Χωράει μια καλή smart TV στην κουζίνα;

by Zikou Stella

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλεις μια τηλεόραση στην κουζίνα σου. Η τηλεόραση της κουζίνας μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά στο ξύπνημα, κάνει το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο πιο ενδιαφέρον και είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να μαγειρεύουμε βλέποντας π.χ. την αγαπημένη μας πρωινή εκπομπή ή ακολουθώντας μια συνταγή. Μένει μονάχα να επιλέξεις την κατάλληλη τηλεόραση για την κουζίνα.

 

 

Οι κατάλληλες διαστάσεις για κάθε δραστηριότητα στην κουζίνα

Όσο μεγαλύτερη είναι η τηλεόραση τόσο περισσότερο καλύπτει το οπτικό σου πεδίο, ανάλογα πάντα με την απόσταση θέασης. Παράλληλα, όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση του περιεχομένου που βλέπεις τόσο πιο κοντά μπορείς να καθίσεις. Για τηλεοράσεις , λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης, μπορείς να μειώσεις την απόσταση θέασης ακόμα και στο μισό σε σχέση με τηλεοράσεις Full HD.

Χάρη στον λεπτό σχεδιασμό των σύγχρονων τηλεοράσεων, μπορείς άνετα να χωρέσεις στην κουζίνα μια τηλεόραση 20-24 ιντσών. Αν πρόκειται για χώρο που υπερβαίνει τα 10τμ., τότε μπορείς να μεταβείς ακόμα και στις 32 (ή και παραπάνω) ίντσες. Και μην ανησυχείς για το πού θα την τοποθετήσεις ώστε να έχεις άνετη θέαση. Υπάρχει πάντα και η επιλογή βάσης VESA, που θα σε βοηθήσει να τοποθετήσεις την τηλεόραση στον τοίχο. Μπορείς να επιλέξεις επιτοίχια βάση με βραχίονα και δυνατότητα κλίσης για μεγαλύτερη ευελιξία. Ασφαλώς, το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

 

 

Οι απαραίτητες “smart” λειτουργίες

Smart TV σημαίνει ότι προσφέρει σύνδεση στο ίντερνετ, ασύρματα ή ενσύρματα. Για περιήγηση σε ιστοσελίδες, για επικοινωνία μέσω social media, για media streaming μέσω online υπηρεσιών όπως YouTube, Netflix, καθώς και μια πληθώρα εφαρμογών και παιχνιδιών που απογειώνουν την ψυχαγωγία. Επιπλέον, συνεργάζεται με όλες τις φορητές συσκευές σου για να μεταφέρεις ό,τι βλέπεις στην τηλεόραση και αντίστροφα.

Με μια γρήγορη αναζήτηση, θα διαπιστώσεις ότι πάνω από το 90% των διαθέσιμων τηλεοράσεων στην αγορά είναι smart TVs. Ακόμα κι αν θέλεις μια «απλή» τηλεόραση, εννοείται ότι υπάρχουν επιλογές για υψηλή ποιότητα εικόνας ενώ μπορείς να την «προικίσεις» με smart λειτουργίες μέσω ενός TV Box. Για παράδειγμα, με μία λύση όπως το Xiaomi Mi TV Stick EU, που απλά το συνδέεις σε μια θύρα HDMI της τηλεόρασης, μπορείς να απολαμβάνεις video streaming αλλά και πολλές άλλες επιλογές σε εφαρμογές και περιεχόμενο.

 

 

Στην κουζίνα με μια 4Κ Smart TV!

Παλιότερα ίσως να σκεφτόσουν διπλά να βάλεις μια τηλεόραση στον χώρο της κουζίνας, πόσο μάλλον μια 4Κ Smart TV. Πολύ πιθανό να «μην άξιζε τον κόπο». Όμως, τώρα που οι 4Κ smart TVs είναι πλέον πολύ προσιτές μπορείς να έχεις σούπερ ανάλυση και τέλεια εικόνα, ακόμα και στην κουζίνα σου!

Για να παρακολουθείς τις αγαπημένες σου πρωινές εκπομπές όσο απολαμβάνεις τον καφέ σου στο πάσο. Να παρακολουθείς κατά βήμα τις συνταγές από τις αγαπημένες σου εκπομπές μαγειρικής. Να μεταφέρεις άμεσα την εικόνα από το κινητό σου στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, για να εκτελέσεις μια συνταγή από το mobile app μαγειρικής που έχεις εγκαταστήσει στο κινητό σου, ή να βάλεις να παίζει το αγαπημένο σου album από το Spotify. Και όλα αυτά με κρυστάλλινη εικόνα αλλά και ήχο.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα «αν αξίζει τον κόπο», είναι πλέον ξεκάθαρη. Αξίζει τον κόπο να έχεις μια καλή smart TV στην κουζίνα σου γιατί πολύ απλά το αξίζεις εσύ!

Μπορείς να δεις ακόμη