Chromebook: Ο πιο σύγχρονος και χρήσιμος βοηθός στην εκπαίδευση των παιδιών

by K-Admin 1

 

Έχοντας διανύσει πια έναν και πλέον χρόνο πανδημίας, είναι προφανές ότι η εκπαίδευση και η εργασία εξ’ αποστάσεως, με τη χρήση υπολογιστών, όχι μόνο έλυσαν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα όλων, αλλά και ότι είναι συνθήκες που ήρθαν για να μείνουν. Ειδικά μιλώντας για την τηλε-εκπαίδευση, το μοντέλο που εφαρμόστηκε τους τελευταίους μήνες έδειξε τον δρόμο γι’ αυτό που έρχεται, για την ανάγκη των μαθητών να έχουν στα χέρια τους τα κατάλληλα εργαλεία που θα είναι σύγχρονα, ισχυρά, ασφαλή και ευέλικτα ούτως ώστε να τους προσφέρουν τα εχέγγυα για να μελετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μένουν πάντα σε επαφή με τους καθηγητές και το σχολείο τους είτε η εκπαίδευση διεξάγεται εξ’ αποστάσεως ή ακόμα και αν η επιστροφή στην κανονικότητα επιτρέψει ξανά την εκπαίδευση διά ζώσης.

Τα Chromebooks είναι ακριβώς αυτά τα εργαλεία που θα μπορέσουν να προσφέρουν στους μαθητές μια σειρά από δυνατότητες, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν με σιγουριά, ασφάλεια και απλότητα στη νέα εποχή που έρχεται.

 

Απλότητα και ευκολία χρήσης για τον καθένα

Το Chromebook προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι σε έναν εύκολο στη χρήση υπολογιστή, ώστε να εστιάσεις στη μάθηση. Το Chromebook είναι εύκολο να ρυθμιστεί αμέσως μόλις το βγάλεις από τη συσκευασία του και όλη η ισχύς που χρειάζεσαι για να μελετήσεις βρίσκεται αμέσως στα χέρια σου, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων και εφαρμογών εκμάθησης, πρόσβασης εκτός σύνδεσης σε έγγραφα, μπαταρίας που διαρκεί όλη την ημέρα και αυτόματων ενημερώσεων λογισμικού.

 

 

Ασφάλεια για τον μαθητή και τον γονέα

Με πολλαπλά επίπεδα ενσωματωμένης ασφάλειας, το Chromebook παρέχει ισχυρή προστασία για τη σχολική εργασία και τα προσωπικά δεδομένα του μαθητή. Η ενσωματωμένη προστασία από ιούς διατηρεί ασφαλή τον μαθητή είτε σπουδάζει είτε κάνει έρευνα για τις εργασίες του διαδικτυακά. Με υποστήριξη για πολλούς λογαριασμούς, μπορείς εύκολα να μοιραστείς ένα Chromebook με πολλά μέλη της οικογένειας και όλοι θα έχουν πάντα τον δικό τους ιδιωτικό χώρο.

 

Ενίσχυσε την παραγωγικότητα του παιδιού σου όπου και αν βρίσκεται

Το Chromebook βοηθά τον μαθητή να είναι πιο παραγωγικός με εργαλεία και εφαρμογές όπως το Google Classroom, τα Έγγραφα, τα Φύλλα, τις Παρουσιάσεις, το Meet, το Microsoft Word, το Excel και το PowerPoint, το Disney +, το Netflix και άλλα. Το Google Classroom διευκολύνει την παρακολούθηση των εργασιών ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσει ο γονέας με τους καθηγητές και να λάβει σχόλια, ώστε ο μαθητής να παραμένει πάντα οργανωμένος.

 

 

Πρόσβαση στις εργασίας εκτός σύνδεσης

Με το Chromebook ο μαθητής μπορεί να κάνει πολλή δουλειά ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένος σε Wi-Fi. Ενεργοποιώντας την πρόσβαση εκτός σύνδεσης στον Google Workspace, οι μαθητές μπορούν να εργαστούν σε πρόσφατες εργασίες, παρουσιάσεις, projects και άλλα, χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Και μόλις συνδεθούν ξανά, αυτά τα αρχεία θα ενημερωθούν αυτόματα.

 

Εύκολη και απλή εγκατάσταση

Το Chromebook είναι γρήγορο και εύκολο στη ρύθμιση αμέσως μόλις το βγάλεις από τη συσκευασία του. Απλώς συνδέσου σε έναν Λογαριασμό Google και όλα τα υπάρχοντα αρχεία του Google Workspace και οι προτιμήσεις του Chrome θα βρίσκονται στο Chromebook. Με το Family Link θα μπορείς επίσης να ορίζεις ψηφιακούς βασικούς κανόνες για τη διαχείριση της εμπειρίας του παιδιού σου.

 

 

Αυτόματες ενημερώσεις

Οι αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού του Chromebook έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν την ασφαλή μαθησιακή εμπειρία του παιδιού σου. Οι ρυθμίσεις ασφαλείας παραμένουν ενημερωμένες και το σύστημα δεν επιβραδύνει ή διακόπτει το παιδί σου με ενημερώσεις όταν αυτό εργάζεται.

 

Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας για συνεχόμενη μελέτη

Με τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Chromebook, ο μαθητής μπορεί να εργαστεί όπου και όποτε θέλει. Είτε βρίσκεται σε αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή στο σπίτι ενός φίλου, μπορεί να διαβάσει, να γράψει, να ερευνήσει για μια εργασία και πολλά άλλα, χωρίς να ανησυχεί για το πού βρίσκεται η πλησιέστερη παροχή ρεύματος.

 

 

Υποστήριξη για πολλαπλούς χρήστες

Το Chromebook έχει την ευελιξία να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για όλη την οικογένεια. Με την υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chromebook για να κάνουν τη σχολική τους εργασία, ενώ οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν τους δικούς τους μεμονωμένους λογαριασμούς για οικιακές ανάγκες και διασκέδαση.

 

 

Μείνε ασφαλής με την ενσωματωμένη προστασία από ιούς

Όταν το παιδί σου συνδεθεί στο διαδίκτυο, θέλεις να βεβαιωθείς ότι τα προσωπικά του δεδομένα είναι ασφαλή. Το Chromebook προσφέρει την προστασία που αναζητάς, με επίπεδα ασφάλειας που προστατεύει το παιδί σου, τα προσωπικά του δεδομένα και τις εργασίες του από επιβλαβείς ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Εφόσον το Chromebook έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένη προστασία από ιούς, μπορείς να παραλείψεις να κάνεις λήψη ή εγκατάσταση λογισμικού ασφαλείας τρίτων.

 

Δυνατότητα Family Link

Η εφαρμογή Family Link από την Google σε βοηθά να διαχειριστείς υπεύθυνα τη χρήση του Chromebook του μαθητή, να ορίσεις χρονικά όρια λειτουργίας της οθόνης και να αποφασίσεις σε ποιο περιεχόμενο μπορεί να έχει πρόσβαση. Το παιδί μπορεί να συνδεθεί με τον λογαριασμό Family Link και το Google Workspace for Education για να χρησιμοποιήσει σχολικές εφαρμογές όπως το Google Classroom ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι γονικοί έλεγχοι του Family Link στη συσκευή.

 

 

Google Workspace for Education

Το Google Workspace προετοιμάζει τον μαθητή για την επιτυχία με εργαλεία όπως τα Έγγραφα Google, τα Φύλλα και οι Παρουσιάσεις, για να τον βοηθά να είναι πιο παραγωγικός κάθε μέρα. Το Google Classroom διευκολύνει την παρακολούθηση των εργασιών του παιδιού σου και την επικοινωνία με καθηγητές. Τα Ημερολόγια σε ενημερώνουν για τις επερχόμενες εκδηλώσεις. Το Drive είναι το εικονικό σακίδιο του παιδιού σου, αποθηκεύοντας αυτόματα την εργασία του ώστε αυτή να μην χαθεί.

 

Google Classroom

Με το Google Classroom, μπορείς να υποστηρίξεις το παιδί σου παραμένοντας συνδεδεμένοι με το σχολείο του. Το Classroom διευκολύνει τους μαθητές να επικοινωνούν με τους δασκάλους, να παρακολουθούν τις εργασίες και να βλέπουν βαθμούς, ώστε να μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να οργανωθεί και να παραμείνει σε καλό δρόμο.

 

Υποστήριξη της Microsoft Suite

Το Chromebook έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τον μαθητή να επιτύχει τη μέγιστη παραγωγικότητα με πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Word, Excel και PowerPoint. Απλώς κατέβασε τις εφαρμογές από το Google Play Store ή χρησιμοποίησε τις στον ιστό. Με τα Έγγραφα Google, τα Φύλλα και τις Παρουσιάσεις που περιλαμβάνονται επίσης, τα Chromebook είναι καλά εξοπλισμένα για να βοηθήσουν τον μαθητή να σημειώσει, να γράψει εργασίες, να λύσει μαθηματικές πράξεις, να κάνει παρουσιάσεις και άλλα.

 

 

Μείνε πάντα σε επαφή με τη χρήση των βιντεοκλήσεων

Η σύνδεση με συμμαθητές και καθηγητές μέσω βιντεοκλήσεων είναι εύκολη με εφαρμογές όπως το Google Meet και το Zoom. Ο προγραμματισμός ή η συμμετοχή σε μια συνάντηση είναι απλή, επιτρέποντας στους μαθητές να παρακολουθήσουν μια διάλεξη, να λάβουν βοήθεια από έναν δάσκαλο, να εργαστούν σε ένα ομαδικό έργο ή απλώς να μιλήσουν με έναν φίλο.

 

 

Google Play και εφαρμογές που θα εμπνεύσουν τη διάθεση για μάθηση και τη δημιουργικότητα

Με το Chromebook, ο μαθητής μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε έναν ευρύ κόσμο πληροφοριών με βοήθεια από εφαρμογές από το Google Play Store ή μέσα από τον ιστό. Από εφαρμογές εγκεκριμένες από καθηγητές έως τις πιο πρόσφατες εφαρμογές υπηρεσίας ροής, μπορούν να βρουν εφαρμογές που τους βοηθούν να πετύχουν στο σχολείο και να διασκεδάσουν περισσότερο στα διαλείμματα της μελέτης τους. Το Chromebook προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στο Google Play Store ή στον ιστό, που έχουν σχεδιαστεί για να εμπνέουν τη δημιουργικότητα. Είτε ο μαθητής απολαμβάνει το σχέδιο, τη δημιουργία εικόνων, την επεξεργασία φωτογραφιών ή την επεξεργασία βίντεο, θα βρει πολλές καινοτόμες εφαρμογές που θα τον εμπνεύσουν.

 

 

Ψυχαγωγία

Το Chromebook έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξαιρετικές επιλογές ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Με εφαρμογές από το Google Play Store ή από τον ιστό, είναι εύκολο να αποκτήσεις πρόσβαση στις αγαπημένες σου υπηρεσίες ροής, όπως το Netflix και το Disney +, καθώς και ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών, μουσικής, βιβλίων, περιοδικών και άλλων.

 

Σχεδιασμένα με γνώμονα την απλότητα, την ευκολία και την ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα με την ασφάλεια και την ισχύ να αποτελούν βασικούς πυλώνες τους, τα Chromebooks είναι τα εργαλεία της νέας εποχής που θα στηρίξουν τα παιδιά και θα τα βοηθήσουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για το μέλλον τους.

Μπορείς να δεις ακόμη