Χρήση και οφέλη της ΑΙ στις λευκές σου συσκευές

by Zikou Stella

H ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και των νέων τεχνολογιών, όπως αισθητήρες και αυτοματισμοί στις λευκές συσκευές, έχει φέρει αναμφίβολα μια επανάσταση στον τρόπο που αυτές λειτουργούν, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που τις χειρίζεσαι.

Από τον προγραμματισμό γευμάτων με βάση τις διατροφικές προτιμήσεις στις ηλεκτρικές κουζίνες, έως και το “έξυπνο” πλύσιμο, με διαχωρισμό των ρούχων σου, οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη έρχονται να αναβαθμίσουν ολοκληρωτικά την εμπειρία σου και να σε διευκολύνουν στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.

Οι κατασκευαστές βελτιώνουν διαρκώς τις λειτουργίες των εκάστοτε λευκών συσκευών και με τη χρήση της τεχνολογίας παρέχουν σύγχρονα μηχανήματα και μικροσυσκευές που κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη. Έτσι εσύ, μένεις ξέγνοιαστος καθώς τα αυτοματοποιημένα συστήματα κάνουν όλη τη δουλειά που κάποτε έκανες χειροκίνητα.

Παρακάτω θα εξετάσουμε κάποιες από αυτές τις συσκευές με ενσωματωμένες τεχνολογίες που σου προσφέρουν άνεση και ευκολία.

 

 

Έξυπνοι φούρνοι

Οι αλγόριθμοι βοηθούν τους έξυπνους φούρνους να αξιολογήσουν την εκάστοτε συνταγή που θα εκτελέσουν και να προσδιορίσουν αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την ιδανική θερμοκρασία και τον κατάλληλο χρόνο μαγειρέματος. Έτσι είσαι πάντα σίγουρος ότι θα έχεις σταθερά, τα πιο ακριβή αποτελέσματα. Οι έξυπνοι φούρνοι αναγνωρίζουν τα συστατικά λόγω της λειτουργίας “όρασης” που διαθέτουν, γεγονός που τους επιτρέπει να τροποποιούν τις συνθήκες μαγειρέματος. Επιπλέον, οι φούρνοι με ενσωματωμένη ΑΙ προτείνουν μεθόδους μαγειρέματος, προσαρμογές και συνδυασμούς, με βάση τα γούστα και τις διατροφικές σου συνήθειες. Τέλος οι πιο σύγχρονες κουζίνες είναι εξοπλισμένες με συστήματα αυτόματου καθαρισμού για να μην… τρίβεις με τις ώρες!

Δες στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ τις πιο σύγχρονες κουζίνες και τις δυνατότητές τους

 

 

Πλυντήρια/στεγνωτήρια ρούχων

Τα πιο smart πλυντήρια ρούχων διαθέτουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που συνδράμουν τα μέγιστα στον πιο οικονομικό και αποτελεσματικό καθαρισμό, προστατεύοντας τα ρούχα αλλά και…  την τσέπη σου. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΙ στις εν λόγω συσκευές βοηθά στην επιλογή των κατάλληλων προγραμμάτων ανάλογα με την υφή και την απαλότητα των ενδυμάτων που έχεις τοποθετήσει στον κάδο, αλλά και τον όγκο του φορτίου. Το LG F4WV308S3E χωρητικότητας 8 κιλών, διαθέτει το σύστημα AI DD όπου το πλυντήριο επιλέγει αυτόματα τις βέλτιστες κινήσεις για το ύφασμα και τεχνολογία Steam για εξάλειψη του 99,9% των αλλεργιογόνων. Η επαναστατική λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγχει τον κύκλο πλύσης με μεγάλη ευκολία και άνεση. Το Samsung WW11BB744DGBS6 διαθέτει τη λειτουργία AI Ecobubble η οποία δημιουργεί φυσαλίδες που αφαιρούν έως και 24% περισσότερους λεκέδες ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας έως και 70% και εξασφαλίζεται έως και 45,5% μεγαλύτερη φροντίδα των υφασμάτων. Αντίστοιχα, το στεγνωτήριο Samsung DV90BB7445GWS6 9Kg διαθέτει την τεχνολογία OptimalDry που χρησιμοποιεί αισθητήρες για να εντοπίζουν το επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας με αποτέλεσμα ένα τέλειο στέγνωμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα υφάσματα.

