CES 2023 – Panasonic

by Zikou Stella

Την κορυφαία της σειρά OLED τηλεοράσεων για το 2023 ανακοίνωσε η Panasonic. Ο λόγος για την MZ2000 η οποία θα είναι διαθέσιμη σε διαστάσεις 55”, 65” και 77”. H νέα σειρά θα χρησιμοποιεί το νέο WRGB evo OLED πάνελ της LG Display, με μικροφακούς (Micro Lens Array), που επιτρέπουν αύξηση της φωτεινότητας κατά 50% σε σχέση με την περασμένη γενιά, για ακόμα πιο εντυπωσιακή αναπαραγωγή περιεχομένου HDR, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέσα επίπεδα φωτεινότητας.

Παράλληλα η τηλεόραση είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή HCX Pro AI, ενώ για άλλη μια χρονιά η ρύθμιση χρωμάτων έγινε με τη βοήθεια κορυφαίων κολορίστων του Hollywood. Βελτιωμένο στη νέα σειρά είναι και το Filmmaker mode που σημαίνει ότι θα μπορείς να απολαύσεις τις αγαπημένες σου ταινίες όπως τις σκόπευε ο σκηνοθέτης, ανεξαρτήτως των περιβαλλοντικών συνθηκών, ενώ ο αλγόριθμος Streaming 4K Remaster της εταιρείας φροντίζει για τη βέλτιστη αναπαραγωγή περιεχομένου από υπηρεσίες streaming.

 

 

Σε ό,τι αφορά τις gaming δυνατότητες, η νέα σειρά προσφέρει  συμβατότητα NVIDIA G-Sync, λειτουργία True Game και tone mapping προσανατολισμένο στην πηγή, ενώ δε λείπουν και τα ειδικά mode ήχου για τα παιχνίδια. Εξυπακούεται ότι όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν θύρες HDMI 2.1, υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz, με εξαιρετικά χαμηλή υστέρηση εισόδου, VRR και AMD Freesync Premium.

Για τον ήχο φροντίζει η γνωστή τεχνολογία Soundscape 360° της Panasonic, που στη νέα σειρά ενισχύεται περαιτέρω με ένα αναβαθμισμένο αλγόριθμο Bass Booster για ακόμα καλύτερη απόδοση στις χαμηλές συχνότητες. Παράλληλα έχουν προστεθεί και τρία νέα modes ήχου: το Pinpoint mode, που κατευθύνει τον ήχο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το Area Mode, που είναι καταλληλότερο όταν παρακολουθείτε περιεχόμενο με παρέα, και το Sports mode που αυξάνει την ένταση σε ένα σημείο, αφήνοντας και τους υπόλοιπους της παρέας να ακούνε τον ήχο.

Από πλευράς λογισμικού η σειρά MZ2000 θα διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της Panasonic, την my Home Screen 8.0, η οποία εκτός των προαναφερθέντων διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις προσβασιμότητας καθώς και τη λειτουργία myScenery, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε μία συλλογή από χαλαρωτικές εικόνες και βίντεο, με ήχους φύσης, που έχουν συλλεχθεί από όλο τον κόσμο και κωδικοποιήθηκαν σε Dolby Atmos, όποτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση απλά για να χαλαρώσετε.

Μπορείς να δεις ακόμη