Διάλεξε δώρο για τη γιορτή του πατέρα

 

Πολλοί μπαμπάδες παραπονιούνται πως η πατρική συνεισφορά στην οικογένεια δεν αναγνωρίζεται όπως θα έπρεπε, ενώ συνήθως η προσοχή στρέφεται στον μητρικό ρόλο. Στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει την αξία και των δύο. Στη σύγχρονη εποχή οι μπαμπάδες είναι περισσότερο ενεργοί, υποστηρικτικοί και συναισθηματικοί. Ασχολούνται περισσότερο από παλιά και συμμετέχουν έμπρακτα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών στην καθημερινότητά τους. Αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά και η μεταξύ τους σχέση έχει σημαντική επιρροή στην ανατροφή τους.

Για όλα τα σημαντικά που σου έχει προσφέρει ο μπαμπάς σου, θέλεις να είναι σίγουρος πως τον αγαπάς όσο κι εκείνος. Η γιορτή του πατέρα είναι μια ευκαιρία να του δείξεις πόσο τον σκέφτεσαι.

Οι μπαμπάδες όλου του κόσμου γιορτάζουν την τρίτη Κυριακή του Ιούνη. Πρόκειται για μία γιορτή που θεσπίστηκε το 1910 από την αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, η οποία ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, βετεράνο του εμφύλιου πολέμου, ο οποίος ανέθρεψε μόνος τα έξι του παιδιά.

 

Αφιέρωσέ του χρόνο

Τον Ιούνιο ο καιρός έχει φτιάξει και είναι πλέον καλοκαίρι. Εκμεταλλεύσου το και πήγαινε με τον μπαμπά σου μια βόλτα. Ένας καφές στον ήλιο και μετά σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι για ούζα και μεζέδες. Εάν πάλι είναι λάτρης της μπίρας επίλεξε μια ωραία μπιραρία και απολαύστε μαζί το αγαπημένο του δροσερό ποτό .

Πες του τα νέα σου, τις  ανησυχίες σου, μοιράσου μαζί του την καθημερινότητά σου και ζήτα τη γνώμη του για ό,τι σε απασχολεί. Σίγουρα θα τον κάνεις πολύ ευτυχισμένο. Ακόμα θα μπορούσες να νοικιάσεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο και να πάτε να τρέξετε σε μία πίστα, να κάνετε καρτ ή μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό. Πηγαίνετε για πεζοπορία ή σκοποβολή. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που θέλει πολύ να κάνει αλλά δεν τολμάει και αυτή η μέρα είναι η τέλεια ευκαιρία να του το προσφέρεις.

 

 

Κλασικά κι αγαπημένα

Τα αντρικά δώρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Ένα ρολόι ή ένα πορτοφόλι, είναι πάντα σταθερή αξία. Εάν πάλι έχει και από τα δύο, μπορείς να του δωρίσεις ένα πουκάμισο, μια γραβάτα ή μια καινούρια δερμάτινη ζώνη. Επίσης, μια φόρμα  ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια θα ήταν ιδανικά δώρα εάν σκέφτεται να αρχίσει να γυμνάζεται. Φυσικά, μια ξυριστική μηχανή ή ένα trimmer θα του άρεσε επίσης πολύ. Αν λατρεύει να μαστορεύει θα μπορούσες να του πάρεις ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι, ένα τρυπάνι, ένα πλυστικό μηχάνημα για να πλένει το αυτοκίνητό του ή ένα ηλεκτρικό πολυεργαλείο.

 

Gadget Dad

Οι μπαμπάδες αγαπούν την τεχνολογία και τα νέα επιτεύγματά της. Εάν ο μπαμπάς σου είναι ένας από αυτούς τότε σίγουρα δεν θα δυσκολευτείς να διαλέξεις το ιδανικό δώρο.

Ένα tablet ή ένα καινούριο κινητό σίγουρα θα του δώσουν μεγάλη χαρά. Επίσης, μια τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας για να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα ή ένα καινούριο laptop, είναι δώρα που σίγουρα θα εκτιμήσει. Εάν αγαπάει τα ταξίδια μπορείς να του πάρεις ένα ολοκαίνουριο GPS ώστε να μπορεί να επισκεφθεί όποιον προορισμό θελήσει με σιγουριά.

Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα ήταν επίσης ένα ιδανικό δώρο εάν έχει καλλιτεχνικό πνεύμα. Θα μπορούσες να του πάρεις μια ψηφιακή κορνίζα με μεγάλη κάρτα μνήμης και ένα USB Stick για να μεταφέρει φωτογραφίες. Αν θες να το κάνεις ακόμα πιο συγκινητικό ψηφιοποίησε παλιές φωτογραφίες και αποθήκευσέ τις στην κορνίζα έτσι ώστε μόλις την ανοίξει να θυμηθεί τις όμορφες στιγμές σας.

 

 

O chef της καρδιάς σου

Αν ο πολυαγαπημένος σου πατέρας αγαπάει την μαγειρική τότε υπάρχουν πολλά πραγματάκια να διαλέξεις για δώρο.

Για αρχή θα μπορούσες να του αγοράσεις μια ωραία ποδιά. Κάποιες από τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά είναι πολύ χιουμοριστικές και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο δώρο. Μπορείς ακόμη και να τυπώσεις πάνω στην ποδιά το δικό σου μήνυμα που σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη αξία.

Αν υπάρχει φαντασία όλα γίνονται ευκολότερα. Ένας σεφ χωρίς μαχαίρι είναι σαν χειρουργός χωρίς νυστέρι. Επίλεξε ένα καλό μαχαίρι με μια ωραία θήκη και σίγουρα θα ενθουσιαστεί. Μπορείς να του προσφέρεις ένα τηγάνι που θα ήθελε να πάρει ή κάποια άλλη συσκευή. Ένα blender, έναν πολυκόφτη ή γιατί όχι ένα πολυμίξερ. Εάν η μαγειρική είναι το πάθος του τότε έπιασες το λαχείο.

Βέβαια περισσότεροι, μπαμπάδες αγαπούν το BBQ. Και γι’ αυτό μπορείς να κάνεις κάτι. Υπάρχουν εξαιρετικές ψηστιέρες για όλα τα γούστα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου όποιες κι αν είναι. Ψησταριές μικρές, μεγάλες, υγραερίου, κάρβουνου ακόμα και ηλεκτρικές. Εάν ο μπαμπάς σου περνάει τα σαββατοκύριακα ψήνοντας, τότε μην το πολυσκέφτεσαι. Εκείνος θα το χαρεί και εσύ θα απολαμβάνεις τις λιχουδιές που φτιάχνει.

 

 

 

Gaming

Κάτι άλλο για το οποίο φημίζονται οι μπαμπάδες είναι η αγάπη τους για τα παιχνίδια. Ένας κλασικός μπαμπάς σίγουρα αγαπάει το τάβλι ή το σκάκι, οπότε μπορείς να του πάρεις ένα ωραίο ξεχωριστό τάβλι και να του χαρίσεις όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ενώ αν παίζεις και εσύ μαζί του καμιά παρτιδούλα τότε η χαρά του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Εάν του αρέσει ο μοντελισμός, ένα κουτί με συναρμολογούμενα μοντέλα θα είναι τέλειο για αυτόν. Ακόμη κι ένα παζλ με πολλά κομμάτια μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα για εκείνον.

Βέβαια εάν ο μπαμπάς σου είναι πιο μοντέρνος και ψαγμένος τότε θα λατρεύει σίγουρα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εάν έχει ήδη παιχνιδομηχανή τότε μπορείς να του πάρεις ένα δύο καινούρια παιχνίδια κι ένα ακόμη τηλεχειριστήριο για να παίζετε παρέα. Αν δεν έχει ήδη κονσόλα τότε θα χρειαστεί να διαλέξεις εσύ μία. Xbox, Nintendo, PlayStation ό,τι κι αν επιλέξεις θα το καταχαρεί.

Μια εναλλακτική επιλογή είναι να του πάρεις μια retro παιχνιδομηχανή για να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια της νιότης του που τα έχει καταχωνιασμένα στο πατάρι γιατί η μηχανή του χάλασε. Δεν θα δυσκολευτείς να βρεις γιατί πολλοί gamers αγαπάνε τα παλιά κλασικά παιχνίδια.

Επίσης, χρήσιμο δώρο θα ήταν και μια καινούρια κάρτα γραφικών ή μια τιμονιέρα για να παίζει παιχνίδια με αυτοκίνητα ή ένα Virtual Reality Headset. Τέλος, αυτό που σίγουρα θα αγαπήσει και θα σε λατρέψει γι’ αυτό, είναι εάν του πάρεις είναι ένα Playseat κάθισμα. Δεν θα ξεκολλάει από αυτό και κάθε φορά που θα παίζει θα γίνεται και πάλι παιδί.

 

Ο μπαμπάς σου είναι πολύ σημαντικός στη ζωή σου! Αυτή την Κυριακή αφιέρωσέ του χρόνο, δείξε του την αγάπη σου και γέμισέ τον χαρά και περηφάνεια!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη