CES 2023 – HTC Vive XR Elite

by Zikou Stella

Το νέο της Headset εικονικής πραγματικότητας παρουσίασε η HTC κατά τη διάρκεια της CES 2023. Στόχος της εταιρείας με το Vive XR Elite είναι να προσφέρει την πιο πλούσια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας συνδυάζοντας χαρακτηριστικά Mixes και Virtual Reality σε ένα πακέτο.

Αυτό που κάνει το Vive να ξεχωρίζει είναι το πόσο προσαρμόσιμο είναι, καθώς μπορεί να φορεθεί είτε σαν ένα ζευγάρι γυαλιά, τα οποία ενσωματώνουν όλες τις VR λειτουργίες και τη βασική μπαταρία, είτε σαν κράνος που αγκαλιάζει το κεφάλι ενώνοντας την προαιρετική αποσπώμενη μπαταρία. Η αποσπώμενη μπαταρία προσφέρει 2 επιπλέον ώρες λειτουργίας, υποστηρίζει δυνατότητα εναλλαγής εν ώρα χρήσης, ενώ ακόμα και με τη χρήση της το συνολικό βάρος του headset δεν ξεπερνάει τα 625 γραμμάρια.

 

 

Για την απεικόνιση το HTC Vive XR Elite χρησιμοποιεί δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης, 1920×1920 pixels ανά μάτι, με ρυθμό ανανέωσης 90Ηz οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν σε απόσταση και σύγκλιση ώστε να μπορεί το κράνος να φορεθεί άνετα ακόμα και με γυαλιά οράσεως. Το HTC Vive XR Elite χρησιμοποιεί το XR2 chip της Qualcomm και μπορεί να παίξει VR παιχνίδια ακόμα και αυτόνομα χωρίς τη χρήση υπολογιστή, καθώς διαθέτει 12GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα specs, στο μπροστά μέρος του headset υπάρχει μια έγχρωμη RGB κάμερα για passthrough, ενώ το XR Elite μπορεί να ανιχνεύει και τις κινήσεις των χεριών σας με τις τέσσερις tracking κάμερες που διαθέτει. Έτσι, το headset μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για Mixed Reality εφαρμογές, προβάλλοντας πληροφορίες πάνω από τα αντικείμενα του πραγματικού κόσμου.

Όπως δήλωσε και η Cher Wand, επικεφαλής της εταιρείας, “το VIVE XR Elite αντιπροσωπεύει το επόμενο ορόσημο στην εξέλιξη προς το πλήρως καθηλωτικό διαδίκτυο, υπερβαίνοντας τα όρια του σημερινού VR με ακριβές pass-through video, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο ρεαλισμού στη μάθηση και το gaming”.

 

 

Το HTC VIVE XR Elite είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία, από τώρα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, με τις πρώτες συσκευές να αναμένονται στις αρχές Μαρτίου.

Μπορείς να δεις ακόμη