Πλούσια και ελαφρά γεύματα στο AirFryer

by Zikou Stella

Οι φριτέζες αέρος, γνωστές και ως Air Fryers, έχουν έρθει στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, καλύπτοντας την ανάγκη για πιο θρεπτικό και υγιεινό μαγείρεμα. Πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί σαν τηγάνι, φούρνος και ατμομάγειρας ταυτόχρονα.

Το Air Fryer χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα που κυκλοφορεί ζεστό αέρα γύρω από το φαγητό, μαγειρεύοντάς το από όλες τις πλευρές. Ο ζεστός θάλαμος επιτρέπει στην ξηρή θερμότητα να διεισδύει στο φαγητό δημιουργώντας τη γνωστή τραγανή υφή που παίρνει οτιδήποτε τηγανίζεται στο λάδι, αλλά με λιγότερο ή καθόλου λάδι.

 

Πλεονεκτήματα από τη χρήση του air fryer

Οι φριτέζες αέρος ζεσταίνονται γρήγορα και είναι έτοιμες για χρήση σε λίγα λεπτά. Το μαγείρεμα είναι πιο εύκολο και γρήγορo σε σχέση με τον παραδοσιακό φούρνο, αφού γίνεται σε πολύ μικρότερο χώρο. Επίσης, έχουν συνήθως προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ανάλογα με το είδος του φαγητού, προσφέροντας έτσι απλότητα στη χρήση.

Ο λιγότερος χρόνος προθέρμανσης και μαγειρέματος του φαγητού, σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, μια φριτέζα αέρος θα σε γλιτώσει και από χρήματα που θα δαπανούσες για την αγορά λαδιού, αφού το λάδι που χρειάζεσαι σε κάθε χρήση είναι ελάχιστο ή και καθόλου. Επιπλέον μια τέτοια συσκευή έχει συγκεκριμένο χώρο μαγειρέματος και άρα ελεγχόμενη ποσότητα φαγητού που μαγειρεύεται. Με αυτό τον τρόπο κάνεις οικονομία αφού θα μαγειρεύεις τις απαιτούμενες μερίδες χωρίς να πετάς φαγητό.

Τέλος στα πλεονεκτήματα θα πρέπει να συμπεριλάβεις το αντικολλητικό καλάθι και τα αφαιρούμενα εξαρτήματα που καθαρίζονται εύκολα είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τα καμένα λίπη, τις άσχημες μυρωδιές του τηγανίσματος και τα πιτσιλίσματα λαδιού.

 

 

Πλούσια, γρήγορα και υγιεινά γεύματα

Αυτού του τύπου οι φριτέζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλών ειδών φαγητά, όπως τηγανιτές πατάτες, ψάρι, κοτόπουλο, nuggets, πιτάκια ακόμα και γλυκά. Αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη θα βρεις όλο και περισσότερες συνταγές για να μαγειρέψεις στη φριτέζα σου. Αν είσαι λάτρης του κρέατος μπορείς να μαγειρέψεις κεφτέδες, μπιφτέκια, χοιρινές μπριζόλες, φτερούγες κοτόπουλου, σνίτσελ και άλλα, ενώ τέλεια μαγειρεύεται και ο σολομός, τα καλαμαράκια, το χαλούμι, η πίτσα, η ομελέτα ακόμα και λαχανικά. Και φυσικά μπορείς να κάνεις και πολλές γλυκές δημιουργίες, όπως muffin και brownies.

Οτιδήποτε θα μαγείρευες σε έναν φούρνο ή θα τηγάνιζες, μπορείς να το ψήσεις στη φριτέζα αέρος. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τη φριτέζα αέρος στις διατροφικές ανάγκες και τις προτιμήσεις σου.

Αν προσέχεις τη διατροφή σου ή αν επιθυμείς μια πολύ υγιεινή επιλογή μαγειρέματος, μια συσκευή Air Fryer είναι ιδανική για σένα. Ετοίμασε ομοιόμορφα, τραγανά πιάτα χωρίς δεύτερη σκέψη και απόλαυσέ τα χωρίς ενοχές. Τα αποτελέσματα είναι υγιεινά και γεμάτα γεύση, έτοιμα για άμεση κατανάλωση από όλη την οικογένεια.

 

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο air fryer

Η αγορά ενός Air Fryer μπορεί να αποτελέσει μια τέλεια επένδυση για την κουζίνα σου, αφού σου προσφέρει μια γρήγορη και υγιεινή εναλλακτική στο κλασικό τηγάνισμα και ψήσιμο. Οι επιλογές σου είναι πολλές, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί αφού σκεφτείς διάφορους παράγοντες. Βασικό κριτήριο είναι η χωρητικότητα, ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς σου. Επίσης θα πρέπει να επιλέξεις μια συσκευή ενεργειακά αποδοτική και ταυτόχρονα να έχει εύκολη λειτουργία και χειρισμό.

Ανάλογα με τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό σου, τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που επιθυμείς, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που θα σου προσφέρει την καλύτερη εμπειρία μαγειρέματος.

Το Air Fryer είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα για μαγείρεμα ξεροψημένων και νόστιμων φαγητών με λιγότερα λιπαρά από τις κλασσικές μεθόδους. Θα μπορείς να απολαμβάνεις νόστιμα και πιο υγιεινά φαγητά, ενώ ταυτόχρονα θα κερδίζεις σε χρόνο και ενέργεια.

Επισκέψου ένα κατάστημα ή το eshop του Κωτσόβολου και κάνε δική σου μία ακόμα καταπληκτική συσκευή για την κουζίνα σου!

Είσαι στην Κύπρο; Βρες το Air Fryer που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες εδώ.

 

Μπορείς να δεις ακόμη