Διακοπές με το gaming laptop ανά χείρας

by Aggeliki Tsoukana

Το άρθρο αυτό πολύ πιθανό να σε βρίσκει στην προετοιμασία για τις καλοκαιρινές διακοπές σου. Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως, αν είσαι PC gamer, δεν θέλεις να αποχωριστείς τους αγαπημένους σου τίτλους. Αν, μάλιστα, είσαι και ανταγωνιστικός παίκτης, τότε σίγουρα θέλεις να πάρεις τη διασκέδαση μαζί σου. Κι αυτό μπορείς να το πετύχεις με το κατάλληλο «μηχάνημα». Ένα gaming laptop είναι ο τέλειος τρόπος για να απολαμβάνεις τους πιο πρόσφατους τίτλους παιχνιδιών ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει ή σε ένα σπίτι όπου ο χώρος μπορεί να είναι αρκετά περιορισμένος, όπως είναι το εξοχικό.

Εφόσον έχεις εξασφαλίσει ότι θα έχεις απρόσκοπτη σύνδεση στο ίντερνετ εκεί που θα βρίσκεσαι, έχοντας και τον κατάλληλο εξοπλισμό networking, μένει μονάχα να επιλέξεις ένα gaming laptop κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου!

 

 

Βασικά χαρακτηριστικά ενός gaming laptop

Όλα τα gaming laptops είναι «φτιαγμένα» για gaming και απευθύνονται στους gamers που χρειάζονται επιδόσεις αλλά και φορητότητα. Διαφορετικά, εφόσον η φορητότητα δεν αποτελεί προτεραιότητα, τότε η επιλογή ενός ισχυρού gaming desktop PC είναι η καλύτερη επιλογή.

Ένα gaming laptop, λοιπόν, θα «τρέξει» όλους τους σύγχρονους τίτλους χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρέχει υψηλής ανάλυσης οθόνη (από 1080p και άνω) και, το πιο σημαντικό όλων, ένα laptop που είναι «gaming», διαθέτει ισχυρή κάρτα γραφικών. Επίσης, θα σου προσφέρει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ασύρματης και ενσύρματης συνδεσιμότητας, ώστε να μπορείς να παίζεις τα αγαπημένα σου games όπου κι αν βρίσκεσαι.

 

Τί τύπος gamer είσαι;

Με δεδομένο ότι πλέον γνωρίζεις σε ποιους απευθύνεται ένα gaming laptop, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις τι τύπος gamer είσαι. Υπάρχουν οι απαιτητικοί gamers που θέλουν να παίζουν στις υψηλότερες ρυθμίσεις γραφικών, οι απλοί casual gamers (άρα παίζουν σταδιακά ή και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στα γραφικά) και όλες οι ενδιάμεσες κατηγορίες.

Αν είσαι casual gamer ή και δεν σε ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις ώστε να επενδύσεις σε ένα gaming laptop, τότε ίσως χρειαστεί να εξετάσεις εναλλακτικές προτάσεις. Δηλαδή, φορητούς υπολογιστές για απαιτητικές εργασίες και «ελαφρύ gaming». Πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεις μοντέλα με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ικανή για να «τρέχει» ικανοποιητικά πολλούς σύγχρονους τίτλους.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των “enthusiasts”, που θέλει να έχει πάντα ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, τότε σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξεις στις πιο σύγχρονες high-end προτάσεις σε gaming laptops, με πανίσχυρους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς Intel ή AMD και με πανίσχυρες κάρτες γραφικών.

 

 

Κάρτα γραφικών για να μην «κολλάς» πουθενά

Η κάρτα γραφικών, μαζί με τον επεξεργαστή (CPU), είναι ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας υποσυστήματα και επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό το κόστος ενός gaming laptop. Είναι το υποσύστημα που επιτρέπει στον υπολογιστή να δημιουργεί μια σειρά γραφικών ή και εικόνων που είναι απαραίτητα για σχεδόν όλες τις εργασίες που εκτελούνται, όπως επεξεργασία κειμένου, επεξεργασία εικόνας, ή gaming.

Η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών σε ένα gaming laptop μεταφράζεται σε “ωμή δύναμη” στις απαιτητικές εργασίες όπως είναι η επεξεργασία εικόνας και, φυσικά, στο gaming. Επίσης, όσο μεγαλύτερη μνήμη VRAM έχει μία κάρτα γραφικών, τόσο καλύτερη και η απόδοση γραφικών στο gaming (που είναι και το ζητούμενο). Αν θέλεις να παίζεις απαιτητικούς τίτλους στα High ή και στα Ultra-High settings χωρίς κολλήματα και lags, ξεκινάς από 8GB VRAM και άνω.

 

Μεγάλη RAM για gaming χωρίς συμβιβασμούς

Αν ο στόχος σου είναι να παίζεις απαιτητικά video games με ρυθμίσεις γραφικών στα Ultra χωρίς συμβιβασμούς, τότε θα χρειαστείς και την ανάλογη μνήμη RAM. Δηλαδή, από τα 8GB και πάνω.

 

 

Απόλαυσε δράση σε μια μεγάλη οθόνη

Μην ξεχνάς και την οθόνη που έρχεται με το μηχάνημά σου. Η διαγώνιος οθόνης καθορίζει το μέγεθος του laptop. Τα μικρότερα μεγέθη 13-15’’, έχουν ύψη που κυμαίνονται στα 18 χιλιοστά με βάρος κάτω των 2 κιλών. Στις 16-17 ίντσες, αυξάνονται κατακόρυφα ο όγκος και το βάρος του μηχανήματος.

Ένα μικρότερων διαστάσεων gaming laptop μεταφέρεται πιο εύκολα. Ωστόσο το γεγονός ότι όλα αυτά τα ισχυρά υποσυστήματα στριμώχνονται σε μικρότερο σασί, ανεβάζει και κατακόρυφα το κόστος.

Όταν όμως απαιτείς μεγάλες αναλύσεις, δεν είναι υπερβολή να κοιτάξεις μοντέλα στις 16 και 17 ίντσες. Μη ξεχάσεις μονάχα να επιλέξεις και την αντίστοιχη τσάντα laptop.

 

 

Γραφικά όπως πρέπει να τα βλέπεις με υψηλή ανάλυση οθόνης

Το laptop σου θα «εκφραστεί» μέσα από την οθόνη σου. Εφόσον έχεις επιλέξει τα φίλτρα που αναφέρονται παραπάνω, θα παρατηρήσεις ότι οι διαθέσιμες αναλύσεις είναι από 1920×1080 και άνω. Και με δεδομένο ότι οι ισχυρές κάρτες γραφικών στα gaming laptop υποστηρίζουν ακόμα και υπερ-υψηλές αναλύσεις (έως 4Κ) ίσως στο μέλλον να εξετάσεις την αγορά ενός ποιοτικού gaming monitor για τις μέρες που θα βρίσκεσαι στη «βάση» σου.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη