Τα πιο χρήσιμα tips για να προετοιμάσεις το σπίτι σου για το Φθινόπωρο

by K-Admin 1

Μπορεί στην Ελλάδα ο καιρός να είναι καλός τους περισσότερους μήνες του χρόνου, το καλοκαίρι όμως τυπικά έχει φτάσει στο τέλος του και αρχίζουν οι πρώτες φθινοπωρινές μυρωδιές. Αυτή η εποχή είναι μία μεταβατική περίοδος για όλους μας! Έχουμε γυρίσει από τις διακοπές και σιγά- σιγά επιστρέφουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις και συνήθειες. Αφήνουμε πίσω τις ξέγνοιαστες και χαλαρές στιγμές της παραλίας και επιστρέφουμε δυναμικά στη δουλειά, βάζοντας νέους στόχους και οργανώνοντας καλύτερα την καθημερινότητά μας.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας επιστροφής στα σχολεία και οι μικροί μας φίλοι έχουν ήδη μπει σε ρυθμό προετοιμασίας. Laptop, tablet και smart συσκευές ξεπροβάλλουν και πάλι από τα συρτάρια των γραφείων. Η μέρα αρχίζει σιγά σιγά να μικραίνει και ξεκινάμε να περνάμε περισσότερες ώρες στο σπίτι μας.

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη ευκαιρία, για να μπει εκτός από εμάς και το σπίτι μας σε μία σειρά! Για αυτό και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα πιο χρήσιμα tips, για να προετοιμάσεις κατάλληλα το σπίτι σου για το Φθινόπωρο και τις κρύες μέρες του Χειμώνα που θα έρθουν σε λίγο…

 

 

 

Κάνε ένα καλό καθάρισμα

Σε κανένα δεν αρέσει η γενική, αλλά ένα καλό καθάρισμα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε ανταμείψει. Το Καλοκαίρι, όπως είναι φυσικό το μυαλό μας τρέχει σε μέρη μακρινά κι ονειρεμένα και σχεδόν πάντα παραμελούμε το σπίτι μας. Ξεκίνα λοιπόν από το μπαλκόνι, καθάρισε τζάμια και παντζούρια και αποθήκευσε τα καλοκαιρινά έπιπλα και διακοσμητικά στην αποθήκη, για να μην τα χαλάσουν οι πρώτες βροχές του φθινοπώρου.

 

 

Περισσότερος χώρος στις ντουλάπες σου

Αφιέρωσε λίγες ώρες του πολύτιμου χρόνου σου για να κάνεις χώρο στις ντουλάπες σου. Μάζεψε τα πολύ καλοκαιρινά ρούχα και βγάλε τα πρώτα φθινοπωρινά, για να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή. Μην ξεχάσεις να δώσεις τα ρούχα που δε χρειάζεσαι σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Σε κάθε περιοχή υπάρχουν μέρη, που μπορείς να δώσεις τα ρούχα που πια δε φοράς και να πιάσουν πραγματικά τόπο.

 

 

Ώρα για βάψιμο και μικροεπισκευές

Τώρα που ο καιρός ακόμη είναι καλός, είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να βάψεις το σπίτι σου ή να κάνεις διάφορες επιδιορθώσεις που τόσο καιρό ανέβαλες. Το βάψιμο εκτός από την έξτρα φρεσκάδα που δίνει στο σπίτι μας, ανανεώνει τον χώρο μας και αλλάζει τη διάθεση μας.

Έλεγξε αν υπάρχουν ρωγμές ή διαρροές στα παράθυρα και στις πόρτες του σπιτιού σου και κάνε τις κατάλληλες επιδιορθώσεις, για να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό. Επιδιόρθωσε οποιοδήποτε σημείο μόνωσης έχει παρουσιάσει πρόβλημα και απόφυγε την υγρασία στο σπίτι σου. Μία πολύ έξυπνη λύση για να διώξεις την υγρασία του σπιτιού σου είναι ένας αφυγραντήρας, που βελτιώνει την αίσθηση της θερμοκρασίας στον χώρο σου, κάνοντας το περιβάλλον του σπιτιού σου πιο ευχάριστο και άνετο.

 

 

Καθάρισε τα σιφόνια και τις υδρορροές

Αφαίρεσε τα φύλλα και άλλα υπολείμματα από τον σωλήνα της αποχέτευσης και τις υδρορροές του σπιτιού σου, για να αποφύγεις πιθανές αποφράξεις. Φρόντισε να τα ελέγχεις τακτικά, ειδικά αυτήν την περίοδο που αρχίζουν να πέφτουν πολλά φύλλα.

 

 

Φρόντισε για τη θέρμανση του σπιτιού σου

Αν έχεις τζάκι, καθάρισε την καμινάδα και διόρθωσε τις ζημιές που μπορεί να έχουν προκληθεί από τη συχνή χρήση του. Για να λειτουργεί καλύτερα το καλοριφέρ σου, φρόντισε για τη συντήρηση και τη ρύθμιση του καυστήρα πριν ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα. Αν πάλι χρησιμοποιείς κλιματιστικό για τη θέρμανση του σπιτιού σου, φρόντισε την έγκαιρη συντήρησή του, κλείνοντας ένα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο τεχνικό της Κωτσόβολος.

 

Κάνε το σπίτι σου πιο smart

Πλέον η καθημερινότητά σου μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολη με διάφορες «έξυπνες» συσκευές στο σπίτι, που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε σένα και στην οικογένειά σου. Έξυπνες λάμπες LED, έξυπνα συστήματα ασφαλείας, ανιχνευτές κίνησης, κάμερες παρακολούθησης, ένα control hub που επικοινωνεί με αυτές τις συσκευές, κάνουν τη ζωή σου στο σπίτι πιο συναρπαστική, αλλά και ασφαλή.

 

 

Το καλύτερο δώρο για το Φθινόπωρο

Είναι η καλύτερη και πιο σύγχρονη λύση για τον καθαρισμό του σπιτιού σου! Έχει έρθει για να σου λύσει πραγματικά τα χέρια… Ο λόγος για μία σκούπα και μία σφουγγαρίστρα iRobot. Κάνε την επιλογή και θα μας θυμηθείς. Δε φαντάζεσαι πόσο πολύτιμο χρόνο θα γλιτώνεις καθημερινά και το σπίτι σου θα είναι πραγματικά πεντακάθαρο.

Για να απολαύσεις όμως πιο ξέγνοιαστα το Φθινόπωρο στο σπίτι σου, ασφάλισε το περιεχόμενό του, μόνο από €19 τον χρόνο. Ο Κωτσόβολος συνεργάζεται με την Αnytime και σου προσφέρουν την πιο προσιτή ασφάλιση περιεχομένου σπιτιού, για να προστατεύεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ξέρεις ότι οποιαδήποτε ξαφνική ζημιά κι αν προκύψει στα έπιπλα σου, στις πολύτιμες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και στα ρούχα σου, από φωτιά, έκρηξη, κλοπή και καιρικά φαινόμενα, θα αποζημιωθείς με τον πιο απλό και ξεκάθαρο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι με ένα πολύ μικρό ποσό τον χρόνο, μπορείς να αντικαταστήσεις άμεσα τα αντικείμενα του σπιτιού σου, χωρίς να αλλάξει καθόλου η καθημερινότητά σου.

Από όλους εμάς ευχές για Καλό Φθινόπωρο με υγεία και ό,τι καλύτερο!:)

 

Μπορείς να δεις ακόμη