 

 

Ψυγεία με… νοημοσύνη

Όπως και οι περισσότερες έξυπνες λευκές συσκευές, έτσι και τα ψυγεία/ψυγειοκαταψύκτες φροντίζουν για εσένα και τους αγαπημένους σου. Τα πιο εξελιγμένα μοντέλα, διαθέτουν νέες τεχνολογίες που βοηθούν στην καλύτερη συντήρηση των τροφίμων, ενώ είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς εξοικονομούν ενέργεια με τον πιο… smart τρόπο.  Κάποιες από τις λειτουργίες τους περιλαμβάνουν δημιουργία λίστας αγορών και ειδοποίηση για χαμηλό απόθεμα. Η τεχνητή νοημοσύνη μειώνει τη σπατάλη τροφίμων και προάγει τη δημιουργικότητα καθώς μπορεί να αξιολογήσει το περιεχόμενο του ψυγείου και να προτείνει γεύματα με βάση τα διαθέσιμα είδη. Για να μεγιστοποιήσουν την ενεργειακή απόδοση, τα έξυπνα ψυγεία χρησιμοποιούν αλγόριθμους AI για να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας. Αυτοί οι αλγόριθμοι λαμβάνουν υπόψη τα πρότυπα κατανάλωσης και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ένα τέτοιο ψυγείο που σου εξοικονομεί χρήματα είναι το Samsung BESPOKE RB38C7B6AS9/EF. Η συσκευή αυτή μειώνει τη χρήση ενέργειας έως και 15% χάρη στη λειτουργία AI Energy mode. Εάν επιλέξεις Custom Mode, στην περίπτωση που η εκτιμώμενη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας υπερβαίνει τον προκαθορισμένο στόχο σου, η λειτουργία AI Energy θα σε ειδοποιήσει και θα ρωτήσει εάν θα ενεργοποιήσει το saving mode. Αυτό κι αν είναι smart!

 

Μια πολύ καλή επιλογή είναι και το Bosch KGN56AI30 που διαθέτει αισθητήρες για να παρακολουθούν και να ελέγχουν συνεχώς την ατμοσφαιρική θερμοκρασία, καθώς και τη θερμοκρασία του ψυγείου και του καταψύκτη. Έτσι η θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο διατηρείται πάντα σταθερή, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει έξω.

 

 

Πλυντήρια πιάτων

Οι αυτοματισμοί και οι νέες τεχνολογίες που διαθέτουν πλέον τα εξελιγμένα πλυντήρια πιάτων δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη. Με το πάτημα λίγων κουμπιών η συσκευή ενεργοποιεί τους απαραίτητους αυτοματισμούς για καθαρά αποτελέσματα, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα. Κάποια, χρησιμοποιούν αλγορίθμους ΑΙ, προκειμένου να αξιολογούν τον βαθμό λερώματος των πιάτων πριν αλλάξουν τον χρόνο κύκλου, τη θερμοκρασία του νερού και τη συγκέντρωση του απορρυπαντικού.

Το Miele G 7960 SCVi AutoDos Εντοιχιζόμενο Πλυντήριο Πιάτων διαθέτει το ΑutoDos, το πρώτο σύστημα αυτόματης δοσολογίας παγκοσμίως με ενσωματωμένο PowerDisk, που συνδυάζει άριστα την τεχνολογία του πλυντηρίου και τη χρήση απορρυπαντικού. Η σωστή ποσότητα χορηγείται ακριβώς τη σωστή στιγμή για το επιλεγμένο πρόγραμμα. Επίσης, με τη λειτουργία AutoStart, το πλυντήριο πιάτων μπορεί να προγραμματιστεί μέσω της εφαρμογής Miele@Mobile, ώστε να ξεκινά σε προκαθορισμένη ώρα.

 

 

Η ΑΙ και οι νέες τεχνολογίες στις μικροσυσκευές

Πέραν των μεγάλων, λευκών συσκευών η τεχνητή νοημοσύνη έχει “παρεισφρήσει” και στις πιο μικρές και ευέλικτες, προς όφελος και ευκολία των καταναλωτών.

