CES 2023: Η παρουσίαση της ASUS

by Zikou Stella

Η ASUS πραγματοποίησε το δικό της event εστιάζοντας στην οικογένεια προϊόντων ROG (Republic of Gamer). Η παρουσίαση της ASUS είχε τα πάντα: gaming αξεσουάρ, gaming monitors, gaming laptops μέχρι και gaming καρέκλες και routers, και αν θέλετε να ενημερωθείτε για όλα καλό είναι να δείτε το 2ωρο event στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

 

 

Εμείς από τις δεκάδες ανακοινώσεις της ASUS ξεχωρίσαμε τις παρακάτω.

 

 

ASUS ROG Swift Pro PG248QP

Πρόκειται για την απόλυτη gaming οθόνη, σχεδιασμένη ειδικά για τους πιο απαιτητικούς e-sports αθλητές, η ASUS ROG Swift Pro PG248QP διαθέτει το πρώτο FHD TN πάνελ 24,1”, που μπορεί να υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως 540HZ! Η οθόνη ενσωματώνει τον επεξεργαστή G-Sync της Nvidia και υποστηρίζει την τεχνολογία Reflex Analyzer της εταιρείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η βάση της οθόνης η οποία έχει αρθρωτή σχεδίαση που της επιτρέπει να προσαρμόζεται ώστε να επιτρέπει την τοποθέτησή της ακόμα και σε στενά γραφεία. Η ROG Swift Pro PG248QP αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα $899.

 

 

ASUS Gaming laptops

Το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης είναι αφιερωμένο στα νέα gaming laptop της εταιρείας, με την εταιρεία να ανανεώνει τις σειρές ROG Strix, ROG Flow & ROG Zephyrus.

Ξεκινώντας από τη σειρά ROG Strix, η ASUS παρουσίασε τα μοντέλα ROG Strix Scar 16 & 18. Αμφότερα χρησιμοποιούν οθόνες mini LED με αναλογία πλευρών 16:10 και ρυθμό ανανέωσης 240Hz, με πιστοποίηση Nebula HDR – περισσότερα για αυτό παρακάτω -. Από πλευράς hardware χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel 13ης γενιάς της σειράς HX, ενώ το κύκλωμα γραφικών είναι της σειράς RTX 40 με τις κορυφαίες υλοποιήσεις να έρχονται με την RTX 4090 Laptop GPU.

Στη σειρά Zephyrus είχαμε δύο νέα μοντέλα το Zephyrus M16 και το μικρότερο Zephyrus G14. Το Μ16 διαθέτει το νέο Off Black χρώμα που επιτυγχάνεται με φινίρισμα nano -αμμοβολής. To κορυφαίο M16 θα έρχεται με τον Intel Core i9 13900H και την GTX 4090 Laptop GPU, με QHD mini-LED οθόνη και μέγιστη φωτεινότητα 1.100nits. Όσο για το μικρότερο μοντέλο, το G14, και αυτό θα διαθέτει την τεχνολογία AniMe Matrix, με την dot LED οθόνη στο καπάκι, θα έχει οθόνη με πιστοποίηση Nebula HDR και επεξεργαστές της AMD.

Τέλος για τη σειρά ROG Flow, η ASUS παρουσίασε τρία μοντέλα, τα ROG Flox X13, X16 και Z13. To X13 είναι ακόμα μικρότερο από τον προκάτοχό του, όμως έρχεται με ισχυρότερο hardware – συγκεκριμένα με επεξεργαστή AMD Ryzen 9 Ζen4 και κάρτα γραφικών GeForce RTX 4070 – και μεγαλύτερη μπαταρία στις 75Whr. To Z13 είναι το πρώτο Windows Gaming tablet με RTX 4060 και τέλος το X16 συνδυάζει gaming χαρακτηριστικά σε ένα 2-in-1, με επεξεργαστή Intel Core i9 13900H και κάρτα γραφικών GeForce RTX 4070

 

ASUS ROG Nebula Display

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένο προϊόν, αλλά για ένα νέο πρότυπο της ASUS, το ROG Nebula, που αφορά τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει μία οθόνη για να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία gaming σύμφωνα με την εταιρεία και έρχεται για να αποτελέσει ένα εύκολο τρόπο για τους υποψήφιους αγοραστές να αναγνωρίζουν με μία ματιά ότι ένα laptop έχει την καλύτερη οθόνη της κατηγορίας του. Και ποιες είναι αυτές οι προδιαγραφές: ελάχιστη ανάλυση QHD, ελάχιστος ρυθμός ανανέωσης 240H, μέγιστη φωτεινότητα τουλάχιστον 500nits με 100% κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3 και τέλος υποστήριξη για την τεχνολογία Advanced Optimus της Nvidia για τον ελάχιστο δυνατό χρόνο υστέρησης.

 

 

ASUS ROG Rapture GT-BE98

Από μία εταιρεία που θέλει τα προϊόντα της να είναι τα ταχύτερα, δυνατότερα, ισχυρότερα σε κάθε κατηγορία, η ανακοίνωση του ROG Rapture GT-BT98 μοιάζει υποχρεωτική. Και τι είναι το ROG Rapture GT-BE98; To πρώτο gaming Wi-Fi router της αγοράς που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 7. Έτσι το ROG Rapture GT-BE98 μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες μετάδοσης έως 21,4Gbps, αξιοποιώντας όλες τις μπάντες (2,4GHz, 5GHz, και 6GΗz), τη στιγμή που το ταχύτερο Wi-Fi 6E router σταματάει μόλις στα 9,6Gbps. Ταυτόχρονα το ROG Rapture GT-BE98 διαθέτει 4 θύρες Gigabit και δύο θύρες 10 Gigabit για ενσύρματη δικτύωση.

 

 

 

ASUS ROG Destrier Ergo Gaming Chair

Σχεδιασμένη για να αποτελέσει την απόλυτη gaming καρέκλα η ROG Destrier Ergo Gaming Chair έχει εργονομική και ταυτόχρονα φουτουριστική σχεδίαση. H νέα gaming καρέκλα της ASUS είναι πλήρως ρυθμιζόμενη με τα μπράτσα να υποστηρίζουν περιστροφή 360° και ανύψωση 14 εκατοστών. Η κλίση είναι ρυθμιζόμενη από τις 90° έως τις 135° με 4 presets, με ειδική πρόβλεψη για mobile gaming, ενώ δε λείπουν και τα αποσπώμενα ακουστικά πάνελ για καλύτερη απομόνωση από τους γύρω σας. Η καρέκλα διαθέτει περιστρεφόμενο μαξιλαράκι για τη στήριξη του κεφαλιού και διπλό σύστημα στήριξης σπονδυλικής στήλης. Όσο για τα υλικά, η ASUS έχει επιλέξει αλουμινένιο σκελετό και βάση, δίχτυ στην πλάτη για να μην ιδρώνεις, ενώ μπορεί να αντέξει βάρος έως 150 κιλά.

Μπορείς να δεις ακόμη