|  | 

Κουζίνα

Ριζότο «σαν γεμιστά»

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 1 µελιτζάνα µακρόστενη, σε κυβάκια
  • 1-2 κολοκύθια σε κυβάκια (ανάλογα το μέγεθος)
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 1-2 ντομάτες μέτριες και ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 3-4 κ. σ. δυόσµο ψιλοκοµµένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • 100γρ. φέτα σπασμένη με πιρούνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, τις πιπεριές και σοτάρουμε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και αφού το γυρίσουμε 2-3 φορές να μυρίσει προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά για 1 περίπου λεπτό να γυαλίσει.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι βραστό νερό.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και ανακατεύοντας συχνά περιμένουμε να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας πριν ρίξουμε επιπλέον βραστό νερό, σε δυο δόσεις ακόμα.
  5. Όταν μαγειρευτεί το ρύζι al dente και μείνει ζουμερό το ριζότο προσθέτουμε πρώτα τη φέτα και μετά το μαϊντανό και το δυόσµο κι ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο.

 

 

Δείτε ακόμη