CES 2022: Το εντυπωσιακό νέο ASUS ROG Z13

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η εταιρία Asus ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του ROG Flow Z13, το οποίο διαφημίζει ως το «πιο ισχυρό tablet gaming στον κόσμο». Πρόκειται για ένα tablet που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά, υποστηρίζει όχι μόνο παιχνίδια για κινητά, αλλά και παιχνίδια που είναι συμβατά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Διαθέτει τον επεξεργαστή RTX 3050 Ti στο εσωτερικό του, γεγονός που του επιτρέπει να έχει συνθέτες λειτουργίες και να διαφέρει από ένα απλό tablet.

Το Asus ROG Flow Z13 είναι ξεχωριστό τόσο σε εμφάνιση, όσο και στις επιμέρους λειτουργίες του. Διαθέτει ειδική βάση στήριξης, ώστε να μην υπερθερμαίνεται η συσκευή όπου κι αν τη χρησιμοποιεί κάνεις, ενώ παράλληλα έχει και αποσπώμενο πληκτρολόγιο που δίνει μεγάλη ευελιξία και ελευθερίες στον χρήστη. Το πληκτρολόγιό του διακρίνεται επίσης για το πολύ ελαφρύ πάτημα πλήκτρων, ενώ είναι και αρκετά εύκαμπτο, γεγονός που το προστατεύει από τυχόν ζημιές που μπορεί να προέλθουν από κάποια πτώση ή από κακή χρήση. Πρόκειται για μια εξαιρετικά κομψή και καλοφτιαγμένη συσκευή εξωτερικά, η οποία πάρα το μεγάλο της μέγεθος είναι αρκετά εύχρηστη και λεπτή. Όσον αφορά στο βάρος του, έρχεται σε αντίθεση με το μεγάλο του μέγεθος, καθώς το Asus ROG Flow Z13 είναι αρκετά ελαφρύ με βάρος μόλις 1,1 κιλά, δίνοντας τη δυνατότητα εύκολης και άνετης μεταφοράς του. Έτσι, ενδείκνυται για παρουσιάσεις εργασιών σε αντίθεση με τους φορητούς υπολογιστές της αγοράς που έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Ένα ακόμα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αποτελεί η οθόνη αφής του. Πρόκειται για μια οθόνη 13ων ιντσών, η οποία ανταποκρίνεται ταχύτατα στις εντολές, ενώ περιέχει θύρα USB-C με Thunderbolt 4 και DisplayPort 1.4, μια θύρα USB-A, μια υποδοχή microSD καθώς και μια υποδοχή ακουστικών. Αξιοσημείωτος είναι και ο επεξεργαστής του καινούριου Asus ROG Flow Z13. Πρόκειται για τον 12ης γενιάς Intel Core i9-12900H, ο οποίος σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM 16 GB και τον αποθηκευτικό χώρο 1 TB, δημιουργούν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο ακόμα και για τον πιο απαιτητικό gamer. Σε αντίθεση με προηγούμενα tablet, υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να τον χρησιμοποιεί για να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια, δίχως να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένος στον φορτιστή. Τέλος, δεν έχουν διαρρεύσει πολλά στοιχεία για την τιμή του προϊόντος, αλλά θεωρείται ότι το Asus ROG Flow Z13 θα συνδυάζει την ποιότητα και τις συνθέτες λειτουργίες, με μια προσιτή τιμή για τους χρήστες.

Εν κατακλείδι, η εταιρία Asus επιχειρεί να προσθέσει την ικανότητα υποστήριξης παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα tablet, καθώς είναι πολύ εύκολα τόσο στη χρήση, όσο και στη μεταφορά τους.

Πρόκειται για μια λεπτή και ελαφριά συσκευή που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της εταιρίας και θα ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο στον χώρο του gaming. Η εταιρία Asus θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες το προσεχές διάστημα, καθώς το Asus ROG Flow Z13 αναμένεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2022.

Μπορείς να δεις ακόμη