ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΕΝΤΡΟ

by Aggeliki Tsoukana

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έρχεται σιγά σιγά η στιγμή να στολίσεις το σπίτι σου, ώστε η ατμόσφαιρα να γίνει γιορτινή και ευχάριστη για όλους. Ακόμα και αν ο χώρος σου είναι μικρός ή δεν προτιμάς κλασσικές διαδικασίες όπως ο στολισμός δέντρου και θέλεις κάτι διαφορετικό, υπάρχουν πολλές επιλογές για να αναδείξεις τη δημιουργικότητά σου, και να προσφέρεις χαρά σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για εναλλακτικό στολισμό που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πλέον αυστηρούς κριτές.

 

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα – στολίδια

Έχεις σκεφτεί ότι θα μπορούσες να στολίσεις το τραπέζι σου με μια πιατέλα από λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα; Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις την αγαπημένη σου συνταγή, να συγκεντρώσεις τα υλικά και από εκεί και πέρα τη δύσκολη δουλειά της ανάμιξης τους θα την αναλάβει μια από τις κουζινομηχανές που θα βρεις στο site ή σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος. Η διαδικασία είναι ευχάριστη και σε αυτή μπορούν να μετέχουν και τα παιδιά, δίνοντας τις δικές τους ιδέες για γεύσεις. Έπειτα, μπορείς να φορμάρεις τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα από τα πολλά έτοιμα καλούπια που θα βρεις στην αγορά, με Άγιο – Βασίληδες, αστεράκια, αγγελάκια, μαγκούρες και πολλά άλλα. Μόλις ψηθούν μπορείς να τα πασπαλίσεις είτε με ζάχαρη άχνη, είτε με λίγο μέλι και τρούφα. Στο τέλος θα έχεις μια κομψή και γλυκιά πιατέλα, με στολίδια που όλοι λαχταράνε να δοκιμάσουν.

 

 

Φτιάξε τα δικά σου στολίδια

Αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη θα μπορέσεις να δημιουργήσεις τα δικά σου στολίδια, που θα ταιριάζουν απόλυτα με το γούστο και τον χώρο σου. Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς για να αγοράσεις ακριβά υλικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και απλό χαρτί, έγχρωμο ή λευκό που στη συνέχεια θα χρωματίσεις με μαρκαδόρους, ή θα σχεδιάσεις εξ’ αρχής την “παράσταση” που θέλεις. Με τον τρόπο αυτό θα σου δοθεί μια ακόμα ευκαιρία να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σου, προσφέροντάς τους τη χαρά ότι έβαλαν και αυτά τον προσωπικό τους τόνο στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Ό,τι είδους Χριστουγεννιάτικο στολίδι φανταστείς μπορείς να το σχεδιάσεις, να το κόψεις και στη συνέχεια να το κολλήσεις σε τοίχους, πόρτες, παράθυρα, ψυγεία, ντουλάπια και οπουδήποτε αλλού θέλεις. Για να στερεώσεις τις δημιουργίες σου, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα υλικό που δεν θα αφήσει σημάδια στις επιφάνειες και δεν θα ξεραθεί με την πάροδο των ημερών. Η πλαστελίνη κόλλα Tack-it θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τις δημιουργίες σου στη θέση τους για πολύ καιρό και στη συνέχεια θα τις αφαιρέσεις δίχως να τους προκαλέσεις ζημιά, για να τις έχεις για πολλά χρόνια.

Αν θέλεις, μπορείς να φτιάξεις και ένα ξύλινο πλαίσιο για να τοποθετήσεις τις Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές σου, ή τις ευχές που θέλεις να αποτυπώσεις σε μια κόλα χαρτί. Πριν το βάψεις με γιορτινά χρώματα, θα πρέπει να φροντίσεις να είναι σταθερό. Οι βασικές σου επιλογές είναι δύο. Είτε κόλλημα με το πιστόλι θερμοκόλλησης Bosch Gluey, είτε βίδωμα με το κατσαβίδι μπαταρίας Bosch IXO 5 Bit. Και δημιουργός και μάστορας λοιπόν ταυτόχρονα.

Ο πηλός είναι ένα εξαιρετικό υλικό για να αναδείξεις τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες. Είναι εύπλαστος και σε βοηθάει να διαμορφώσεις πολύ εύκολα και γρήγορα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα καλούπια για να πετύχεις την τελειότητα που θέλεις στις μορφές και στη συνέχεια να ψήσεις τις δημιουργίες σου. Για ολοκληρωμένη παρουσίαση, καλό θα είναι να βάψεις τα πήλινα αντικείμενα, αλλά και να τα στολίσεις με Χριστουγεννιάτικο κονφετί διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων.

