Πικάντικο κοτόπουλο με ρύζι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε μεγάλες μπουκιές
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάστα κάρυ
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • Μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο

 

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ρύζι να μαγειρευτεί στον βραστήρα ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.
  2. Ζεσταίνουμε πολύ καλά στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει ρίχνουμε τους κύβους του κοτόπουλου, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από τη μια μεριά και γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάστα κάρυ και τον πελτέ και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να γίνει τρυφερό και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη