Χρήση αφυγραντήρα και το καλοκαίρι

Διανύοντας ήδη τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, οι νοτιάδες ανεβάζουν τη θερμοκρασία και αυξάνουν τα ποσοστά υγρασίας. Όταν η ζέστη συνδυάζεται με καλοκαιρινή βροχόπτωση, τότε νιώθεις την κουφόβραση να σε λούζει από την κορυφή ως τα νύχια. Το κλιματιστικό, ασφαλώς και μπορεί να απαλύνει κάπως αυτή την αίσθηση, αλλά αυτό δεν είναι το απόλυτο μέτρο για να απαλλαγείς μια καλή από τα προβλήματα έντονης υγρασίας στον χώρο σου.

Εκτός από την κύρια κατοικία σου, υγρασία μπορεί να συναντήσεις και στο εξοχικό σου, ειδικά εάν παραμένει για πολύ καιρό κλειστό. Σε κάθε περίπτωση, τη λύση έρχεται να δώσει ο αφυγραντήρας. Και όπως θα δούμε παρακάτω, είναι απαραίτητος σε κάθε εποχή.

Δες, λοιπόν, τι μπορείς να κερδίσεις με τη χρήση αφυγραντήρα, και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Εξασφαλίζεις υγιεινό περιβάλλον για σένα και τους αγαπημένους σου

Ο αφυγραντήρας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του εσωτερικού αέρα στο σπίτι σου. Όχι μόνο απομακρύνοντας τα υπερβολικά επίπεδα υγρασίας, αλλά και εξαλείφοντας τα ακάρεα σκόνης. Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι ο «ένοχος» για πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες και το άσθμα και ευδοκιμούν σε υγρά, ζεστά κλίματα. Ο αφυγραντήρας συμβάλλει στη διατήρηση της συνολικής υγρασίας του χώρου στο επιθυμητό επίπεδο.

Ειδικά τις ημέρες που επικρατεί καύσωνας, με τη χρήση αφυγραντήρα θα δεις και μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου σου. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν επιλογή για αθόρυβη λειτουργία, για να απολαμβάνεις την αίσθηση της απόλυτης ησυχίας στον χώρο σου. Ενδείκνυται για χρήση σε χώρους όπου απαιτείται απόλυτη ησυχία, όπως υπνοδωμάτια, ώστε να απολαμβάνεις τις ιδανικές συνθήκες ύπνου. Αθόρυβη λειτουργία, σημαίνει επίσης και εξοικονόμηση ενέργειας, αφού η συσκευή λειτουργεί με χαμηλότερη ισχύς, χωρίς όμως να υστερεί σε απόδοση.

Μπορείς πάντα να εξετάσεις την αγορά αφυγραντήρα – καθαριστή αέρα. Είναι η ιδανική λύση για καθαρό περιβάλλον, απαλλαγμένο από κάθε ίχνος υγρασίας και παράλληλα καθαρό και υγιεινό αέρα χωρίς σκόνη και ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς. Χάρη στη διπλή λειτουργία τους, οι συσκευές 2 σε 1 προσαρμόζονται απόλυτα στις ανάγκες σου κάθε ώρα της ημέρας, επιτρέποντάς σου να αναβαθμίσεις την ποιότητα της ατμόσφαιρας στον χώρο εύκολα και αποτελεσματικά.

 

Προστατεύεις το σπίτι σου από φθορές

Με την πάροδο του χρόνου, η υγρασία μπορεί να επηρεάσει όλα τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. Μούχλα σε τοίχους και παράθυρα, άσχημες οσμές, ξεφλούδισμα της ταπετσαρίας, κατεστραμμένα ρούχα και ξύλινες κατασκευές και πολλά άλλα προβλήματα, αποτελούν δαπανηρές επισκευές για το σπίτι ή τον χώρο εργασίας.

Μάλιστα, η υγρασία αυξάνεται ακόμα και από πηγές στο εσωτερικό του σπιτιού όπως τους υδρατμούς από το μπάνιο, το μαγείρεμα, το στέγνωμα των ρούχων κ.α.. Δυστυχώς, ο συχνός αερισμός πολλές φορές δεν επαρκεί για να απαλλαγείς από την υγρασία και την έντονη κουφόβραση, ειδικά όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες στο εξωτερικό περιβάλλον. Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τον αφυγραντήρα στο σημείο του σπιτιού που αντιμετωπίζεις το μεγαλύτερο θέμα υγρασίας και να τον θέσεις σε λειτουργία.

 

Μειώνεις τα έξοδα ηλεκτρικού ρεύματος

Το κλιματιστικό είναι σχεδιασμένο για να ψύχει, ή να θερμαίνει τον χώρο, επομένως αφαιρεί και μία μικρή ποσότητα υδρατμού κατά την ψύξη, η οποία όμως αντιστοιχεί σε μικρό μέρος της ψυκτικής του απόδοσης. Ασφαλώς και υπάρχουν κλιματιστικά με λειτουργία αφύγρανσης, αλλά δεν φέρνουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της υψηλής υγρασίας, ειδικά όταν πρέπει να καλυφθούν και χώροι εκτός εμβέλειας του κλιματιστικού.

Πολλοί αφυγραντήρες έρχονται με εργονομικές λαβές και ροδάκια, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά και σε άλλους εσωτερικούς χώρους όπως στο σκάφος, στο γκαράζ, και το τροχόσπιτο. Αφαιρεί αποτελεσματικά τους υδρατμούς και διατηρεί τη σχετική υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να λειτουργεί ο ανεμιστήρας ή το κλιματιστικό στο «φουλ» για να απαλλαγείς από την αποπνικτική αίσθηση της καλοκαιρινής υγρασίας.

Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ρεύματος, οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν χρονοδιακόπτη λειτουργίας 1-24 ωρών. Φυσικά, μπορείς πάντα να επενδύσεις σε έναν smart αφυγραντήρα, όπως είναι ο Inventor EP3-WiFi16L Eva II Pro WiFi Αφυγραντήρας. Έτσι, θα μπορείς να δημιουργείς το περιβάλλον που εσύ θέλεις, όταν το θέλεις. Μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής για smartphone και tablet, έχεις τη δυνατότητα να προγραμματίζεις τη λειτουργία της συσκευής απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Αυτό σου επιτρέπει να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα, αφού λειτουργεί πολύ λιγότερες ώρες κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

 

Ζωή με υγεία χωρίς υγρασία

Δεν είναι ποτέ αργά για να απαλλαγείς μια και καλή από τα προβλήματα έντονης υγρασίας. Διάλεξε τον αφυγραντήρα που σου ταιριάζει και απόλαυσε όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς προβλήματα υγρασίας στο σπίτι, στο γραφείο, ή στο εξοχικό σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη