Διάλεξε τον κατάλληλο εξοπλισμό για το φοιτητικό σου γραφείο

by Zikou Stella

Μπορεί για την ώρα να βρίσκεσαι σε διακοπές, όμως πριν καλά, καλά το καταλάβεις θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος, που πολύ πιθανό να σε βρει στα έδρανα μιας σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του και τον χρόνο του, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι πως θα οργανώσεις το γραφείο σου, τον χώρο που θα αφιερώνεις χρόνο για εργασίες αλλά πιθανό και για διασκέδαση.

 

Υπολογιστής – Ο πυρήνας και η δύναμη του γραφείου σου

Για να στήσεις σωστά το φοιτητικό σου γραφείο πρέπει να βάλεις το σωστό θεμέλιο. Όπως σε κάθε σύγχρονο “σταθμό εργασίας”, η επιλογή του κατάλληλου υπολογιστή με βάση τις ανάγκες σου είναι ζωτικής σημασίας για άνετη εργασία, αλλά γιατί όχι και για διασκέδαση. Ο Κωτσόβολος σου προτείνει τη σειρά desktop PCs Infinity Gear, με μοντέλα που θα ικανοποιήσουν όλες σου τις απαιτήσεις, όσο ψηλά και αν έχεις θέσει τον πήχη.

Το κορυφαίο Infinity Gear Core R5 Rev.4 έρχεται με τον πανίσχυρο επεξεργαστή AMD Ryzen 3 PRO 4350G ο οποίος είναι εφοδιασμένος με την πανίσχυρη μονάδα γραφικών Radeon Vega 6 και τέσσερις φυσικούς πυρήνες αρχιτεκτονικής Zen 2. Με συχνότητα λειτουργίας που αγγίζει τα 4GHz, ταχύτατο SSD και 8GB DDR4 RAM σε διάταξη dual channel διάταξη, ο συγκεκριμένος υπολογιστής σε αιφνιδιάζει τόσο με την μοναδική αισθητική του όσο με την ισχύ και την ταχύτητά του.

 

 

Το Infinity Gear Alpha 5 αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό επιδόσεων και τιμής. Διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i5 12ης γενιάς, 8GB DDR4 RAM και 250GB NVMe SSD, χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν αξιόπιστο βοηθό και σύμμαχο για την εκπόνηση κάθε εργασίας.

Σε περίπτωση που θέλεις να ελαχιστοποιήσεις τα έξοδά σου, όμως να αγοράσεις έναν υπολογιστή που θα ανταποκρίνεται με άνεση σε οποιαδήποτε εργασία γραφείου, το Infinity Gear Alpha 1 αποτελεί μονόδρομο. Με επεξεργαστή Intel Pentium Gold G6400, 8GB DDR4 RAM και 250GB NVMe SSD, τίποτα δεν θα σου σταθεί εμπόδιο.

 

Το κουτί των υπολογιστών Infinity Gear θα σου προσφέρει όλες τις δυνατότητες σύνδεσης για οποιοδήποτε περιφερειακό έχεις βάλει στο μάτι, καθώς διαθέτει 5 θύρες USB 2.0 και 4 USB 3.2 Η παρακολούθηση αγαπημένων ταινιών και σειρών, όπως επίσης και η οργάνωση ενός φοιτητικού πάρτι ενισχύονται από τον κρυστάλλινο ήχο σε mode 7.1 Surround Sound.

Την ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης στο Internet αναλαμβάνει η θύρα Gigabit Ethernet (GbE). Επίσης, οι έξοδοι εικόνας HDMI και D-Sub κάνουν δυνατή την επέκταση της επιφάνειας εργασίας σου σε μια δεύτερη οθόνη. Όσο για ασύρματες συνδέσεις το WiFi 802.11ac και το Bluetooth θα καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη εμφανιστεί, ανά πάσα στιγμή.

Όλοι οι υπολογιστές Infinity Gear τρέχουν Windows 11, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για απόλυτη ασφάλεια και σταθερό περιβάλλον εργασίας.

 

 

Οθόνη – Το απαραίτητο συμπλήρωμα ενός υπολογιστή

Υπολογιστής χωρίς οθόνη δεν γίνεται. Ο Κωτσόβολος σου προτείνει μια σειρά από monitors για ξεκούραστη, πολύωρη εργασία, αλλά και για gaming.

H κορυφαία επιλογή για ένα φοιτητικό γραφείο θα μπορούσε να είναι το μεγέθους 27” monitor LG UltraGear 27GR75Q-B. Ενσωματώνει τεχνολογία IPS και ο χρόνος απόκρισης είναι μόλις 1 ms, οπότε η εικόνα δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου είδωλα. Υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης που φτάνει στα 165 Hz, το πρότυπο HDR10 με κάλυψη του χρωματικού φάσματος sRGB 99% για αληθινά χρώματα και είναι συμβατό με τις τεχνολογίες AMD FreeSync και NVIDIA G-Sync. Πρόκειται για μια επίπεδη οθόνη, οπότε θα βρει εύκολα μια θέση στο γραφείο σου.

Αν σου αρέσουν οι πιο μοντέρνες οθόνες, όμως δεν θέλεις να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, η Samsung Odyssey G5 αποτελεί τη σίγουρη επιλογή για να χτίσεις το φοιτητικό σου γραφείο. Ανήκει στην κατηγορία των curved monitors και έχει ανάλυση 2560×1440. Υποστηρίζει το πρότυπο HDR και θα έχεις εξαιρετική εμπειρία θεάσης, με ρεαλιστικά χρώματα. Υποστηρίζει επίσης AMD FreeSync Premium, ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και χρόνο απόκρισης 1ms.

Αν σε έχουν πλακώσει τα έξοδα, το monitor LG 24MP400P-B θα σε απαλλάξει από πολλαπλούς πονοκεφάλους. Με οθόνη IPS μεγέθους 23,8″ και μέγιστη ανάλυση 1920 x 1080 θα έχει στη διάθεσή σου ένα εργαλείο για άνετη εργασία αλλά και πολύωρη διασκέδαση χωρίς να κουράζεις τα μάτια σου. Η συγκεκριμένη οθόνη έχει χρονο απόκρισης 5 ms και λόγο αντίθεσης 1000:1. Το μικρότερο μέγεθός της και το γεγονός ότι είναι επίπεδη αποτελούν εγγύηση ότι θα χωρέσει στο γραφείο σου, ακόμα και αν ο χώρος είναι περιορισμένος.

 

 

Κάθε υπολογιστής θέλει το ποντίκι του

Υπολογιστής χωρίς ποντίκι γίνεται; Όχι θα απαντήσουν οι περισσότεροι. Εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, το περιφερειακό αυτό είναι η προέκταση του χεριού όσων εργάζονται σε υπολογιστή και αποτελεί το ιδανικό μέσο για εύκολη και γρήγορη πλοήγηση στην επιφάνεια εργασίας οποιουδήποτε προγράμματος. Η εφαρμογές του επεκτείνονται και στον τομέα του gaming, με την πλειοψηφία των PC gamers να το θεωρούν ακόμα ως άκρως απαραίτητο εργαλείο.

Τα τελευταίο χρόνια κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών τα, όπως αποκαλούνται όρθια ποντίκια. Δεν πρόκειται για κάτι νέο εργονομικά, καθώς υπάρχουν από το 1994. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι για την πραγματοποίηση των κινήσεων επιστρατεύεται όλο το χέρι, οπότε το βάρος δεν πέφτει μόνο στον καρπό. Η κλίση που έχει ένα όρθιο ποντίκι είναι 60 – 80 μοίρες, η στάση δηλαδή που θα αναζητήσεις αν θέλεις να ξεκουράσεις το χέρι σου στο γραφείο. Η εργασία γίνεται όχι απλά πιο άνετη, αλλά έχεις στο ίδιο σου το χέρι όχι απλά μια εναλλακτική στα συνηθισμένα ποντίκια, αλλά έναν σύμμαχο για να αποφύγεις το επίπονο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

 

Εκτυπωτής ή Πολυμηχάνημα

Αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα να παραδώσεις τις εργασίες σου. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να τις εκτυπώσεις, άρα θα πρέπει να έχεις υπολογίσει τον απαραίτητο χώρο στο γραφείο σου για έναν εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα.

Προφανώς, ως φοιτητής, το κόστος εκτύπωσης είναι ένα έξοδο που θα θέλεις να κρατήσεις σε όσο το δυνατό πιο χαμηλό επίπεδο, με δεδομένο το ότι οι περισσότερες εργασίες σου θα είναι πολυσέλιδες. Στον Κωτσόβολο θα βρεις όλη τη γκάμα εκτυπωτών για να καλύψεις πλήρως τις ανάγκες σου.

Το μελάνι είναι το βασικό έξοδο στη διαδικασία εκτύπωσης. Οι τεχνολογίες είναι πολλές και κάθε μία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος θα θέλαμε να σου προτείνουμε έναν εκτυπωτή με ink tank. Η βασική τους διαφορά σε σύγκριση με τους εκτυπωτές inkjet βρίσκεται στον χώρο αποθήκευσης του μελανιού, ενώ ο μηχανισμός εκτύπωσης παραμένει πάνω κάτω ο ίδιος, άρα και η ποιότητα. Μόνο που οι ink tank printers προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

Σε έναν ink tank printer έχεις ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη την πληροφορία για τη στάθμη του μελανιού. Επίσης, μπορείς να αναπληρώνεις όσο μελάνι θέλεις, τη στιγμή που θέλεις και υπάρχει λιγότερος κίνδυνος αυτό να στεγνώσει μέσα στη “δεξαμενή”. Με ένα πλήρες γέμισμα, ένας ink tank printer εγγυάται 5000 – 6000 εκτυπωμένες σελίδες, τη στιγμή που το ίδιο νούμερο για έναν συνηθισμένο inkjet printer είναι περίπου 400. Καταλαβαίνεις λοιπόν για πόσο μεγάλη οικονομία μιλάμε. Ναι μεν το αρχικό κόστος κτήσης είναι πιο υψηλό, όμως αν αναλογιστείς το πόσα λιγότερα θα ξοδεύεις για να αγοράσεις μελάνι, η επιλογή ενός ink tank printer θα βρεθεί αυτόματα στην πρώτη θέση των επιλογών σου.

Από την άλλη, ένα πολυμηχάνημα θα σου προσφέρει πολύ απλά ό,τι σημαίνει το όνομά του. Πολλαπλές δυνατότητες σε μία και μόνο συσκευή. Εκτύπωση, σκανάρισμα και φωτοτυπίες σε ένα και μοναδικό σημείο, δίχως να κουνηθείς από το σπίτι σου. Έτσι σε μικρότερο χώρο θα βολέψεις πολλαπλές λειτουργίες, δίχως εκπτώσεις σε θέματα ποιότητας.

Μπες εδώ και ανακάλυψε όλες τις φοιτητικές προσφορές του Κωτσόβολου για να αποκτήσεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη φοιτητική σου ζωή!

Είσαι στην Κύπρο; Μπες εδώ και ανακάλυψε όλες τις λύσεις για τη φοιτητική σου ζωή!

 

Μπορείς να δεις ακόμη