Computex 2018: Η Asus παρουσιάζει τα νέα ZenBook Pro 15 και Pro 14 με ScreenPad

by k-Admin 3

 

H σειρά ZenBook Pro της Asus είναι μια οικογένεια φορητών υπολογιστών υψηλής απόδοσης για επαγγελματίες, που εισάγει το φουτουριστικό νέο ScreenPad, μια καινοτομία της Asus που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες εργάζονται και αλληλεπιδρούν με το laptop τους.

Τα νέα μοντέλα της οικογένειας ZenBook Pro της Asus, ZenBook Pro 15 και Pro 14, υπόσχονται να κάνουν τη ζωή του επαγγελματία χρήστη ακόμα πιο εύκολη, αφού εκτός από υψηλές επιδόσεις, προσφέρουν υψηλή εργονομία και πολλές ευκολίες σε επίπεδο λογισμικού.

 

Γνωριμία με το ScreenPad

Το ScreenPad συνδυάζει έξυπνα τις λειτουργίες ενός touchpad με μια πλήρη οθόνη αφής IPS 5.5 ιντσών υψηλής ανάλυσης, προσφέροντας νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με εφαρμογές των Windows και ειδικά προγράμματα που ονομάζονται ScreenPad Apps. Το ScreenPad διαθέτει προσαρμοσμένες λειτουργίες με εργαλεία που ανταποκρίνονται άμεσα στις εντολές του χρήστη για ομαλότερη εργασία και βελτίωση της παραγωγικότητας, ενώ είναι πλήρως προσαρμόσιμο ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την εμπειρία τους.

Οι εφαρμογές που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν τα Microsoft Word, Excel, PowerPoint και YouTube, ενώ σύντομα θα προστεθούν περισσότερες, όπως το Asus Sync το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το τηλέφωνό τους μέσω του ScreenPad. Το ScreenPad επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέες ScreenPad Apps ή τρόπους ενσωμάτωσης με εφαρμογές γραφείου, παρέχοντας απεριόριστες δυνατότητες στους χρήστες.

 

 

ZenBook Pro 15 με ScreenPad

Το ZenBook Pro 15 είναι κατασκευασμένο για απαιτητικούς επαγγελματίες που χρειάζονται φορητότητα χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση ή το στιλ. Έρχεται εξοπλισμένο με οθόνη 15.6 ιντσών, ανάλυσης FHD ή UHD NanoEdge με πιστοποίηση PANTONE με 100% Adobe RGB και ισχυρό πιστοποιημένο σύστημα ήχου Harman Kardon.

Στον πυρήνα του ZenBook Pro 15 βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Core 8ης γενιάς (i5-8300H/i7-8750H/i9-8950H) τον οποίο πλαισιώνουν ένας σκληρός δίσκος PCIe 3.0 x4 SSD έως 1TB και μέχρι 16GB μνήμης DDR4 RAM 2400MHz. Το ZenBook Pro 15 προσφέρει επίσης υψηλή απόδοση και σε επίπεδο γραφικών, με τη χρήση ενός διακριτού επεξεργαστή γραφικών ΝVIDIA GeForce GTX 1050 Ti με μνήμη GDDR5 4GB.

 

ZenBook Pro 14 με ScreenPad

Το ZenBook Pro 14 είναι επίσης εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα υποσυστήματα για υψηλές επιδόσεις, με επεξεργαστή Intel Core 8ης γενιάς (έως Intel Core i7), μνήμη RAM 16GB και γραφικά NVIDIA GeForce GTX 1050 MAX-Q. Το ZenBook Pro 14 διαθέτει οθόνη 14 ιντσών FHD NanoEdge, ενώ περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για μνήμη Intel Optane, κάμερα υπέρυθρων για αναγνώριση προσώπου και ενσωματωμένη υποστήριξη για φωνητικές υπηρεσίες Amazon Alexa.

 

Συνδεσιμότητα

Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της αναστρέψιμης θύρας USB Type-C (USB-C) που κάνει τη σύνδεση των συσκευών απλή και γρήγορή. Το USB 3.1 προσφέρει επίσης ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 10 φορές πιο γρήγορες από τις παλαιότερες συνδέσεις USB 2.0, την ώρα που η θύρα USB 3.1, η έξοδος HDMI και η υποδοχή κάρτας SD υποστηρίζουν χωρίς προβλήματα τη συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών H/Y, αποθηκευτικών μέσων, οθονών και προβολέων.

Σε ό,τι αφορά στην ασύρματη συνδεσιμότητα, τα νέα ZenBook Pro χρησιμοποιούν Wi-Fi dual-band 802.11ac κατηγορίας gigabit, καθώς και Bluetooth 5.0.

 

Αυτονομία

Τα νέα επαγγελματικά laptop της Asus είναι εξοπλισμένα με μπαταρία πολυμερούς λιθίου που, σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει 3 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις τυπικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ υποστηρίζει λειτουργία γρήγορης φόρτισης. Ενδεικτικά, η μπαταρία του 71Wh του ZenBook Pro 15 υπόσχεται αυτονομία 9,5 ωρών με μία φόρτιση και γρήγορη φόρτιση -από το 0 έως το 60%- μέσα σε 49 λεπτά.

Τα νέα ZenBook Pro έρχονται με το εμβληματικό φινίρισμα μεταλλικού χρώματος σε δύο όμορφες χρωματικές επιλογές Deep Dive Blue και Rose Gold. Το νέο ZenBook Pro 15 είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς με ScreenPad και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουλίου, ενώ το ZenBook Pro 14 θα διατεθεί αργότερα το 2018.

Μπορείς να δεις ακόμη