόμα μια νέα ανακοίνωση για το σύστημα εικονικής πραγματικότητας επόμενης γενιάς για την κονσόλα του PS5 το PlayStation VR2 και το νέο της χειριστήριο το PlayStation VR2 Sense.

Το PlayStation VR2 είναι επιτέλους έτοιμο να φέρει το VR gaming σε ένα εντελώς καινούριο επίπεδο, δίνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή αίσθηση παρουσίας και επιτρέποντας στον κάθε παίκτη να δραπετεύσει και να χαθεί στους κόσμους φαντασίας των παιχνιδιών όπως ποτέ πριν. Η ευχή κάθε gamer θα γίνει πραγματικότητα με τη βοήθεια του νέου εξελιγμένου σετ μικροφώνου-ακουστικού VR2 και των χειριστηρίων του, τα οποία θα δώσουν στους παίκτες την απολυτή τρισδιάστατη αίσθηση παιχνιδιού που αναζητούν και δεν μοιάζει με καμία άλλη, ενώ σε συνδυασμό με την ποικιλομορφία και δημιουργικότητα των κόσμων του παιχνιδιού που κατασκευάστηκαν από τους προγραμματιστές της εταιρίας και την πρόσφατη-μοντέρνα τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, η έμπειρα παιχνιδιού θα είναι αξεπέραστη και εθιστική.

Η εμπειρία αυτή απογειώνεται όταν σε αυτήν προστεθούν οι καινοτομίες του PlayStation VR2 από το PS5 οι οποίες προσφέρουν γραφικά υψηλότερης ποιότητας, νέες αισθητηριακές λειτουργίες και βελτιωμένο τρόπο παιχνιδιού, και όλα αυτά με τη ρύθμιση ενός και μόνο καλωδίου.

Για την κορύφωση της οπτική εμπειρίας το PS VR2 προσφέρει 4K HDR με οπτικό πεδίο 110 μοιρών. Με μία οθόνη OLED, οι παίκτες μπορούν να αναμένουν ανάλυση οθόνης 2000×2040 και ρυθμούς 90/120 Hz.

Ταυτόχρονο οι κινήσεις του παίκτη και η κατεύθυνση του αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι χωρίς την ανάγκη εξωτερικής κάμερας.

Ενώ η μοντέρνα τεχνολογία PS VR2 Sense συνδυάζει παρακολούθηση ματιών, ανάδραση ακουστικών, ήχο 3D και τον πρωτοποριακό ελεγκτή PS VR2 Sense για να δημιουργήσει την απολυτή αίσθηση VR παιχνιδιού. Επιπλέον ο ενσωματωμένος κινητήρας με δονήσεις φέρνει τους παίκτες πιο κοντά στην εμπειρία παιχνιδιού κάνοντας το πιο ρεαλιστικό. Ακόμα, το Tempest 3D AudioTech του PS5 ζωντανεύει τους ήχους και τους κάνει πιο παραστατικούς προσθέτοντας και αλλά ρεαλιστικά στοιχεία στο παιχνίδι.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις αυξάνουν σε μέγιστο βαθμό την αλληλεπίδραση του παίκτη με το παιχνίδι και τη συσκευή και υπόσχονται ένα μεγάλο απολαυστικό βήμα σε αυτόν τον καινούριο μοναδικό τρόπο ψηφιακής διασκέδασης.

 

Μπορείς να δεις ακόμη