Πολυμάγειρες, ρομποτικές σκούπες, καφετιέρες και άλλες συσκευές διαθέτουν πλέον μια σειρά από τεχνολογίες, σκέφτονται “έξυπνα” και λειτουργούν για σένα, χωρίς εσένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολυμάγειρας Xiaomi Smart Cooking Robot, ένα… ρομποτάκι που ήρθε να φέρει τα πάνω-κάτω στον τρόπο που μαγειρεύεις! Διαθέτει ειδικά αναπτυγμένο αλγόριθμο CookingloT για ακριβές και αυτόματο μαγείρεμα. Υπολογίζει έξυπνα τη θερμοκρασία μαγειρέματος, τον χρόνο και την ταχύτητα ανακατέματος για κάθε πιάτο, φέρνοντας τη γαστρονομική εμπειρία ενός πραγματικού chef σε εκείνη του μαγειρέματος, με τη βοήθεια της AI. Σε αυτόν τον πολυμάγειρα θα βρεις 35 λειτουργίες σε μία συσκευή, έτσι ώστε να μη χρειάζεσαι καμία άλλη μικροσυσκευή μαγειρέματος στην κουζίνα σου!

Από την άλλη, οι σκούπες – ρομπότ, καθιστούν το καθημερινό σκούπισμα μια εξαιρετικά εύκολη υπόθεση για εσένα. “Εκπαιδεύονται” καταλλήλως έτσι ώστε μέρα με τη μέρα να λειτουργούν με μεγαλύτερη αυτονομία. Εξερευνούν και χαρτογραφούν τους χώρους του σπιτιού σου για να αποφεύγουν τα εμπόδια, σου προτείνουν επιλογές σκουπίσματος και προγραμματισμού, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Τρανταχτό παράδειγμα μιας υπερ- σύγχρονης σκούπας ρομπότ είναι η Rowenta X-Plorer Serie 130 Ai RR9075 η οποία κάνει όλα τα παραπάνω, συν του ότι αποθηκεύει αυτόματα ζώνες μη διέλευσης και ζώνες μη σφουγγαρίσματος από προηγούμενες χρήσεις. Στην ίδια κατηγορία “έξυπνης” σκούπας με ενσωματωμένη ΑΙ, αλλά σε stick, ανήκει η Samsung BESPOKE Jet AI VS28C9784QK. Η λειτουργία AI ταξινομεί πολύπλοκα περιβάλλοντα καθαρισμού, όπως ο τύπος δαπέδου. Προσφέρει την ίδια απόδοση με τη λειτουργία Mid, ενώ εξοικονομεί ενέργεια, μειώνοντας την ισχύ της μπαταρίας κατά 14%. Παράλληλα, αυξάνει την ικανότητα ελιγμών κατά 6%.

Το μέλλον του coffee brewing πλησιάζει με σταθερά βήματα και υπόσχεται πολλά… Οι έξυπνες μηχανές καφέ έχουν αλλάξει για πάντα την παραδοσιακή παρασκευή, αναδιαμορφώνοντας το μέλλον χάρη στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Τι θα έλεγες εάν η μηχανή του καφέ σου σε γνώριζε τόσο καλά όσο ο προσωπικός σου barista και σου τον ετοίμαζε όποτε εσύ επιθυμούσες; Κι όμως κάτι τέτοιο δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας αλλά αντίθετα, οι πιο σύγχρονες καφετιέρες, με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων και μηχανικής μάθησης μπορούν να αναλύσουν τις επιλογές σου και να προσαρμόσουν παραμέτρους όπως το μέγεθος άλεσης, ο χρόνος παρασκευής και η κατάλληλη θερμοκρασία έτσι ώστε να φτιάξουν ένα φλιτζάνι καφέ που θα ταιριάζει απόλυτα στο γούστο σου!

Δες εδώ όλες τις σύγχρονες μηχανές καφέ που σου προσφέρει ο Κωτσόβολος

Το μέλλον των ηλεκτρικών συσκευών είναι αναμφίβολα η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτό που πρέπει εσύ να κάνεις είναι να αγκαλιάσεις αυτά τα νέα δεδομένα, καθώς ο εκσυγχρονισμός στις τεχνολογίες των συσκευών μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σου. H AI μπορεί να βελτιστοποιήσει μια σειρά από λειτουργίες και συνήθειες της καθημερινότητας όπως σκούπισμα, πλύσιμο, σφουγγάρισμα, μαγείρεμα, διαχείριση τροφίμων και diet planning.

Ο Κωτσόβολος ακολουθεί πάντα τις εξελίξεις και σου προσφέρει μια ευρεία γκάμα από σύγχρονες λευκές συσκευές και μικροσυσκευές με τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες. Επισκέψου ένα κατάστημα του Κωτσόβολου και συμβουλέψου τους ειδικούς για τις αγορές σου ή εναλλακτικά περιηγήσου στο kotsovolos.gr

Μπορείς να δεις ακόμη