 

 

Παίξε με τον φωτισμό

Οι σειρές από λαμπάκια είναι μια καλή λύση για να δημιουργήσεις οτιδήποτε σχήμα θέλεις, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι. Το ευλύγιστο καλώδιό τους και η ποικιλία επιλογών για την ποσότητά τους, αφαιρούν όλα τα εμπόδια από πλευράς υλικών και πλέον το μόνο όριο είναι η φαντασία σου. Θα μπορούσες να σχηματίσεις ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πόρτα σου, με διάφορα χρώματα, κάνοντας τα πρόσωπα των αγαπημένων συγγενών και φίλων σου να λάμπουν από χαρά. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και πάνω από το γραφείο σου για να μην ξεχνάς το πνεύμα των ημερών ή ακόμα και πάνω από το κρεββάτι ώστε να υπάρχει γιορτινός τόνος, για όνειρα που θα σε μεταφέρουν στην παραμυθένια χώρα του Άγιου – Βασίλη και των ξωτικών. Για να ανανεώσεις την εμφάνιση των κάδρων σου, τύλιξε γύρω τους μια σειρά λαμπάκια, βάλε τα στην πρίζα και άσε τον ρυθμό τους να σε συναρπάσει. Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε κουπαστές, πάνω από τζάκια, γύρω από καθρέφτες, σε κουρτίνες και ό,τι άλλο νομίζεις πως μπορεί να προσφέρει χαρούμενες νότες.

Αν προτιμάς κάτι πολύ πιο φαντεζί, προτίμησε έναν προτζέκτορα, που θα γεμίσει τους τοίχους και τα ταβάνια σου με χρώματα, έλκηθρα, χιονισμένα έλατα και ευχές για τα Χριστούγεννα.

 

 

Μπάλες για εορταστικό σκοράρισμα

Οι Χριστουγεννιάτικες μπάλες όχι μόνο γεμίζουν το μάτι, αλλά σε βάζουν και άμεσα στο πνεύμα των ημερών, μια και είναι συνυφασμένες με την τελευταία και την πρώτη γιορτή του χρόνου. Έχεις στη διάθεσή σου μια ποικιλία από χρώματα, σχέδια και μορφές, για να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή σύνθεση, που όλοι θα θέλουν ως φόντο για τις εορταστικές τους φωτογραφίες. Τοποθέτησε μπάλες γύρω γύρω από κάδρα, δημιούργησε μια σειρά και κρέμασέ τις κάτω από το κουρτινόξυλο, ακούμπησέ τις απλά πάνω από το τζάκι, “μπλέξε” τις ανάμεσα σε αντικείμενα που έχεις τοποθετημένα σε ράφια. Φτιάξε μια κορνίζα κρέμασέ τις μέσα σε αυτή, σε διαφορετικά ύψη, πρόσθεσε λαμπάκια και τοποθέτησέ την στον τοίχο. Ακόμα και σε μια μεγάλη πιατέλα θα ήταν όμορφο να τις βάλεις και σε συνδυασμό με ένα κερί να στολίσεις το κέντρο του Χριστουγεννιάτικού τραπεζιού σου.

 

 

 

Δημιούργησε τη δική σου ξεχωριστή γωνιά

Αν ονειρευόσουν να γίνεις σκηνοθέτης, τα Χριστούγεννα προσφέρονται για να εκπληρώσεις τις προσδοκίες σου. Χρησιμοποιώντας μια σειρά από στολίδια διαφόρων ειδών και μεγεθών, γούρια, αξεσουάρ και αυτοκόλλητα, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις τις δικές σου εορταστικές παραστάσεις, είτε σε ολόκληρο το σπίτι είτε σε μια ιδιαίτερη γωνιά. Με φιγούρες μακέτας αλλά και προσωπική εργασία για χειροτεχνίες και κατασκευές, θα μπορούσες να φέρεις ακόμα και το χιονισμένο χωριό του Άγιου – Βασίλη στο σπίτι σου. Σε μια απλή, λευκή κόλλα χαρτί μπορείς να βάλεις Χριστουγεννιάτικα κονφετί, απελευθερώνοντας τη φαντασία σου για να γράψεις ένα παραμύθι με πολύχρωμα σχήματα. Ξύλινοι τάρανδοι με φως θα χαρούν να σου θυμίζουν ότι είναι Χριστούγεννα, ενώ μπορείς να κρεμάσεις στον τοίχο του σαλονιού σου ένα διακοσμητικό φωτεινό έλατο που μοιάζει λες και είναι χιονισμένο, για να έχεις την πλήρη εικόνα της εποχής. Τέλος, για να ενισχύσεις το εορταστικό κλίμα και να ευχηθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καλή τύχη σε όλους για τη νέα χρονιά, τοποθέτησε ένα γούρι δίπλα σε κάθε πιάτο στο τραπέζι, μεταφέροντας σε όλους τη θετική σου ενέργεια.

Ο Κωτσόβολος είναι για μια ακόμα χρονιά δίπλα σου, παρέχοντας σου όλα όσα χρειάζεσαι για να περάσεις μοναδικά Χριστούγεννα.

Μπορείς να δεις ακόμη