Halo: Αναμένεται διαθεσιμότητα για PC

Η είδηση αυτή ξάφνιασε και ταυτόχρονα χαροποίησε πολλούς και ειδικά τους PC Gamers. Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια, δύο γενιές κονσολών από την τελευταία φορά που υπήρχε η δυνατότητα να παίξει κάποιος τη δημοφιλή σειρά Halo σε υπολογιστή. Ακόμη και η ίδια η Microsoft δεν είχε δείξει κάποια πρόθεση για να δημιουργήσει την αντίστοιχη έκδοση.

 

 

Halo: The Master Chief Collection

Τα ιστορικά βιντεοπαιχνίδια που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το XBOX θα γίνουν remastered και θα υπάρξει διαθεσιμότητα για περισσότερες συσκευές. Η νέα συλλογή θα κυκλοφορήσει με το όνομα Halo: The Master Chief Collection μέσα στο 2019.

Θα είναι διαθέσιμη στο ψηφιακό κατάστημα των Windows 10, αλλά και στο Steam. Θα περιλαμβάνει σε remastered έκδοση τα Halo: Combat Evolved Anniversary και Halo 2: Anniversary, αλλά και τα Halo 3, Halo 3: ODST και Halo 4: Reach. Επίσης, αυτή η έκδοση για PC θα υποστηρίζει όλες εκείνες τις ρυθμίσεις και ευκολίες στις οποίες έχουν συνηθίσει οι PC gamers μεταξύ των οποίων είναι το ξεκλείδωτο framerate και resolution, διαφορετικά aspect ratios, αλλά και φυσικά υποστήριξη για ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξει μαζική κυκλοφορία και η διαθεσιμότητα των τίτλων θα γίνεται σταδιακά. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και σε επόμενες ανακοινώσεις. Αυτή η κίνηση αυξάνει τις πιθανότητες να δούμε τα επόμενα Halo ταυτόχρονα σε PC και XBOX, ιδιαίτερα μετά από τις τελευταίες προσπάθειες ενοποίησης του XBOX Live και Store με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Windows.

 

Halo: ένα σημαντικό κομμάτι της gaming ιστορίας

Για τους νεότερους ηλικιακά gamers είναι μία καλή ευκαιρία να ασχοληθούν με τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών που έγραψε ιστορία και καθόρισε τις εξελίξεις στον χώρο.

Το πρώτο Halo (Halo: Combat Evolved) κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2001 κατά το λανσάρισμα του XBOX στην Αμερική. Πολλοί θεώρησαν πως ήταν μία από τις βασικές αιτίες της εμπορικής επιτυχίας της κονσόλας της Microsoft. Ίσως και ο καλύτερος τρόπος που διάλεξε η εταιρεία για να μπει τότε στην απαιτητική αγορά των βιντεοπαιχνιδιών (με μεγάλη αντίπαλο την Sony).

Πέρα από τις εκατομμύρια πωλήσεις και τις καλές κριτικές, ήταν ένα εξαιρετικό σε gameplay, ιστορία και γραφικά βιντεοπαιχνίδι βολών πρώτου προσώπου που κυρίως ξεχώρισε για τους ιδιαίτερα έξυπνους εχθρούς. Να σημειωθεί ότι η enemy AI αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλά άλλα παιχνίδια. Δημιουργούσε την αίσθηση στον παίχτη ότι δεν παίζει εναντίον απλών εχθρών ή bots, αλλά ενάντια σε ανθρώπινο αντίπαλο. Αυτό από μόνο του έδινε άλλη αξία και replay value, ενώ σε ανάγκαζε να παίζεις έξυπνα και με στρατηγική για να κερδίσεις. Γι’ αυτό και οι κριτικοί της εποχής, μεταξύ άλλων, το χαρακτήρισαν ως πρωτοποριακό για τον τρόπο μάχης, αλλά ταυτόχρονα ισορροπημένο (κυρίως ως προς το gameplay του).

Τέλος, από πλευράς υπόθεσης, το Halo διαδραματίζεται μετά το έτος 2552 και αναφέρεται στον μεγάλο πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων και της εξωγήινης φυλής των Covenant. Οι τελευταίοι ουσιαστικά αποτελούν μία διαστημική συμμαχία φυλών με περίεργα θρησκευτικά πιστεύω και είχαν υπό τον έλεγχό τους πολλά πλανητικά συστήματα ανά τον γαλαξία, ενώ θεωρούσαν ως αιρετική την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Αυτό φυσικά οδήγησε σε μία σειρά από εντυπωσιακές μάχες.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη