Computex 2018: H Asus ανακοίνωσε τα νέα laptops VivoBook S15 και S14

by k-Admin 3

 

Στα πλαίσια της Computex 2018, η Asus ανακοίνωσε τα VivoBook S15 (S530) και VivoBook S14 (S430), δύο νέους μικρούς και ελαφριούς φορητούς υπολογιστές σχεδιασμένους για υψηλής ποιότητας εμπειρία χρήσης, είτε σε απλή καθημερινή χρήση, είτε σε απαιτητικές εργασίες.

 

Σχεδιασμός

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές έρχονται με αρκετά έντονο σχεδιασμό, με πέντε αρκετά “ζωηρές” χρωματικές επιλογές και διαφορετικές υφές που επιτρέπουν στους χρήστες να εκφράζουν πλήρως την προσωπικότητά τους. Συγκεκριμένα, τα VivoBook S είναι διαθέσιμα σε Firmament Green, Star Gray, Silver Blue, Gun Metal και Icicle Gold. Το Firmament Green διαθέτει υφαντό φινίρισμα που περιβάλλει το πληκτρολόγιο, ενώ το Icicle Gold έρχεται με βουρτσισμένο μεταλλικό φινίρισμα με μοτίβα που θυμίζουν διαμάντια.

Εκτός από τις μοναδικές χρωματικές επιλογές, τα νέα VivoBook S15 και S14 είναι εξοπλισμένα με το νέο αρμό ErgoLift, που παρέχει μια άνετη εμπειρία πληκτρολόγησης. Αυτός ο πρωτοποριακός σχεδιασμός διαθέτει ένα μηχανισμό διπλής δράσης που ανασηκώνει και κλίνει αυτόματα το πληκτρολόγιο κατά 3.5 μοίρες όταν το laptop ανοίγει, δημιουργώντας την αίσθηση ενός επιτραπέζιου πληκτρολογίου. Παράλληλα, ο αρμός ανοίγει επιπλέον χώρο εξαερισμού για περισσότερη ροή αέρα στην κάτω πλευρά του πλαισίου εξασφαλίζοντας βέλτιστη ψύξη.

 

 

Στα της οθόνης, τα VivoBook S15 και S14 είναι τα πρώτα στη σειρά VivoBook με τρισδιάστατο σχεδιασμό NanoEdge που έχει ακόμα στενότερα bezels κατά μήκος της κορυφής και των πλευρών της οθόνης. Αυτό μεταφράζεται σε 86% και 84% screen-to-body ratio για το S15 και S14 αντίστοιχα. Tα πάνελ διαθέτουν επίσης τεχνολογία ευρείας προβολής και εξαιρετική αναπαραγωγή χρώματος για ζωντανές εικόνες, ακόμα και όταν ο χρήστης τα βλέπει πλευρικά.

Το VivoBook S15 διαθέτει πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, το οποίο είναι ιδανικό για εργασία σε αθόρυβα περιβάλλοντα. Είναι εργονομικά σχεδιασμένο, με ανθεκτική μονοκόμματη κατασκευή και key travel 1.4 mm για μια άνετη εμπειρία δακτυλογράφησης. Παράλληλα, ο προαιρετικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην επιφάνεια αφής και το Windows Hello εξασφαλίζουν ακόμη πιο εύκολη και ασφαλέστερη πρόσβαση, αφού η σύνδεση γίνεται μόνο μ` ένα απλό άγγιγμα.

Σύμφωνα με την Asus, τα νέα S15 και S14 είναι μικρότερα από τους άλλους φορητούς υπολογιστές της κατηγορίας τους, με το προφίλ να είναι μόλις 18mm στο πιο λεπτό σημείο τους. Το 15.6 ιντσών VivoBook S15 έχει βάρος μόλις 1.8 κιλά, ενώ το 14 ιντσών VivoBook S14 έχει συνολικό βάρος 1.4 κιλό. Πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο φορητοί υπολογιστές μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε μία τσάντα ταχυδρόμου ή σακίδιο πλάτης.

 

 

Απόδοση

Προχωρώντας προς το εσωτερικό των νέων VivoBook S, και τα δύο laptop της Asus τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel Core i7 μέχρι 8ης γενιάς με μνήμη RAM 16GB και διακριτά γραφικά NVIDIA GeForce MX150,  χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικά για multitasking, επεξεργασία πολυμέσων ή casual gaming. To S15 διαθέτει σχεδιασμό διπλής αποθήκευσης, παρέχοντας στους χρήστες τη γρήγορη ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσης ενός SSD μέχρι 512GB και ένα μηχανικό σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας 2ΤΒ.

Για ασύρματη συνδεσιμότητα, τα VivoBook S15 και S14 χρησιμοποιούν τη νέα και αποκλειστική τεχνολογία ASUS Wi-Fi Master η οποία μειώνει τις παρεμβολές εξασφαλίζοντας ταχύτερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις Wi-Fi 802.11ac διπλής ζώνης. Έτσι, οι χρήστες μπορούν ν` απολαύσουν ταχύτητες έως και 867Mbps, που είναι μέχρι και 6 φορές πιο γρήγορες από το 802.11n, για απρόσκοπτη ροή βίντεο, ομαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και gaming χωρίς καθυστέρηση.

 

 

Συνδεσιμότητα

Τα VivoBook S15 και S14 προσφέρουν ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της θύρας USB Type-C (USB-C) που κάνει τη σύνδεση των συσκευών απλή και γρήγορή καθώς το USB 3.1 προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 10 φορές πιο γρήγορες από τις παλαιότερες συνδέσεις USB 2.0. Η θύρα USB 3.1, η είσοδος HDMI και η υποδοχή κάρτας SD υποστηρίζουν χωρίς προβλήματα τη συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών H/Y, αποθηκευτικών μέσων, οθονών και προβολέων.

 

Μπαταρία

Στα της αυτονομίας, τα VivoBook S15 και S14 διαθέτουν μπαταρία πολυμερούς λιθίου που, σύμφωνα με την Asus, προσφέρει 3 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις τυπικές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η νέα τεχνολογία φόρτισης της μπαταρίας της Asus παρατείνει τη διάρκεια ζωής της, μειώνει την ταχύτητα αποφόρτισής της και εξασφαλίζει ότι θα παραμείνει σε καλή κατάσταση. Η τεχνολογία ταχείας φόρτισης φορτίζει την μπαταρία στο 60% σε μόλις 49 λεπτά. Παράλληλα, η ενσωματωμένη τεχνολογία φόρτισης της μπαταρίας εξασφαλίζει επίσης μια ασφαλέστερη εμπειρία φόρτισης, με μέτρα για τη μείωση του ποσοστού επέκτασης της μπαταρίας κατά τη φόρτιση για να εξασφαλίζεται η μακροζωία της μπαταρίας.

Το Asus VivoBook S15 θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουνίου, ενώ η διαθεσιμότητα του VivoBook S14 θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μπορείς να δεις ακόμη