Destiny 2: Lightfall Το νέο expansion είναι γεμάτο περιπέτειες

by Zikou Stella

To Destiny 2: Lightfall είναι ένα μεγάλο expansion, το έβδομο κατά σειρά, για το δημοφιλές first-person shooter παιχνίδι της Bungie. Είναι άμεσα διαθέσιμο για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

 

 

To Lightfall επεκτείνει τις δυνατότητες που προσφέρει το Destiny 2 από πλευράς gameplay, προσθέτοντας την ευκαιρία για ελευθερία περιήγησης στην πόλη Neomuna του πλανήτη Neptune. Το περιεχόμενο που θα προστεθεί με το εν λόγω expansion περιλαμβάνει ένα νέο raid, το “Root of Nightmares”, δύο νέα dungeons αλλά και ένα ακόμα raid, γνώριμο από το παρελθόν των Destiny και Destiny 2, που είχε αφαιρεθεί από το παιχνίδι. Το σενάριο θα επεκταθεί μέσω του νέου επίπεδου δυσκολίας “Legendary”, που ανεβάζει σημαντικά τον πήχη της πρόκλησης αν παίζεις μόνος σου, όμως προσφέρει καλύτερες ανταμοιβές.

 

Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι από εδώ και στο εξής το περιεχόμενο προηγούμενων expansions δεν θα αφαιρείται από το παιχνίδι, αλλά θα τοποθετείται στο Destiny Content Vault (DCV), ενώ το περιεχόμενο κάθε σεζόν θα συνεχίσει να αφαιρείται και να αποθηκεύεται με την έναρξη κάθε νέου expansion. Παρά το γεγονός ότι μια σειρά από δραστηριότητες της σεζόν του The Witch Queen δεν θα τις βρεις στο Lightfall, τα PsiOps και Heist Battlegrounds από την Season of the Risen (Season 16) και Season of the Seraph (Season 19) αντίστοιχα, θα περιλαμβάνονται στο playlist του Vanguard Ops, μαζί με τα Battlegrounds από τη Season of the Chosen (Season 13), που θα είναι διαθέσιμα ως Nightfalls και Grandmaster Nightfalls.

 

Η Shadow Legion του Emperor Calus, πολεμιστές Cabal που κουβαλάνε τη δύναμη του Darkness και οι Tormentors η προσωπική φρουρά του Witness, είναι οι αντίπαλες παρατάξεις στο Lightfall. Η Cabal Shadow Legion χρησιμοποιεί την τεχνολογία Pyramid για να προστατευτεί κατά τη διάρκεια των μαχών και να μειώσει την ισχύ της δυνατότητας Guardian. Από την άλλη, οι Tormentors χαρακτηρίζονται ως οι πιο τρομεροί αντίπαλοι που έχεις αντιμετωπίσει ποτέ, μπορούν άμεσα να μειώσουν την ισχύ της δυνατότητας Guardian αλλά και να σκοτώσουν τους Guardians ακαριαία, γραπώνοντάς τους όταν βρεθούν σε κοντινή απόσταση.

Εσύ πάντως θα έχεις για μια ακόμα φορά τον ρόλο του Guardian, υπερασπιστή της τελευταίας πόλης της ανθρωπότητας, σε ένα ηλιακό σύστημα όπου πανίσχυρες παρατάξεις ερίζουν για να βρεθούν στην εξουσία. Θα επιλέξεις ανάμεσα σε τρία διαφορετικά classes: Titan, Warlock ή Hunter.

 

 

Πειθαρχημένοι και περήφανοι, οι Titans είναι ικανοί τόσο για αμείλικτες επιθετικές ενέργειες όσο και για στιβαρές άμυνες. Το σφυρί σου θα πάρει φωτιά, οι αστραπές σου θα σπάσουν τον ουρανό και θα αντιμετωπίζεις κάθε αντίπαλο μέχρι τελικής πτώσης. Η δύναμη της ασπίδας θα βοηθήσει την ομάδα σου να επιβιώσει σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Οι Warlocks ενισχύουν τα μυστήρια του σύμπαντος για να διατηρήσουν τη δύναμή τους και να καταστρέψουν τους εχθρούς τους. Στο πεδίο της μάχης σπέρνουν την καταστροφή υπό μορφή καταιγίδας και στέλνουν στον άλλο κόσμο ορδές εχθρών εν ριπή οφθαλμού. Όσοι βρεθούν στο πλάι σου θα γνωρίσουν την αληθινή δύναμη του Φωτός.

Ευκίνητοι και τολμηροί, οι Hunters είναι γρήγοροι στα πόδια και πιο γρήγοροι στο να στρέφουν τα όπλα εναντίον των αντιπάλων τους. Είτε θα κινηθείς ανάμεσα στους εχθρούς σαν τον άνεμο, είτε θα τους χτυπήσεις την ώρα που οι σκιές σε έχουν μετατρέψει σε αόρατο. Απλά εντόπισε τον στόχο, ρίξε εναντίον του και δώσε τέλος στη μάχη πριν ξεκινήσει καν.

 

Θα μπορέσεις να παίξεις είτε μόνος, είτε παρέα με φίλους σε διάφορα PvE και PvP modes. Σε περιμένουν συναρπαστικές περιπέτειες, με σπάνιες και πλούσιες ανταμοιβές. Ετοιμάσου για αποστολές, επιδρομές και περιπολίες. Θα δημιουργήσεις τη δική σου δύναμη πυρός και θα ριχτείς σε μάχες που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις κάθε μέλους της ομάδας. Τα όπλα είναι δεκάδες και οι επιλογές διαμόρφωσής τους απεριόριστες. Παράλληλα με τις βασικές δραστηριότητες υπάρχει και ένα ιδιότυπο κυνήγι για το τέλειο οπλοστάσιο, ώστε να φέρεις το gameplay στα μέτρα σου. Ο τρόπος διαμόρφωσης των όπλων έχει απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Μια από τις μεγαλύτερες ευκολίες που εισάγει το Lightfall είναι η δυνατότητα επισκόπησης και τροποποίησης των όπλων, της ασπίδας και των στατιστικών του χαρακτήρα σου σε μία και μόνο οθόνη.

To Destiny 2 κυκλοφόρησε το 2017 ως παιχνίδι επί πληρωμή, όμως το 2019 η δημιουργός του, Bungie, επέλεξε το μοντέλο games as a service, το οποίο σημαίνει πως ο κυρίως τίτλος είναι δωρεάν για όλους και απλά πληρώνουν για το εκάστοτε expansion και το ετήσιο Pass. Σε περίπτωση που στο παρελθόν δεν είχες ασχοληθεί με τον κόσμο του Destiny, το Lightfall αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διασκεδάσεις με ένα παιχνίδι όπου πολλοί έχουν “αφιερώσει” ως σήμερα εκατοντάδες ώρες.

 

Μπορείς να δεις ακόμη