Διάλεξε τηλεόραση για το playroom

by Zikou Stella

Η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό που αποκομίζεις παίζοντας τα αγαπημένα σου video games. Αν είσαι κάτοχος ενός PlayStation 5 ή Xbox Series X|S, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η τηλεόραση που θα επιλέξεις για να συνδέσεις την κονσόλα σου, θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την εμπειρία που θα αποκομίσεις από το παιχνίδι σου.

Εδώ θα βρεις πολύτιμα tips αγοράς για να επιλέξεις την κατάλληλη τηλεόραση για το playroom σου και να κερδίσεις μια πιο εμβυθιστική εμπειρία παιχνιδιού!

 

 

Υπερυψηλή ανάλυση και μεγάλο panel για να τα έχεις όλα

Πλούσια γραφικά, υπερύψηλές αναλύσεις έως 8Κ, σε συνδυασμό με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης, θα πρέπει να απολαμβάνεις στο έπακρο όλα όσα έχει να σου προσφέρει η κονσόλα. Γι’ αυτό και θα χρειαστείς μία τηλεόραση με μεγάλο πάνελ.

Με μια τηλεόραση ή μπορείς να έχεις μεγάλο πάνελ σε μικρότερη απόσταση θέασης, ώστε η οθόνη να αποδίδει το βέλτιστο αποτέλεσμα εικόνας. Ιδανικά, μπορείς να συνδυάσεις μια μεγάλη οθόνη 50-55 ίντσες και άνω, με ανάλυση τουλάχιστον 4Κ. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση της οθόνης, τόσο μικρότερα και τα pixels, κάτι που μεταφράζεται σε «κρυστάλλινη» εικόνα και πλούσιες λεπτομέρειες, για να μπορείς να απολαμβάνεις όλα όσα είχαν στο μυαλό τους οι παραγωγοί ενός video game.

Από τη στιγμή που θα παίξεις για πρώτη φορά σε μεγάλο panel (50+ ίντσες), δεν έχει επιστροφή. Θα δεις με άλλο μάτι τον πλούσιο κόσμο του Horizon Zero Dawn, ή δεν θα θέλεις να τελειώσουν τα ταξίδια σου στους μαγευτικούς κόσμους του Elden Ring!

 

Το παιχνίδι γίνεται πιο «επικό» με υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας

Ο ρυθμός ανανέωσης μετριέται σε Hz (Hertz) και είναι από τα πιο απλά κι όμως τα πιο σύνθετα θέματα συζήτησης στο χώρο της τηλεόρασης. Η συγκεκριμένη τιμή δείχνει πόσες φορές το δευτερόλεπτο ανανεώνεται η εικόνα. Μεταξύ της προβολής δυο εικόνων μεσολαβεί κενό. Όσες περισσότερες φορές σαρώνεται η οθόνη κάθε δευτερόλεπτο, τόσο μικρότερα είναι τα κενά αυτά, πράγμα που έχει θετική επίδραση στην κόπωση του ματιού κατά τη θέαση.

Οι σύγχρονες κονσόλες υποστηρίζουν υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης έως 120Hz, για μια απίστευτα ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Ακόμα κι αν δεν σε ενδιαφέρουν τα 120Hz, το gaming παραμένει ομαλότατο και υπέροχο στα 60Hz. Από τη στιγμή, όμως, που υπάρχουν πλέον πολλές σύγχρονες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν υψηλό ρυθμό ανανέωσης, γιατί να μην τον αξιοποιήσεις; Και σε συνδυασμό με μια Smart TV 4K ή, αν είσαι πιο ενθουσιώδης, με μία Smart TV 8K είναι σίγουρο ότι θα απογειώσεις την εμπειρία σου.

 

Υποστήριξη HDR για να «βυθίζεσαι» στη δράση

Το HDR σημαίνει High Dynamic Range που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Υψηλό Δυναμικό Εύρος». Αφορά στη φωτεινότητα που μπορεί να προβάλλει μια οθόνη, αλλά και τις χρωματικές της ικανότητες. Όλοι οι κατασκευαστές συνδυάζουν το HDR με τις υπερ-υψηλές αναλύσεις 4Κ και 8Κ στις κορυφαίες σειρές προϊόντων τους. Με τις next gen κονσόλες PS5 και Xbox Series X|S θα μπορείς να απολαμβάνεις την οπτική ζωντάνια του HDR. Βυθίσου στη δράση με πιο ευκρινείς χαρακτήρες, πιο φωτεινούς κόσμους και απίστευτες λεπτομέρειες.

Για να αξιοποιήσεις τη λειτουργία HDR σε εκατοντάδες σύγχρονους τίτλους, φρόντισε η κονσόλα να είναι συνδεδεμένη σε θύρα συμβατή με HDMI 2.0a / HDCP 2.2 στην τηλεόραση σου. Έπειτα, ενεργοποίησε την αντίστοιχη λειτουργία στο PS4 / PS5 ή στο Xbox One / Xbox Series S|X. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι δεν αναβαθμίζεται μόνο η εικόνα, αλλά κι ο τρόπος που παίζεις. Όλα πλέον θα φαίνονται πιο καθαρά όταν ακολουθεί μία επικίνδυνη στροφή στο Forza Horizon ή όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις sniper στο Call Of Duty, για να πάρεις το πιο δύσκολο headshot!

 

Με τον ήχο στο επίκεντρο της δράσης

Για τις ώρες που θα θέλεις να αφήσεις στην άκρη τα gaming headset σου ή θέλεις να παίξεις με την παρέα σου, θα χρειαστείς μια τηλεόραση που θα συνδυάζει ποιοτική εικόνα με πλούσιο ήχο. O πολυκαναλικός ήχος 5.1/ 7.1 μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις που βρίσκονται οι αντίπαλοι σε σχέση με τον χαρακτήρα σου ή και να παρέχει ήχους περιβάλλοντος για μια πιο καθηλωτική εμπειρία. Ενεργοποίησε την αντίστοιχη λειτουργία στην τηλεόραση και στην κονσόλα σου και απόλαυσε το υπέροχο soundtrack του The Last of Us Part II, ή άκου την παραμικρή λεπτομέρεια από τον κρυσταλλένιο ήχο που βγάζει το Leviathan Axe του Kratos στο God of War!

 

Τηλεοράσεις για gaming

Δεν είναι μόνο η μεγάλη οθόνη με προηγμένες τεχνολογίες panel για απίστευτα χρώματα και περισσότερο ρεαλισμό. Οι τηλεοράσεις για gaming παρέχουν μια ειδική λειτουργία αποκλειστικά για σένα. Θα τη βρεις στα μενού της τηλεόρασης με ονομασία “game mode” ή “game optimizer”. Όταν ενεργοποιηθεί, η οθόνη ρυθμίζεται αυτόματα στον βέλτιστο χρόνο απόκρισης. Παράλληλα, βελτιώνεται ταυτόχρονα και το “input latency” (καθυστέρηση εισόδου) κάτι που σημαίνει ότι μειώνεται η καθυστέρηση ανάμεσα στο πάτημα ενός πλήκτρου και στο πότε αντιδρά ο χαρακτήρας στην οθόνη. Ειδικά στα ανταγωνιστικά παιχνίδια, το χιλιοστό δευτερολέπτου μπορεί να κάνει τη διαφορά στον δρόμο προς τη νίκη.

Μπες στο www.kotsovolos.gr και ανακάλυψε τηλεοράσεις για Gaming με «πλούσια» εικόνα, που συνδυάζεται με ισχυρά ηχεία και εντυπωσιακές τεχνολογίες ήχου όπως DTS ή Dolby Digital surround. Για κορυφαίες εμπειρίες gaming, είτε παίζεις “solo” είτε με παρέα.

Μπορείς να δεις ακόμη