CES 2023 – Samsung: ανακοινώσεων συνέχεια

by Zikou Stella

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν οι ανακοινώσεις των εταιριών στο πλαίσιο της CES 2023 η οποία άνοιξε επισήμως σήμερα. Πάμε να δούμε τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν και θα ξεκινήσουμε ξανά με την Samsung.

 

 

Nέα εποχή οθονών με τις καινούργιες σειρές Neo QLED 2023, MICRO LED, Samsung OLED 2023 και ανανεωμένοι βιντεοπροβολείς

Εκτός από τις gaming οθόνες και τα αναδιπλούμενα πάνελ για τα οποία σου γράψαμε ήδη, η Samsung προχώρησε και σε πλήρη ανανέωση όλης της γκάμας των έξυπνων τηλεοράσεων της με νέα μοντέλα για τις σειρές  Neo QLED 2023, MICRO LED και Samsung OLED, καθώς και των βιντεοπροβολέων της.

 

Neo QLED

Οι νέες τηλεοράσεις Neo QLED 8K και 4K της Samsung προσφέρουν premium επιλογές που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Τα καινούργια Neo QLED μοντέλα θα έρχονται εξοπλισμένα με τον προηγμένο επεξεργαστή εικόνας, Neural Quantum της Samsung ο οποίος μαζί με τα Quantum Mini LED πάνελ της σειράς, δίνει ζωντανή, τρισδιάστατη εικόνα μέσω τεχνολογιών επεξεργασίας εικόνας 14-bit και αναβάθμισης AI, όπως η Shape Adaptive Light Control και η Real Depth Enhancer Pro.

Παράλληλα οι νέες Neo QLED της Samsung υποστηρίζουν το νέο Auto HDR Remastering αλγόριθμο της εταιρείας, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνικές deep learning για την ανάλυση και την εφαρμογή εφέ HDR σε πραγματικό χρόνο σε περιεχόμενο Standard Dynamic Range (SDR).

 

 

 

MICRO LED

Η σειρά MICRO LED 2023 έρχεται με μοντέλα με διαγώνιο από 50 έως 140 ιντσών, που προσφέρουν εκτεταμένες επιλογές για εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και μια καθηλωτική τηλεοπτική εμπειρία. Η τεχνολογία MICRO LED είναι αρθρωτή και χωρίς πλαίσιο, επομένως μπορείς να δημιουργήσεις την οθόνη που θέλεις χωρίς περιορισμούς σχήματος, αναλογίας πλευρών ή μεγέθους.

 

QD-OLED

Η σειρά QD-OLED 2023 της Samsung θα είναι διαθέσιμη σε διαστάσεις 55”, 65” και 77”. Οι νέα σειρά συνδυάζει την τεχνολογία Quantum Dot που έχει αναπτυχθεί για τις Neo QLED τηλεοράσεις της εταιρείας, με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας OLED για να προσφέρει εικόνα χωρίς περιορισμούς στη φωτεινότητα και τη χρωματική απόδοση. Τα νέα μοντέλα θα προσφέρουν ρυθμό ανανέωσης έως και 144 Hz και όλες τις έξυπνες λειτουργίες της Samsung, συμπεριλαμβανομένου του Samsung Gaming Hub, ενώ για πρώτη φορά θα έχουν πιστοποίηση AMD FreeSync Premium Pro.

 

Νέο Gaming Hub και GameBar 3.0

Το Samsung Gaming Hub είναι το νέο μενού για παιχνίδια των Smart TV της Samsung, το οποίο παρέχει δυνατότητα game streaming χωρίς την ανάγκη σύνδεσης υπολογιστή ή κονσόλας σε συνεργασία με υπηρεσίες όπως η Xbox Cloud, η NVIDIA GeForce Now και η Utomik, και μπορεί να υποστηρίξει game streaming σε ανάλυση μέχρι 4Κ.

Το δε νέο GameBar 3.0 αποκτά φέτος λειτουργίες MiniMap Sharing και Virtual Aim Point που συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας για κάθε τύπο παίκτη. Με το MiniMap Sharing, θα μπορείς να δεις το mini map του παιχνιδιού με μια ματιά σε οποιαδήποτε οθόνη, ενώ με το Virtual Aim Point, που αναπτύχθηκε ειδικά για παιχνίδι FPS, θα μπορείς να εντοπίσεις ακόμα πιο εύκολα τους στόχους σου.

 

 

The Premiere 8K

Ο νέος κορυφαίος ultra short throw λέιζερ βιντεοπροβολέας της Samsung θα μπορεί να προβάλει εικόνα έως 150 ιντσών με ανάλυση 8K, ενώ θα έρχεται με το ίδιο περιβάλλον που χρησιμοποιούν οι έξυπνες τηλεοράσεις της εταιρείας προσφέροντας υποστήριξη για χαρακτηριστικά όπως: AirPlay, Alexa, Bixby, Google Assistant, Q-Symphony, SmartThings, Samsung Health, Samsung Gaming Hub και Tap View. Επίσης ο βιντεοπροβολέας θα έχει και τα δικά του ενσωματωμένα ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos.

 

The Freestyle με Smart EDGE Blending

Πρόκειται για νέα βελτιωμένη έκδοση του περσινού φορητού και ευέλικτου βιντεοπροβολέα της Samsung. Με τη νέα λειτουργία Smart EDGE Blending θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο βιντεοπροβολείς The FreeStyle για να προβάλλεις περιεχόμενο με αναλογία πλευρών 21:9 χωρίς την ανάγκη χειροκίνητων ρυθμίσεων και με αυτόματη προσαρμογή των παραμορφώσεων για ακόμα πιο κινηματογραφική εμπειρία. Επίσης ο Freestyle θα αποκτήσει και υποστήριξη για το Samsung Gaming Hub, προσφέροντας ακόμα περισσότερη ψυχαγωγία εν κινήσει.

 

 

Νέες ηχόμπαρες

Εκτός από την εικόνα η Samsung φροντισε και για τον ήχο, παρουσιάζοντας τρεις ηχομπάρες: την HW-Q990C με 11.1.4 καναλια και την HW-Q800C με 3.1.2 καναλια, με πολύ μικρές διαστάσεις. Η HW-Q990, υποστηρίζει Dolby Atmos 3D για να παρέχει εφέ surround, ενώ χρησιμοποιεί την τεχνολογία SpaceFit Sound Pro για τη δημιουργία πιο εξελιγμένου και λεπτομερούς ήχου.

 

 

SmartThings Station

Μία νέα συσκευή που σκοπό έχει να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο στο “έξυπνο σπίτι” παρουσίασε η Samsung. Το SmartThings Station, όπως το ονομάζει η Κορεατική εταιρεία, προσφέρει γρήγορη εγκατάσταση και συμβατότητα σε μια σειρά έξυπνων οικιακών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Matter, με την ευκολία που περιμένουν οι χρήστες από τη Samsung. Με το SmartThings Station, θα μπορείς να αυτοματοποιήσεις διάφορες πτυχές του περιβάλλοντος του σπιτιού σου, ορίζοντας προγράμματα που προσθέτουν άνεση στην ημέρα σου και συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης ενέργειας, όπως το σβήσιμο των φώτων και των συσκευών.

Το να έχεις ένα πιο έξυπνο σπίτι δεν θα πρέπει να είναι περίπλοκη και δαπανηρή υπόθεση. Γι’αυτό το λόγο αναπτύξαμε το SmartThings Station ως έναν απλό, αξιόπιστο και επεκτάσιμο κόμβο έξυπνου σπιτιού”, δήλωσε ο Jaeyeon Jung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του SmartThings Device Platform Center της Samsung Electronics. “Ο αριθμός των συσκευών σε ένα συνδεδεμένο σπίτι συνεχίζει να αυξάνεται, ειδικά μετά από την πρόσφατη κυκλοφορία του προτύπου Matter”.

Το SmartThings Station λειτουργεί επίσης ως βάση φόρτισης που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση έως και 15W. Η γρήγορη φόρτιση αποτελεί έξυπνη προσθήκη σε έναν κόμβο Smart Home, αφού εξυπηρετεί τους ρυθμούς της ζωής. Μάλιστα, μόλις η φόρτωση ολοκληρωθεί μπορείς να ρυθμίσεις το SmartThings Station να σου στέλνει σχετική ειδοποίηση για να πάρεις τη συσκευή σου ή να βάλεις για φόρτιση κάποια άλλη.

Το SmartThings Station είναι επίσης ενσωματωμένο στο SmartThings Find της Samsung, μια ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία παρακολούθησης των συσκευών. Βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν χαμένες συσκευές, πατώντας δύο φορές το Smart Button ώστε να χτυπήσει το smartphone που υπάρχει κοντά. Έτσι, γίνεται πιο εύκολη η εύρεση των συσκευών.

Μπορείς να δεις ακόμη