Το 7ήμερο του gaming

by Zikou Stella

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Μια ακόμα καθυστέρηση κυκλοφορίας και νέες πληροφορίες για το Skull and Bones

H Ubisoft και η ομάδα ανάπτυξης Ubisoft Singapore ανακοίνωσαν ότι το Skull and Bones δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου 2023, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Το λανσάρισμά του μεταφέρεται για τις αρχές του επόμενου οικονομικού έτους της εταιρείας, που ξεκινάει την 1η Απριλίου.

Η πλήρης ανακοίνωση της Ubisoft έχει ως εξής:

Οι παίκτες θα μπορούν να ανακαλύψουν την ομορφιά του Skull and Bones στην επερχόμενη φάση beta. Ο επιπλέον χρόνος έχει ήδη αποδώσει καρπούς και έχει φέρει εντυπωσιακές βελτιώσεις στην ποιότητα του παιχνιδιού, κάτι που επιβεβαιώθηκε από πρόσφατα playtests. Πιστεύουμε ότι οι παίκτες θα εκπλαγούν θετικά από την εξέλιξή του. Αποφασίσαμε να αναβάλουμε την κυκλοφορία του για να έχουμε περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσουμε μια πολύ πιο εκλεπτυσμένη και ισορροπημένη εμπειρία και να ενημερώσουμε περεταίρω το κοινό. Το Skull and Bones θα κυκλοφορήσει πλέον στις αρχές του οικονομικού έτους 2023- 2024.

Η ομάδα ανάπτυξης δήλωσε:

Σήμερα θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας, καθώς πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε λίγο περισσότερο το Skull and Bones.

Η αποφασιστικότητα και η προσήλωσή μας παραμένουν στο ίδιο επίπεδο για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους παίκτες από την πρώτη ημέρα. Αυτός ο επιπλέον χρόνος θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε περαιτέρω βελτιστοποιήσεις και εξισορρόπηση στην εμπειρία του τίτλου, με βάση τα σχόλιά σας από προηγούμενες δοκιμές.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη νέα ημερομηνία κυκλοφορίας και τις επερχόμενες φάσεις δοκιμών θα κοινοποιηθούν σε όλους σας πολύ σύντομα, οπότε φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας του Skull and Bones, σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεχή κατανόηση και την υπομονή σας.

Μία ημέρα μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις, η Ubisoft παρουσίασε ένα νέο video για το Skull and Bones, διάρκειας 30 λεπτών, που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στη συνέχεια και επικεντρώθηκε σε αυτό που αποκαλεί ως “αφηγηματικό” gameplay. Ναι μεν το παιχνίδι δίνει μεγάλη έμφαση στις ναυμαχίες και στις πολιορκίες παραλιακών οικισμών, όμως υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι του που περιστρέφεται γύρω από την εξερεύνηση. Μέρος αυτού είναι τα λεγόμενα Investigations.

Τα Investigations είναι ένας τρόπος να αφηγηθείς μια ιστορία μέσω μιας σειράς βημάτων και μπορεί να ξεκινήσει με την ανακάλυψη μηνυμάτων σε μπουκάλια, την ανακάλυψη αποκομμάτων χαμένων ημερολογίων ή απλά μιλώντας με άλλους χαρακτήρες που θα αποκαλύψουν στοιχεία για την εύρεση θησαυρών.

Στο Investigation που παρουσίασε η Ubisoft, αφηγήθηκε την ιστορία δύο αδελφών, μιας νεαρής γυναίκας και ενός άνδρα, που πίστευαν ότι ήταν οι διάδοχοι του θρόνου μιας παράκτιας αφρικανικής χώρας.

Αντί να σε παρασύρουν μαζί τους σε μια μεγαλειώδη, κινηματογραφική αφηγηματική περιπέτεια, τα Investigations απλά σε καθοδηγούν σε μια σειρά από ερευνητικές δραστηριότητες. Στην προκειμένη περίπτωση, ο παίκτης έπρεπε πρώτα να πλεύσει προς την τοποθεσία όπου ο αδελφός λέγεται ότι έχει διαφύγει με το στέμμα, να πραγματοποιήσει λεηλασία σε έναν οικισμό και στη συνέχεια να λάβει ένα στοιχείο που οδηγεί σε μια νέα τοποθεσία.

Κάθε Investigation, όπως εξηγεί η Ubisoft, θα προσθέσει στοιχεία στο παζλ της ζωής του πρωταγωνιστή, του Captain Freeman, που λέγεται ότι συμμετείχε στη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ στον κόσμο του Skull and Bones. Τελικά, συγκεντρώνοντας ενδείξεις, θα μπορέσεις να εντοπίσεις τον χαμένο θησαυρό του Freeman.

 

 

Το game mode Puzzle Bobble vs. Space Invaders θα περιλαμβάνεται στο Puzzle Bobble Everybubble!

Όπως ανακοίνωσε η TAITO, το Puzzle Bobble Everybubble! θα περιλαμβάνει το game mode Puzzle Bobble vs. Space Invaders, με σκοπό να τιμηθεί η επέτειος των 45 ετών από την κυκλοφορία του θρυλικού Space Invaders. Σκοπός σου θα είναι να εξαλείψεις από την οθόνη τους διαστημικούς εισβολείς που είναι κλεισμένοι σε φυσαλίδες, δημιουργώντας συνδυασμούς με τρεις του ίδιου χρώματος. Θα μπορείς να εκτοξεύεις τις δικές σου φυσαλίδες μόνο προς τα πάνω και κάθετα, ενώ μετακινούμενος δεξιά και αριστερά θα αποφεύγεις τα εχθρικά πυρά.

Το παιχνίδι θα υποστηρίζει και co-op με τη συμμετοχή έως τεσσάρων παικτών και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

 

Νέο gameplay video για το Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse

Ένα νέο gameplay video για το Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse δημοσίευσε η Koei Tecmo. Σε αυτό, ο παραγωγός Yutaka Fukaya και ο director της αρχικής έκδοσης του παιχνιδιού, Makoto Shibata παρουσιάζουν το επίπεδο “Rogetsu Hall”.

Το Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam), στις 9 Μαρτίου 2023. Πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, αποκλειστικά για το Wii, στις 31 Ιουλίου 2008.

 

 

To Returnal θα κυκλοφορήσει και σε PC

Στις 15 Φεβρουαρίου 2023 θα κυκλοφορήσει για PC το Returnal, μέσω Steam και Epic Games Store, όπως ανακοίνωσαν η Sony Interactive Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης Housemarque announced. Αν προπαραγγείλεις θα λάβεις ως δώρο, τα όπλα Electropylon Driver και Hollowseeker, το One Reflex Stimulant, το One Pulsating Mass artefact και το One Adrenaline Booster.

Αν συνδέσεις τον λογαριασμό σου στο Steam με ένα επίσης δικό σου PlayStation Network, θα ξεκλειδώσεις τις ενδυμασίες ASTRA Model 9 Prototype Suit και ASTRA Model 14 Tactical Suit.

Θα υποστηρίζονται οθόνες με αναλογία πλευρών 16:10, 21:9 και 32:9, που θα μεταμορφώσουν τελείως το πως θα βλέπεις το όλο περιβάλλον στον πλανήτη Atropos, εννοείται σε ανάλυση 4K. Αν έχεις δυνατό υπολογιστή θα μπορέσεις να απολαύσεις ray-traced reflections και ray-traced shadows, που αναβαθμίζουν σημαντικά την οπτική εμπειρία. Επιπλέον, οι επιδόσεις του συστήματός σου θα λάβουν ώθηση, μέσω της υποστήριξης των τεχνολογιών NVIDIA DLSS, NVIDIA NIS και AMD FSR.

Σε περίπτωση που διαθέτεις DualSense θα απολαύσεις gameplay με πλήρη υποστήριξη του haptic feedback και των dynamic trigger effects. Εναλλακτικά, μπορείς να καταφύγεις στον “παραδοσιακό χειρισμό” με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ακόμα, έχουν προστεθεί μια σειρά από επιλογές που αυξάνουν την ευκολία πρόσβασης για όλους τους παίκτες.

Τέλος, αν έχεις το κατάλληλο σύστημα θα απολαύσεις ήχο Dolby Atmos ή 3D.

 

 

Βόλτα στο κάστρο με το νέο trailer του Hogwarts Legacy

Ένα ακόμα cinematic trailer για το επερχόμενο Hogwarts Legacy δημοσίευσαν η Warner Bros. Games και η Avalanche Software. Σε αυτό θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μια βόλτα στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Το cinematic ακολουθεί την πορεία μιας κουκουβάγιας που κουβαλά την πολυπόθητη πρόσκληση, καθώς ανεβαίνει στις στέγες του κάστρου και περνάει πάνω από τα κεφάλια των μαθητών στο The Great Hall, παρέχοντας πλάνα από τις εμβληματικές τοποθεσίες του Hogwarts που θα μπορέσεις να εξερευνήσεις. Καθώς η κουκουβάγια περιφέρεται στο κάστρο, βρίσκει μπροστά της μερικά γνωστά ονόματα και πρόσωπα, όπως ο Σχεδόν Ακέφαλος Νικ και ο Καθηγητής Ουέσλι. Το ταξίδι της κουκουβάγιας υπογραμμίζει επίσης μερικούς από τους κρυμμένους κινδύνους που θα αντιμετωπίσεις. Όπως θα δεις, αποφεύγει ελάχιστα μια ορδή από γιγάντιες αράχνες στο Απαγορευμένο Δάσος, ένα θανατηφόρο Avada Kedavra από έναν μασκοφόρο μάγο και την καυτή ανάσα ενός δράκου.

Η Warner Bros. Games ανακοίνωσε και την επιστροφή των “Wizarding Wednesdays”. Κάθε Τετάρτη, μέχρι να λανσαριστεί ο τίτλος, θα μπορείς να κερδίσεις μεγάλα δώρα, όπως ένα ταξίδι σε Universal Parks & Resorts στο Hollywood ή στο Orlando.

Σου θυμίζουμε ότι, το Hogwarts Legacy θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 10 Φεβρουαρίου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam). Στις 4 Απριλίου αναμένεται για PlayStation 4 και Xbox One. Τέλος, στις 25 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch.

 

 

Οριστικοποιήθηκε η λίστα των παιχνιδιών που θα συνοδεύσουν το λανσάρισμα του PlayStation VR2

Η Sony Interactive Entertainment οριστικοποίησε τον κατάλογο των παιχνιδιών που θα συνοδεύσουν την κυκλοφορία του PlayStation VR2, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2023. Από την ημέρα εκείνη και μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένονται σημαντικά παιχνίδια, που περιλαμβάνουν τα: Horizon Call of the Mountain, No Man’s Sky, Resident Evil Village, όπως επίσης και τη δωρεάν αναβάθμιση για το Gran Turismo 7.

Ο κατάλογος των παιχνιδιών που θα γίνουν διαθέσιμα ως τον Μάρτιο έχει ως εξής:

– After the Fall (Vertigo Games)

– Altair Breaker (Thirdverse)

– Before Your Eyes (Skybound Interactive, launch window*)

– Cities VR (Fast Travel Games)

– Cosmonious High (Owlchemy)

– Creed Rise to Glory: Championship Edition (Survios, launch window*)

– The Dark Pictures: Switchback (Supermassive, launch window*)

– Demeo (Resolution Games)

– Dyschronia: Chronos Alternate (MyDearest Inc., Perp Games)

– Fantavision 202X (Cosmo Machia, Inc.)

– Gran Turismo 7 (δωρεάν αναβάθμιση για την έκδοση του PS5)

– Horizon Call of the Mountain (Firesprite, Guerrilla)

– Job Simulator (Owlchemy)

– Jurassic World Aftermath (Coatsink)

– Kayak VR: Mirage (Better Than Life)

– Kizuna AI – Touch the Beat! (Gemdrops, Inc.)

– The Last Clockwinder (Pontoco/Cyan Worlds)

– The Light Brigade (Funktronic Labs, περιλαμβάνονται οι εκδόσεις για PS VR & PS VR2)

– Moss 1 & 2 Remaster (Polyarc)

– NFL Pro Era (StatusPro, Inc., δωρεάν αναβάθμιση για το PS VR2)

– No Man’s Sky (Hello Games, launch window)

– Pavlov VR (Vankrupt)

– Pistol Whip (Cloudhead, δωρεάν αναβάθμιση)

– Puzzling Places (Realities.io, δωρεάν αναβάθμιση)

– Resident Evil Village (Capcom, δωρεάν αναβάθμιση για το PS5 μέσω του RE Village)

– Rez Infinite (Enhance)

– Song in the Smoke (17 Bit)

– STAR WARS: Tales from the Galaxy’s Edge (ILMxLab)

– Synth Riders (Kluge Interactive, δωρεάν αναβάθμιση)

– The Tale of Onogoro (Amata K.K)

– Tentacular (Devolver)

– Tetris Effect (Enhance)

– Thumper (Drool LLC)

– The Walking Dead: Saints & Sinners: Ch. 2: Retribution (Skydance, launch window*)

– Vacation Simulator (Owlchemy)

– What the Bat (Triband)

– Zenith: The Last City (Ramen VR, δωρεάν αναβάθμιση)

*όπου launch window, ο τίτλος θα κυκλοφορήσει ως τα τέλη Μαρτίου 2023

 

Το Nocturnal θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC το 2023

H Dear Villagers και η Sunnyside Games ανακοίνωσαν το side-scrolling action adventure game Nocturnal, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam). Αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι δια θαλάσσης, ο Ardeshir, στρατιώτης της Enduring Flame, επιστρέφει στο σπίτι του στο νησί Nahran. Μια παράξενη ομίχλη έχει καλύψει την περιοχή και ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει στο Ardeshir είναι να ανάψει φωτιά. Όμως η ομίχλη μπορεί να αποκαλύψει εκπληκτικές τοποθεσίες και να δανείσει πανίσχυρες ικανότητες σε εκείνους που έχουν τη δίψα να εξερευνήσουν τα μυστήρια.

 

 

Έρχεται σε κονσόλες το Fashion Police Squad

H No More Robots και η ομάδα ανάπτυξης, Mopeful Games θα κυκλοφορήσουν το fashion-themed retro first-person shooter Fashion Police Squad, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch στις 2 Φεβρουαρίου.

Καλέστε όλους τους αξιωματικούς! Υπάρχει ένα έγκλημα μόδας σε εξέλιξη και πρέπει να κινητοποιηθούν όλα τα μέλη της Fashion Police Squad. Πιάσε την Belt of Justice ραπτομηχανή σου, πρέπει να απονείμουμε λίγη Fashion Justice!

Το Fashion Police Squad είναι ένα χιουμοριστικό first person retro shooter, όπου πολεμάς τα εγκλήματα εναντίον της μόδας, χρησιμοποιώντας όπλα που αναβαθμίζουν τις ενδυματολογικές επιλογές. Έχοντας τον ρόλο του Sergeant Des θα καθαρίσεις τους δρόμους από κάλτσες με σανδάλια και θα βιώσεις εντυπωσιακές συναντήσεις στην πασαρέλα.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Το νέο trailer του Forspoken απευθύνεται αποκλειστικά στους PC gamers

Στο νέο trailer του open-world action RPG Forspoken, η Square Enix και η Luminous Productions παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της έκδοσης για PC. Αν λοιπόν έχεις υπολογιστή θα έχεις στη διάθεσή σου πολλές επιλογές για να τροποποιήσεις την ποιότητα των γραφικών με τη βοήθεια της τεχνολογίας AMD FSR 2, την επιλογή να διαλέξεις αν για το χειρισμό θα επιλέξεις κάποιο συμβατό controller ή keyboard και mouse, θα απολαύσεις ταχύτατους χρόνους φόρτωσης με την υποστήριξη για δίσκους SSD και θα βιώσεις τη δράση ακόμα και με οθόνες 32:9.

Το Forspoken θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου 2023, για PlayStation 5 και PC (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store).

 

 

Στις 18 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το Endless Dungeon

To Endless Dungeon θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Epic Games Store), στις 18 Μαΐου 2023, όπως ανακοίνωσαν η SEGA και η Amplitude Studios. Θα ακολουθήσει, άγνωστο το πότε ακριβώς, η αντίστοιχη έκδοση για το Nintendo Switch.

To Endless Dungeon ανήκει στο είδος των rogue-lite tactical action games. Ουσιαστικά είναι ένα twin-stick shooter με μια δόση από μηχανισμούς tower defense. Καλείσαι να δημιουργήσεις μια ομάδα από ήρωες για να φτάσεις στον πυρήνα. Όμως μην ξεχάσεις να προστατεύεις τον κρύσταλλό σου. Θα τον χρειαστείς για να επιβιώσεις.

Μπορεί η κατάσταση να μοιάζει δύσκολη και περίπλοκη, όμως κάθε φορά που θα αρχίζεις μια νέα προσπάθεια θα ξεκλειδώνεις νέα όπλα, ήρωες και θα φτάνεις πιο κοντά στο μυστικό της μαύρης μαγείας, που σε επαναφέρει στη ζωή κάθε φορά που πεθαίνεις.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη