CES 2022: Τι παρουσίασε η Asus

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Στη CES 2022 η Asus παρουσίασε τέσσερα καινούρια προϊόντα της: τους φορητούς υπολογιστές Asus ROG Zephyrus G14 και Asus ROG Zephyrus G15, καθώς και τις οθόνες Asus ROG Swift OLED gaming monitor.

 

Asus ROG Zephyrus G14 και G15

Η Asus ανακοίνωσε σημαντικές αναβαθμίσεις για τους δυο πετυχημένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ROG Zephyrus G14 και G15. Τα δυο προϊόντα έχουν γίνει ανάρπαστα, καθώς συνδυάζουν μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, που είναι πολύ σημαντική για τους σημερινούς χρήστες, καθώς και σταθερή απόδοση σε προσιτές τιμές για την αγορά.

Αξιοσημείωτες είναι οι βελτιώσεις και στα δυο laptop. Αμφότερα περιλαμβάνουν κάμερα Windows Hello IR ενώ προηγούμενες εκδόσεις τους δεν είχαν web κάμερα. Επίσης, διαθέτουν διακόπτες MUX που θα επιτρέπουν στον χρήστη να εναλλάσσει τις ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή μεταξύ ενσωματωμένων και αποκλειστικών επιλογών γραφικών.

Και τα δύο μπορούν να υποστηρίξουν έως και 32 GB γρήγορης μνήμης DDR5. Επιπρόσθετα, μπορεί κάνεις να χρησιμοποιήσει κάρτα SSD μεγέθους PCIe 4.0 M.2 2280 και στα δυο μοντέλα, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB-C 3.2 Gen. 2 με έξοδο βίντεο DisplayPort 1.4 και φόρτιση έως και 100 W, η οποία αυξάνει τη διάρκεια ζωής της προηγουμένης μπαταρίας παλαιοτέρων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εντούτοις, τα δυο laptop διαφέρουν σε ορισμένα χαρακτηριστικά τους:

 

 

Asus ROG Zephyrus G14

Το Asus ROG Zephyrus G14 χαρακτηρίζεται από οθόνη 14ων ιντσών 16:10, η οποία προσφέρει ζωντανά χρώματα και εικόνες στον χρήστη. Επίσης, διαθέτει τον νέο επεξεργαστή Ryzen 9 6900HS της AMD, σε συνδυασμό με ένα τσιπ γραφικών Radeon RX 6800S, τα οποία προσφέρουν εξαιρετικά γραφικά και το καθιστούν κατάλληλο ακόμα και για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια και εργασίες. Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Asus ισχυρίζεται ότι η μπαταρία 76 Wh του G14 θα πρέπει να προσφέρει πάνω από 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Έτσι, επιτρέπεται στον χρήστη να το χρησιμοποιεί για πολλές ώρες χωρίς να είναι απαραίτητα συνδεδεμένο στην πρίζα και προσφέροντας του έτσι πολλές ελευθέριες και ευελιξία.

 

 

Asus ROG Zephyrus G15

Το Asus ROG Zephyrus G15, σε αντίθεση με το 14, διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών, η οποία εξακολουθεί να είναι 16:9 όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της πετυχημένης σειράς. Επίσης, διαθέτει τον νέο επεξεργαστή Ryzen 9 6900HS της AMD, σε συνδυασμό με το νέο τσιπ γραφικών RTX 3080 Ti της Nvidia. Ακόμα, είναι ικανό να αντλήσει ισχύ 120W, η οποία προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, πάρα το λεπτό του μέγεθος. Τα χαρακτηριστικά της οθόνης του καινούριου Asus ROG Zephyrus G15 είναι αυτά που το ξεχωρίζουν από παρόμοια laptop, καθώς έχει ανάλυση QHD 240 Hz με μέγιστη φωτεινότητα 300 nits, τα οποία αυξάνουν τη ρεαλιστικότατα όλων των εικόνων και βίντεο. Ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό είναι η μπαταρία των 90 Wh του G15, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ώρες χωρίς φόρτιση, ενώ παράλληλα διαθέτει και θύρα ethernet RJ45.

Έτσι, όσον αφορά τη σχεδίαση και την εξωτερική εμφάνιση, η Asus δίνει την επιλογή στους χρήστες να προμηθευτούν τα G14 και G15 με τον ιδιαίτερο φωτισμό της LED Anime Matrix στο εξωτερικό του καπακιού για πιο φανταχτερό σχεδιασμό που θα καταπλήξει. Τέλος, κατέστησε σαφές στην ανακοίνωση της, ότι τα δυο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά περίπου στα μέσα του 2022.

 

 

ROG Swift OLED gaming monitor

Η Asus ανακοίνωσε την οθόνη παιχνιδιών ROG Swift OLED, η οποία διατίθεται σε δυο μεγέθη 48 ιντσών και 42 ιντσών. Και τα δυο μοντέλα της εταιρίας διαθέτουν εξαιρετική οθόνη 4K (3840 x 2160) με εντυπωσιακή αναλογία αντίθεσης 1.000.000 προς 1. Ακόμα, όπως και τα περισσότερα έξυπνα μόνιτορ της εποχής, ανταποκρίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις εντολές του χρήστη, πράγμα που θα τις καταστήσει ανάρπαστες. Όσον αφορά τις θύρες, και τα δύο μεγέθη περιλαμβάνουν δύο θύρες HDMI 2.1, δύο θύρες HDMI 2.0, μία υποδοχή DisplayPort, εισόδους ήχου και έναν διανομέα USB, έχοντας πολύ εύκολη συνδεσιμότητα με οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των δυο μόνιτορ είναι ότι έχουν αντιθαμβωτικές οθόνες, οι οποίες έχουν ειδική επίστρωση ώστε να αποδίδονται τα χρώματα με μεγαλύτερη ακρίβεια και ζωντάνια. Τέλος, η Asus δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας των δυο μόνιτορ, καθώς η εταιρία αναμένεται να προβεί σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις μέσα στους επομένους μήνες.

 

Μπορείς να δεις ακόμη