CES 2024: Η SONY ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

by Manos Kavvalos

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Sony είχε σημαντική παρουσία στη CES 2024, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησε τη δική της συνέντευξη τύπου. Οι ανακοινώσεις της εταιρείας καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των τομέων της τεχνολογίας και της διασκέδασης και στη συνέχεια παραθέτουμε τις κυριότερες.

 

Afeela

Η Sony ανατπύσσει ένα νέο αυτοκίνητο σε συνεργασία με τη Honda, το οποίο ονομάζει Afeela. Παρακάτω θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ένα νέο video, όπου ο πρόεδρος της Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi οδηγεί το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο DualSense controller, που δεν είναι άλλο από το χειριστήριο του PlayStation 5. Επίσης, έγινε γνωστό ότι το user interface του Afeela θα βασίζεται στην Unreal Engine 5 της Epic Games και το αυτοκίνητο θα προστεθεί στο Gran Turismo 7 με μελλοντικό update.

 

Νέο Mixed Reality Headset

Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια κίνηση, όμως η Sony αποκάλυψε ένα νέο mixed reality headset (συσκευή που συνδυάζει τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας). Σε αντίθεση όμως με το PlayStation VR 2 που προορίζεται για το ευρύ κοινό, το νέο headset προορίζεται για developers, δημιουργούς περιεχομένου και καλλιτέχνες.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται το Snapdragon XR2+ Gen 2 chip της Qualcomm και συνοδεύεται από ένα controller που μοιάζει με ραβδί και ένα περιφερειακό σε σχήμα και μέγεθος δαχτυλιδιού. Επίσης διαθέτει δύο 4K OLED microdisplays για τη βέλτιστη οπτική εμπειρία, που ταυτόχρονα επιτρέπουν την παρακολούθηση του χρήστη και του χώρου, για εμπειρίες μικτής πραγματικότητας. Αναμένεται να λανσαριστεί εντός του 2024.

 

Τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές

H Sony ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη ορισμένα από τα πλέον σημαντικά IPs της. Στο πλαίσιο της CES 2024 η πρόεδρος της Sony Pictures Television, Katherine Pope ανακοίνωσε ότι ήδη γράφεται το σενάριο για τις σειρές God of War (Prime Video) και Horizon (Netflix). Επίσης, σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Peacock ετοιμάζεται η δεύτερη σεζόν της σειράς Twisted Metal. Για την ταινία The Legend of Zelda, η Pope πρόσθεσε πως πρόκειται για μια εκπληκτική ταινία, γεμάτη περιπέτεια και εξερεύνηση, που θα διανεμηθεί από τη Sony Pictures. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα πρώτα πλάνα από τα γυρίσματα της ταινίας Gravity Rush.

 

 

Αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών του PlayStation 5

To PlayStation 5 έχει ήδη κλείσει τρία χρόνια στην αγορά και βαδίζει ήδη το τέταρτο. Οι πωλήσεις του αυξάνονται συνεχώς, το ίδιο και ο αριθμός των ενεργών χρηστών του. Όπως αποκαλύφθηκε, τον Δεκέμβριο o αριθμός των ενεργών χρηστών του PlayStation ξεπέρασε τα 123 εκατομμύρια, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ για την πλατφόρμα. Ο υπολογισμός βασίστηκε σε όσους ασχολήθηκαν την περίοδο αυτή με κάποιο παιχνίδι στο PS5 ή στο PS4 ή χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του PlayStation Network.

 

Στη συνέχεια μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρη την παρουσίαση της Sony στη CES 2024:

Μπορείς να δεις ακόμη