League of Legends Recall: Μια νίκη μακριά από το παγκόσμιο ο Labrov

by Zikou Stella

Δύο ευκαιρίες να δώσει ελληνικό ενδιαφέρον στο League of Legends World Championship 2023 θα έχει η Team BDS του Λάμπρου Παπουτσάκη. Η ομάδα του Labrov προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του LEC Season Finals και αν κερδίσει και τη Fnatic (2/9) θα πάρει το “εισιτήριο” για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο. Σε περίπτωση ήττας η BDS θα έχει μια ακόμα ευκαιρία σε νοκ-αουτ ματς με αντίπαλο την αμερικανική Golden Guardians.

 

Τι είναι το LEC Season Finals;

Το Season Finals έκανε ντεμπούτο πριν λίγες μέρες και είναι το τουρνουά που κρίνει ποιες ομάδες του LEC θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο SF παίρνουν μέρος οι έξι καλύτερες ομάδες του LEC της χρονιάς που πέρασε με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στο World Championship και την 4η να περνά στο Worlds Qualifying Series ’23. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Golden Guardians του LCS με έπαθλο μια θέση στα Play-Ins του Worlds 2023.

 

 

Με την KOI του Comp και την Team Heretics του Mersa να μην καταφέρνουν να συγκεντρώσουν αρκετούς πόντους, η Team BDS του Labrov ήταν η μοναδική μας ελπίδα για το Season Finals. H γαλλική ομάδα συγκέντρωσε 205 championship points με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 3η θέση της τελικής κατάταξης. Στον α’ γύρο του upper bracket αντιμετώπισε την G2 Esports από την οποία και ηττήθηκε με 3-1. Το γεγονός πως ξεκίνησε από το winners bracket της εξασφάλισε μια δεύτερη ευκαιρία.

Στο πλαίσιο του 1ου γύρου του lower bracket η Team BDS κλήθηκε να αντιμετωπίσει την SK Gaming  χωρίς να έχει πλέον το περιθώριο για άλλη ήττα. Η BDS μπορεί να ζορίστηκε στο game 1 όμως χρειάστηκε μόλις τρία παιχνίδια για να τελειώσει τη σειρά και να περάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Season Finals. Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα άσσο και την παρέα του θα είναι η Fnatic που λύγισε με 3-2 την Excel Esports. Η νικήτρια στο bo5 ανάμεσα στη BDS και τη FNC θα πάρει την πρόκριση για το main event του παγκόσμιου πρωταθλήματος αλλά και να παλέψει για την κορυφή του LEC.

Ακόμα και αν η ομάδα του Λάμπρου Παπουτσάκη δεν τα καταφέρει, θα της δοθεί μια ακόμα ευκαιρία να περάσει στο Worlds. Στις 10 Σεπτεμβρίου η 4η ομάδα του LEC Finals θα παίξει με την 4η καλύτερη ομάδα του αμερικανικού LCS (Golden Guardians) με τη νικήτρια να περνά στο Play In Stage του Worlds. Να σημειώσουμε πως οι δύο ευρωπαϊκές ομάδες που εξασφάλισαν πρώτες τη συμμετοχή τους στους ομίλους του παγκοσμίου είναι η G2 Esports και η MAD Lions.

 

Photo: LOLEsports

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη