Διασκέδαση στη στιγμή με εφαρμογές streaming για τη smart TV σου!

by Aggeliki Tsoukana

Η μεγαλύτερη αξία μιας smart TV είναι η δυνατότητα να απολαμβάνεις περιεχόμενο πέρα από τα συνηθισμένα τηλεοπτικά κανάλια. Με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεκοντρόλ της «έξυπνης» τηλεόρασής σου, θα βρεις μια πληθώρα από υπηρεσίες streaming για να επιλέξεις.

Οι παρακάτω εφαρμογές μπορεί να είναι ήδη προ-εγκατεστημένες στην τηλεόρασή σου. Διαφορετικά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιηγηθείς στο App/Content store του κατασκευαστή της smart TV σου και να βρεις την εφαρμογή που επιθυμείς. Για παράδειγμα, στις smart TVs με λειτουργικό Android, υπάρχει το Google Play.

 

 

Netflix

Το Netflix είναι μια streaming υπηρεσία που προσφέρει σειρές και ταινίες on demand με μοναδική απαίτηση να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ. Εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα, με ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά, μέχρι reality shows. Έχει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη ταινιών και σειρών από τον ανταγωνισμό και δημιουργεί δικές της παραγωγές άξιες για Oscar. Εκτός από smart TV, διατίθεται και για android, iOS συσκευές όπως smartphones και tablets, αλλά και για παιχνιδομηχανές (PlayStation, Xbox), μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών. Με άλλα λόγια βλέπεις οτιδήποτε θέλεις, όπου θέλεις, όποτε θέλεις.

To Netflix είναι η ιδανική αρχή αν δεν είσαι σίγουρος πως δουλεύει το streaming και αν σου ταιριάζει. Εάν έχεις ήδη μια 4K Ultra HD TV και είσαι συνδρομητής στο Netflix, τότε θα έχεις μια πληθώρα επιλογών σε ταινίες, σειρές και εκπομπές σε ανάλυση 4Κ και με υποστήριξη HDR.

Αν δεν έχεις συνδρομή, ή θέλεις να ανανεώσεις την υφιστάμενη, μία Netflix Prepaid Card είναι ο πιο εύκολος τρόπος!

 

 

Disney Plus

Η Disney Plus έχει μπει δυναμικά στον χώρο των steaming υπηρεσιών, και είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας! Αποκτά συνεχώς περιεχόμενο και πνευματικά δικαιώματα ακόμη και μέσω μεγάλων εξαγορών όπως η 21st Century Fox. Πλέον, πέρα από το υλικό από τα Walt Disney Animation Studios και άλλες δικές της ταινίες, έχει στα χέρια της πολύ ισχυρά ονόματα και franchises όπως τα Star Wars, τα animations της Pixar και τους σούπερ ήρωες της δημοφιλέστατης Marvel. Προσφέρει εικόνα 4Κ με υποστήριξη HDR, δυνατότητα offline θέασης και υποστήριξη για διαφορετικά προφίλ.

 

 

Amazon Prime Video

Το Amazon Prime Video έχει αποκτήσει σημαντική εγκατεστημένη βάση συνδρομητών και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Συνδέεται γενικότερα με άλλες Amazon συνδρομές και υπηρεσίες, αλλά και με το λεγόμενο Amazon Prime Membership. Δηλαδή, η χρέωσή σου εξαρτάται από το πόσο χρησιμοποιείς και επιλέγεις την Amazon ως σύνολο υπηρεσιών. Αν προπληρώσεις το ποσό ενός έτους έχεις βέβαια σημαντικές επιπλέον εκπτώσεις.

Επιπρόσθετα, πέρα από τα διαθέσιμα βίντεο μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πάνω από 100 συνεργαζόμενα τηλεοπτικά κανάλια. To περιεχόμενο σε πολλές περιπτώσεις είναι 4K Ultra HD με υποστήριξη HDR, ενώ επιτρέπεται η λήψη σε smartphone και tablet για θέαση εκτός σύνδεσης (offline). Θεωρείται πλέον μία “must” επιλογή για τη smart TV σου.

 

Apple TV+

Η Apple έχει μπει δυναμικά στον χώρο των συνδρομητικών video streaming υπηρεσιών, με το Apple TV+. Περιλαμβάνει streaming σειρές Apple Original και ταινίες που έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές, ενώ παρέχει και on demand περιεχόμενο. Spectrum, DirecTV, Optimum, Hulu, PlayStation Vue, CBS, Starz, Showtime, HBO, Nickelodeon, The History Channel Vault, και Comedy Central Now είναι μόνο μερικές από τις διαθέσιμες πλατφόρμες που θα βρεις στη συνδρομητική υπηρεσία της Apple.

Tα Apple Originals είναι οι αποκλειστικές παραγωγές με μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ. Πέρα από την online ενοικίαση ταινιών, την αναπαραγωγή μουσικής και τη χρήση εφαρμογών, το Apple TV αποτελεί ιδανική λύση για mirroring στην τηλεόραση του περιεχόμενου που έχεις αποθηκευμένο στο iPhone ή το iPad σου. To set-top box της Apple υποστηρίζει το Airplay, μία τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης που έχει αναπτύξει η εταιρεία και χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι έξυπνες συσκευές της. Επιπρόσθετα, το λειτουργικό iOS είναι βελτιστοποιημένο, ώστε να είναι πανεύκολη η χρήση του Airplay και επομένως η επικοινωνία με το Apple TV.

 

YouTube

Το YouTube παρέχει μια πληθώρα καναλιών με δωρεάν περιεχόμενο. Θα βρεις χρήσιμα βίντεο με θέμα τη μουσική, τη μαγειρική, τεχνολογία, μέχρι εκπομπές σχολιασμού, μόδας και πολλά άλλα. Μπορείς, επίσης, να δεις αγαπημένα μουσικά videoclip με το YouTube music και να αξιοποιήσεις το home theater σου ή τα ασύρματα ηχεία σου.  Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε χιλιάδες βραβευμένες ταινίες, διαχρονικές κλασικές επιτυχίες και νέες κυκλοφορίες. Να αγοράσεις ή να νοικιάσεις μεμονωμένες ταινίες και να τις απολαύσεις στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σου.

Αν είσαι γονιός, αξιοποίησε το YouTube Kids. Δώσε την ευκαιρία στα παιδιά να απελευθερώσουν την περιέργεια και τη φαντασία τους μέσα από κανάλια και λίστες που έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες: Παιχνίδια, Μουσική, Προγράμματα και Εξερεύνηση.

 

 

Ατελείωτη μουσική από τη smart TV σου

Εκτός από τις video streaming υπηρεσίες, έχεις στη διάθεσή σου και τις αντίστοιχες πλατφόρμες για ροή μουσικής. Tα Spotify, Deezer, και Apple Music είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες audio streaming. Θα μπορείς να απολαύσεις τη μουσική και τα podcast που αγαπάς. Μπορείς να περιηγηθείς σε σελίδες καλλιτεχνών, άλμπουμ, τραγούδια και playlist χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριό σου ή με το Spotify Connect στο smartphone ή στο tablet σου. Μπορείς ακόμα και να εναλλάσσεις μεταξύ των δύο για μια απόλυτα απρόσκοπτη εμπειρία. Έτσι, αν για παράδειγμα έχεις συνδέσει στη smart TV μία ηχόμπαρα με subwoofer, ή ηχεία multiroom, θα απογειώσεις την εμπειρία!

Σε περίπτωση που κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμη για τη smart TV σου, σημαίνει ότι είναι αρκετά παλιό το μοντέλο της τηλεόρασής σου. Αν δεν έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις τη smart TV σου με μία πιο σύγχρονη, που σίγουρα θα είναι καλύτερη από πολλές απόψεις όπως π.χ. καλύτερη ποιότητα εικόνας, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα TV BOX όπως Android TV. Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη