CES 2024: ΝΕΟ ZENBOOK DUO ΚΑΙ ΑΛΛΑ LAPTOPS ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ GAMING ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ASUS

by Aggeliki Tsoukana

H Asus ανακοίνωσε ένα νέο Zenbook Duo laptop, το οποίο διαθέτει δύο οθόνες OLED, μεγέθους 14” η καθεμία. Η μέγιστη ανάλυσή τους είναι 2880 x 1800, η αναλογία πλευρών 16:10 και υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Συνολικά, προσφέρουν ωφέλιμο χώρο οθόνης που φτάνει τις 19,8”. Επιπλέον, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα να γράφεις στην κάτω οθόνη χρησιμοποιώντας είτε ένα εικονικό πληκτρολόγιο, είτε ένα φυσικό, αποσπώμενο, που συνδέεται μέσω Bluetooth. Το σημαντικό είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση, οι χρήστες θα απολαύσουν τα οφέλη του ενσωματωμένου trackpad.

Επιπλέον, η Asus προτείνει τρόπους εργασίας με διαφορετικά different configurations. Ο πρώτος είναι το standard laptop mode, όπου η κάτω οθόνη καλύπτεται ολοκληρωτικά από ένα κλασσικό keyboard και trackpad. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις στο γραφείο σου το πληκτρολόγιο και να τοποθετήσεις τις δύο οθόνες κάθετα για το “Dual Screen” mode ή οριζόντια για το “Desktop” mode. Τέλος, υπάρχει το “Sharing” mode, με αφαίρεση του keyboard και τοποθέτηση του laptop σε μια επίπεδη επιφάνεια, με τις δυο οθόνες να είναι στραμμένες προς τα πάνω και αντίθετα τοποθετημένες μεταξύ τους, ώστε να παρακολουθείς το ίδιο περιεχόμενο με έναν συνεργάτη που κάθεται απέναντί σου στο ίδιο γραφείο.

Το Asus Zenbook Duo υποστηρίζει έως, επεξεργαστές Intel Core Ultra 9 185H με 32GB RAM και 2TB αποθηκευτικού χώρου, μαζί με μπαταρία 75Wh. Διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt 4, μία USB-A, έξοδο HDMI, υποδοχή 3,5mm για ηχεία και ακουστικά, ενώ είναι δυνατή και η χρήση ενός stylus της Asus.

Επίσης, η Asus παρουσίασε μια σειρά από νέα Vivobook laptops. Μεταξύ αυτών το 15,6” Vivobook Pro 15 OLED, που υποστηρίζει έως, Intel Core Ultra 9 CPU με Nvidia RTX GPU, 24GB RAM και 2TB αποθηκευτικού χώρου. Επίσης, η εταιρεία αποκάλυψε 15” και 16” laptops της σειράς Vivobook S, με οθόνες OLED και επιλογή για επεξεργαστές της Intel ή της AMD.

Προφανώς η Asus δεν ξεχνάει τους gamers, τους οποίους καλύπτει με τα TUF gaming laptops, όπως τα TUF Gaming F16, A16 και A15 models. Το πρώτο έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i7 13650HX και κάρτα γραφικών Nvidia RTX 4060. Το δεύτερο είναι εφοδιασμένο με AMD Ryzen 9 7845HX και RTX 4070. Και τα δύο έχουν οθόνη LCD 16” με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz, υποστηρίζουν έως 32GB RAM και 2TB αποθηκευτικού χώρου. Το A15 έμεινα για το τέλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τις επιδόσεις του, που είναι εξίσου υψηλές. Υποστηρίζει επεξεργαστές της σειράς AMD Ryzen 8000, που συνδυάζονται με κάρτες γραφικών RTX 4070. Η LCD οθόνη του έχει διαγώνιο 15”, μέγιστη ανάλυση 2,5K και ρυθμό ανανέωσης 165Hz. Τα παραπάνω συνοδεύονται από 32GB και RAM, δυο 2TB αποθηκευτικού χώρου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη