Χρησιμοποίησε γνήσια μελάνια και toner στον εκτυπωτή σου

Ο εκτυπωτής αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία του γραφείου σου. Είναι σημαντικό να τον φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο, για να μπορείς να απολαμβάνεις για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του. Η καλύτερη φροντίδα για τον εκτυπωτή σου, είναι να τον χειρίζεσαι σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο κατασκευαστής του.

Δεν έχουν όλοι οι εκτυπωτές τον ίδιο τρόπο χειρισμού, ούτε δέχονται τα ίδια αναλώσιμα, όπως π.χ. τύπο χαρτιού, μελανοδοχείου κ.λπ. Ωστόσο, όλοι οι κατασκευαστές, ανεξάρτητα το είδος εκτυπωτή, συνιστούν τη χρήση γνήσιων μελανιών. Κι οι λόγοι αναλύονται παρακάτω.

 

Ποιοτικότερη και οικονομικότερη εκτύπωση

Πολλοί χρήστες, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, καταφεύγουν σε μελάνια ή toner δεύτερης κατηγορίας. Μπορεί τα συγκεκριμένα μελάνια ή toner να κοστίζουν πολύ φθηνότερα απ’ ό,τι τα αυθεντικά (δηλαδή, αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής του εκτυπωτή σου), ωστόσο δεν γνωρίζεις την ποιότητά τους, την προέλευσή τους και τον πραγματικό αριθμό εκτυπώσεων που προσφέρουν.

Πιο ομαλή λειτουργία

Ένα γνήσιο μελάνι ή toner δεν είναι το ίδιο με ένα δεύτερης κατηγορίας. Τα ξαναγεμισμένα μελανοδοχεία συχνά εμφανίζουν διαρροές μελανιού οι οποίες λερώνουν το εσωτερικό του εκτυπωτή και τον καθιστούν άχρηστο. Επιπλέον το αμφιβόλου ποιότητας μελάνι που χρησιμοποιείται σε ένα ξαναγεμισμένο δοχείο, συχνά οδηγεί σε βουλωμένες κεφαλές εκτύπωσης που οδηγούν σε μόνιμη βλάβη του εκτυπωτή. Επίσης, τα κινούμενα μέρη σε ένα αμφιβόλου ποιότητας toner, μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του εκτυπωτή σου.

Φυσικά, υπάρχουν μελάνια ή toner από άλλους κατασκευαστές που μπορούν να «συνεργαστούν» χωρίς πρόβλημα με τον εκτυπωτή σου. Είναι ολοκαίνουρια και μπορείς να τα αγοράσεις σφραγισμένα στη συσκευασία τους όπως ακριβώς θα προμηθευόσουν και τα γνήσια από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή σου. Ωστόσο, η ποιότητά τους έρχεται σε άμεση συνάρτηση με την αξιοπιστία του προμηθευτή που επιλέγεις. Είναι καλό να γνωρίζεις ότι στην αγορά διατίθενται συμβατά μελάνια ή toner που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα γνήσια ούτε σε διάρκεια ούτε σε ποιότητα.

 

Υποστήριξη καλής λειτουργίας

Οι πιο σύγχρονοι εκτυπωτές έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν αν έχεις τοποθετήσει γνήσια ή άλλου είδους μελάνια ή toner. Στην περίπτωση που τοποθετήσεις ένα σετ μη πιστοποιημένων προϊόντων, η συσκευή δεν θα πραγματοποιήσει εκτύπωση. Προκειμένου να αποφύγουν το παραπάνω πρόβλημα, πολλοί χρήστες δεν αναβαθμίζουν τα προγράμματα οδήγησης συσκευής (driver updates) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα. Ειδικότερα, η αναβάθμιση των οδηγών γίνεται για τη βέλτιστη λειτουργία του εκτυπωτή. Πολλές αναβαθμίσεις μπορεί να προσφέρουν λύση σε διάφορα σφάλματα που μπορεί να προκύψουν όταν, για παράδειγμα, αναβαθμίζεις το λειτουργικό σου σε μια νέα έκδοση. Συνεπώς, με τη χρήση μη γνήσιων μελανιών, ουσιαστικά χάνεις την υποστήριξη που σου παρέχει ο κατασκευαστής.

 

Συμπέρασμα

Τα γνήσια μελάνια παράγονται από τις ίδιες εταιρείες που κατασκευάζουν τους περισσότερους εκτυπωτές και all in one – πολυμηχανήματα της αγοράς. Φέρουν την πιστοποίηση καταξιωμένων στον χώρο της τεχνολογίας κατασκευαστών και εξυπηρετούν στο έπακρο τους χρήστες που τα επιλέγουν. Παρόλο που το κόστος τους είναι υψηλότερο σε σχέση με τις εναλλακτικές που προσφέρονται στο εμπόριο, εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στις εκτυπώσεις σου και εξασφαλίζουν μεγαλύτερο όριο ζωής της συσκευής σου.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη